Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

Master of Business Administration (MBA)

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Master of Business Administration (MBA). Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je jouw kennis gelijk testen met de meerkeuzevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: Master of Business Administration (MBA)

Inleiding

De opleiding Master of Business Administration (MBA) is opgedeeld in verschillende modulesWe geven je met deze proefles inzicht in de theorie en vertellen je meer over het concept Action learning.

Je start zo met een e-video. Daarna krijg je meer informatie over Action learning. Tijdens het lezen van de lesstof kun je jezelf testen door vragen te beantwoorden. 

Start proefles

De onderstaande kennisclip komt uit de module Marketingmanagement en geeft meer informatie over het fenomeen Net promotor score. Elke module die je volgt bij NTI University of Applied Sciences begint met een e-video.

Action learning Project 

Tijdens de MBA werk je vanuit het concept van action learning. Je legt continu de verbinding tussen theorie en praktijk. Deze werkwijze van NTI University of Applied Sciences is bijzonder effectief. Tijdens de MBA werk je uit een reader. Per action learning project (ALP) voer je een stappenplan uit, beginnend met een onderzoeksvoorstel. Het onderstaande deel uit de reader geeft je een idee van het concept action learning projects.

Pak managementproblemen gestructureerd aan
Als manager moet je altijd snel de juiste informatie boven tafel krijgen om het probleem vast te stellen. Een analyse is vervolgens belangrijk om te bepalen hoe je het probleem gaat aanvliegen en oplossen.

Deze invalshoeken moet je afwegen om tot je besluit te komen. Hiervoor zijn analytische vaardigheden nodig, maar ook het vermogen om hoofd- en bijzaak te onderscheiden, snel tot de kern kunnen komen, en een goed zakelijk inlevingsvermogen. Deze vaardigheden staan centraal bij het Action Learning Project in de MBA.

ALP’en dienen op dezelfde manier te worden aangepakt als echte managementproblemen. De volgende aanbevelingen kunnen hiertoe behulpzaam zijn:

1. Zorg voor feitenkennis
Het is van belang dat je jezelf zo goed mogelijk op de hoogte stelt van alle relevante feiten. Een vooronderzoek kan dus verstandig zijn. Een beter inzicht kan verworven worden als het mogelijk is de feiten te kwantificeren. Verder moet je natuurlijk een beroep doen op inlevingsvermogen, creativiteit, fantasie, al aanwezige kennis enzovoorts.

2. Maak het probleem helder
Wat is de essentie van het probleem en welke moeilijkheden kom je tegen als je het wil oplossen? Deze tweeledige vraag dient steeds centraal te staan. Eerst moet het precieze probleem of vraagstuk onder woorden worden gebracht, maar dit is niet altijd even eenvoudig, omdat de essentie van het probleem vaak schuilgaat achter de oppervlakkige verschijningsvormen ervan. Je moet de situatie als het ware durven ondervragen. Steeds weer de juiste vragen stellen legt uiteindelijk de kern van het probleem bloot. 

3. Analyseer de feiten
Feiten slaan hier op meningen, conclusies, voorspellingen, historische gegevens en statistische gegevens. De waarde van deze informatie moet zorgvuldig bestudeerd worden. Daarbij dien je te bedenken dat deze feiten zelden ondubbelzinnig of volledig zijn. Objectiviteit is niet altijd even eenvoudig te bereiken. Als de feiten verzameld zijn, moet je ze in verband brengen met mogelijke oorzaken of oplossingen voor het probleem in kwestie. 

4. Stel vast welke alternatieven er zijn en welke sleutelfactoren hierbij een rol spelen
Het betreft hier een essentieel element van de analyse. Er zijn vaak meerdere oplossingen van het probleem mogelijk en wijsheid in het oplossen ervan ontstaat pas als je in staat bent de sleutelfactoren van iedere oplossing in het vizier te krijgen. Wat zijn de onderscheidende kenmerken van iedere oplossing? Dit deel van de analyse moet ertoe leiden dat je in het verdere traject uitsluitend bezig bent met relevante issues.

5. Beslissen over te ondernemen actie
Een goed oordeelsvermogen is hier nog steeds noodzakelijk. Feiten moeten tegen elkaar worden afgewogen, onzekerheid moet worden gehanteerd en zeer veel aandacht dient uit te gaan naar de implementatie. Hiervoor dient een werkbaar plan te worden opgesteld.

6. Controleer het besluit
Vaak zijn beslissingen vanuit verschillende invalshoeken te beschouwen. Zo is het niet alleen noodzakelijk te kijken naar de economische resultaten die een bepaalde oplossing met zich meebrengt, maar ook bijvoorbeeld naar de personele consequenties die dit heeft.


Ervaring van een oud MBA-student

Caroline van Alphen heeft de Master of Business Administration bij NTI afgerond en is directeur bedrijfsvoering bij Techneco Energiesystemen. Caroline vertelt over de koppeling tussen theorie en praktijk binnen deze opleiding.


Ben je na het volgen van de proefles enthousiast geworden?

Je kunt elke dag starten met de opleiding Master of Business Administration (MBA) dus zet vandaag nog de eerste stap!

Voordelen van de MBA-opleiding van NTI

 1. NVAO-geaccrediteerde opleiding, internationaal erkend
 2. Inclusief gebonden vakliteratuur van gerenommeerde uitgevers
 3. Lage studiekosten voor een hoog gewaardeerde opleiding
 4. 9 praktijkdagen, flexibel in te plannen
 5. Lenen via DUO mogelijk
 6. Onderwijs van ervaren vakdocenten uit het werkveld
 7. Alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 8. Studeren op kosten van de werkgever en/of de fiscus

Neem gerust contact met ons op, als je nog vragen hebt. Succes met het kiezen van je studie!

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Ben jij een vroege vogel, of duik jij liever ‘s avonds laat de boeken in? Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een mentor. Met jouw online leeromgeving en échte studieboeken studeer je op jouw manier. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Demo online leeromgeving

De online leeromgeving is beschikbaar waar en wanneer je wilt en geeft jou alle benodigde tools tijdens jouw studie. Om een indruk te krijgen van de online leeromgeving kun je een gratis demo volgen. Hier leggen we overzichtelijk uit welke handige hulpmiddelen er tijdens het studeren voor jou klaar staan.

Ben je benieuwd hoe onze online leeromgeving eruit ziet?

Neem een kijkje in de gratis demo

Daarom FlexibelStuderen®:

 1. Erkende opleidingen, bekende naam
 2. Studeren met veel persoonlijk contact
 3. Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Studeren op jouw moment en jouw manier
 5. Overal studeren met onze online leeromgeving
 6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Lees hier de verhalen van onze studenten

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Sabine

Foodblogster Sabine volgt de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie naast haar blog OhMyFoodness