Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal

Hecht jij veel waarde aan verzorging? Vind je het leuk om mensen er mooier uit te laten zien en vind je het prettig om intensief begeleid te worden tijdens je studie? Dan past de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal goed bij jou! Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste doe je alle kennis en vaardigheden op die jij later nodig hebt in je beroep. Na het behalen van de examens kun je jezelf laten registeren bij de brancheorganisatie ANBOS. Hiermee laat jij zien dat je een erkend gediplomeerd schoonheidsspecialiste bent! Schrijf je vandaag nog in en start morgen met de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal van NTI.

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste ben je altijd op zoek naar een balans tussen de wensen en mogelijkheden van een cliënt. Het is belangrijk dat je tijdig klachten en aandoeningen signaleert en een oplossing aandraagt. Hiervoor is het van belang dat je goed kunt communiceren met andere professionals, bijvoorbeeld artsen en dermatologen. Als schoonheidsspecialiste ben je onder meer verantwoordelijk voor een:

 • correcte diagnose;
 • passend behandeladvies;
 • gerichte doorverwijzing.

Hoe ziet een klassikale mbo-opleiding eruit?

Tijdens de opleiding Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal volg je praktijkbijeenkomsten van topdocenten op een locatie bij jou in de buurt. Je hebt 1 keer per maand les op zaterdagen. Tijdens deze praktijkbijeenkomsten heb je direct contact met medestudenten. Ideaal om elkaar te helpen bij opdrachten. In de praktijkbijeenkomsten worden de belangrijkste onderwerpen behandeld en je wordt klaargestoomd voor je examens. Je wordt intensief begeleid gedurende je studie, omdat je lessen volgt in kleine klassen.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Keuze uit meerdere leslocaties

Voor de lessen van de opleiding Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal kun je kiezen voor een locatie bij jou in de buurt. Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal start twee keer per jaar, in september en maart. De lessen worden buiten de vakantieperiodes om gepland. Je ontvangt twee weken voor het eerste college je studiepakket. Onder het tabblad locaties vind je een overzicht van alle beschikbare klassen per locatie.

Uniek: officiële studieboeken bij het lesgeld inbegrepen

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

 • Deze kwalitatieve en actuele studieboeken worden o.a. ook bij ROC’s gebruikt. 
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al snel honderden euro’s. 
 • De studieboeken zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen!

Kies je eigen studievariant

Bij NTI bepaal je zelf hoe je een opleiding volgt, flexibel of klassikaal. Studeer je het liefste zelfstandig, in het tempo dat jij prettig vindt? Dan kies je voor de flexibele variant. Je volgt enkele klassikale bijeenkomsten op een moment dat het jou uitkomt. Wil je liever vaste contactmomenten en meer klassikale bijeenkomsten? Dan kies je voor de klassikale variant.

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Enkele klassikale bijeenkomsten per jaar 

Elke dag starten

12 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 70,88 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven

Persoonlijke begeleiding van vakdocent en mentor 

Vaste klassikale bijeenkomsten 1 of 2 keer per maand 

Start in september en maart

12 maanden looptijd 

Lesgeld vanaf € 143,00 per maand 

Locaties:
Variabel

Inschrijven


Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Onze studieadviseurs staan voor je klaar. Vraag gratis een studieadviesgesprek aan.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialist verricht je behandelingen gericht op de verzorging van gelaat en lichaam. Na een huidanalyse stel je een behandelplan op en voer je de nodige behandelingen uit. Daarnaast geef je je cliënt advies over de dagelijkse verzorging en je verkoopt producten om deze verzorging te ondersteunen. Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

 • De voorbereiding van een behandeling
 • De schoonheidsbehandeling
 • Advies en productverkoop
 • Bedrijfsvoering

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal volg je interessante praktijkdagen waarop je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op doet. Tijdens de praktijkdagen breng je de geleerde theorie in de praktijk. In de digitale leeromgeving vind je filmmateriaal waarop je de handelingen thuis nog eens kunt terugzien. 

Gratis start- en stagebijeenkomst en praktijkdag algemene vakken

Iedereen die een mbo-opleiding volgt bij het NTI MBO-College volgt 3 praktijkdagen: de startbijeenkomst, de stagebijeenkomst en de praktijkdag algemene vakken. Deze praktijkdagen helpen jou bij het goed doorlopen van je studie. Lees over wat je leert tijdens de bijeenkomsten.

Studeer via de derde leerweg

Het NTI biedt de klassikale mbo-opleidingen aan via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij: mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen behalen. Lees meer over de derde leerweg bij het NTI.

Studieprogramma van Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal

Binnen de mbo-opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. De opleiding Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

Studieprogramma

 • Analyse uitvoeren
 • Behandelingsplan opstellen
 • Gelaatsbehandeling
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Ondernemersvaardigheden

Locaties

Locaties

Je krijgt 1 keer per maand les van de beste vakdocenten op een locatie bij jou in de buurt. Wanneer de locaties en tijdstippen bekend zijn voor deze klassikale opleiding, dan vind je deze informatie hieronder. 

Toelating

Toelatingseisen voor de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal

Om te kunnen starten met de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal geldt geen wettelijke vooropleidingseis.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Doe de gratis toelatingstoets!

Wanneer je niet aan de opleidingseis voldoet, kun je deelnemen aan de toelatingstoets. Slaag je voor deze toets en ben je minimaal 18 jaar? Dan mag je starten met een (klassikale) mbo-opleiding van jouw keuze! Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een (klassikale) mbo- of basisopleiding van het NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Kom je in aanmerking voor vrijstellingen?

Bij NTI MBO-College kom je in aanmerking voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's of certificaten. Als je vrijstellingen wilt aanvragen, dien je een vrijstellingsverzoek in bij de vrijstellingscommissie van NTI MBO-College. Lees meer over vrijstellingen. Je kunt ook vrijstellingen ontvangen op basis van een ervaringscertificaat.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Ontvang een branche erkend diploma

De Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal bereidt je voor op het TCI examen Schoonheidsspecialist. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het 'Branchediploma Schoonheidsspecialist, wat erkend is door de onderwijsinspectie en ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging. Met het diploma op zak kun je je laten registreren bij ANBOS, waardoor jij laat zien dat je een erkend gediplomeerde schoonheidsspecialist bent.

Examens van de opleiding Schoonheidsspecialiste

De examinering voor de theorie- en praktijkexamens van het diploma Schoonheidsspecialist vindt plaats door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief). Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examens en de examenkosten.

Waar kun je aan de slag na de opleiding Schoonheidsspecialiste?

Met het branchediploma ‘Schoonheidsspecialist’ op zak kun je uitstekend je eigen salon beginnen. Wij raden je dan wel de opleiding Basiskennis Ondernemerschap van NTI aan, waarin je de noodzakelijke kennis opdoet voor het starten van je eigen bedrijf. Je kunt natuurlijk ook aan de slag bij een schoonheidssalon.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College ben je een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Je profiteert van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Daarnaast kun je jouw klassikale mbo-opleiding gratis verlengen. Je mag dus langer doen over je klassikale opleiding, zonder extra kosten!

Branchediploma Schoonheidsspecialist Klassikaal 4023

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 190,67
Nu met 25% korting € 143,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 788,34 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2