Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal

Hecht jij veel waarde aan verzorging? Vind je het leuk om mensen er mooier uit te laten zien en vind je het prettig om intensief begeleid te worden tijdens je studie? Dan past de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal goed bij jou! Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste doe je alle kennis en vaardigheden op die jij later nodig hebt in je beroep. Na het behalen van de examens kun je jezelf laten registeren bij de brancheorganisatie ANBOS. Hiermee laat jij zien dat je een erkend gediplomeerd schoonheidsspecialiste bent! Schrijf je vandaag nog in en start morgen met de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal van NTI.

Wat doet een schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste ben je altijd op zoek naar een balans tussen de wensen en mogelijkheden van een cliënt. Het is belangrijk dat je tijdig klachten en aandoeningen signaleert en een oplossing aandraagt. Hiervoor is het van belang dat je goed kunt communiceren met andere professionals, bijvoorbeeld artsen en dermatologen. Als schoonheidsspecialiste ben je onder meer verantwoordelijk voor een:

 • correcte diagnose;
 • passend behandeladvies;
 • gerichte doorverwijzing.

Inhoud

Wat leer je tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialist verricht je behandelingen gericht op de verzorging van gelaat en lichaam. Na een huidanalyse stel je een behandelplan op en voer je de nodige behandelingen uit. Daarnaast geef je je cliënt advies over de dagelijkse verzorging en je verkoopt producten om deze verzorging te ondersteunen. Tijdens de opleiding komen de volgende onderdelen aan bod:

 • De voorbereiding van een behandeling
 • De schoonheidsbehandeling
 • Advies en productverkoop
 • Bedrijfsvoering

Praktijkbijeenkomsten

Tijdens de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal volg je interessante praktijkdagen waarop je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op doet. Tijdens de praktijkdagen breng je de geleerde theorie in de praktijk. In de digitale leeromgeving vind je filmmateriaal waarop je de handelingen thuis nog eens kunt terugzien. 

Studieprogramma van Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal

Binnen de mbo-opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. De opleiding Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs. Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

Studieprogramma

 • Analyse uitvoeren
 • Behandelingsplan opstellen
 • Gelaatsbehandeling
 • Hygiëne, arbo en milieu
 • Lichaamsbehandeling
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Ondernemersvaardigheden

Locaties

Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college
Lesdag Lestijden Frequentie Inschrijven tot 1e college

Toelating

Toelatingseisen voor de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal

Om te kunnen starten met de opleiding Schoonheidsspecialiste Klassikaal geldt geen wettelijke vooropleidingseis.

Examen

Ontvang een branche erkend diploma

De Brancheopleiding Schoonheidsspecialist Klassikaal bereidt je voor op het TCI examen Schoonheidsspecialist. Na succesvolle afronding van het examen ontvang je het 'Branchediploma Schoonheidsspecialist, wat erkend is door de onderwijsinspectie en ANBOS, de brancheorganisatie voor schoonheidsverzorging. Met het diploma op zak kun je je laten registreren bij ANBOS, waardoor jij laat zien dat je een erkend gediplomeerde schoonheidsspecialist bent.

Examens van de opleiding Schoonheidsspecialiste

De examinering voor de theorie- en praktijkexamens van het diploma Schoonheidsspecialist vindt plaats door TCI (Stichting Toets Centrum Intereducatief). Kijk op www.tci-examens.nl voor meer informatie over de examens en de examenkosten.

Waar kun je aan de slag na de opleiding Schoonheidsspecialiste?

Met het branchediploma ‘Schoonheidsspecialist’ op zak kun je uitstekend je eigen salon beginnen. Wij raden je dan wel de opleiding Basiskennis Ondernemerschap van NTI aan, waarin je de noodzakelijke kennis opdoet voor het starten van je eigen bedrijf. Je kunt natuurlijk ook aan de slag bij een schoonheidssalon.

Studieduur & lesgeld

Branchediploma Schoonheidsspecialist Klassikaal 4023

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 190,67
Nu met 25% korting € 143,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 7 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 788,34 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3