Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil jij werken aan dierenwelzijn?

Ben jij op zoek naar een afwisselend beroep waarin de zorg voor dieren centraal staat? Als dierenartsassistent paraveterinair zorg jij dagelijks voor de leefomgeving, voeding en hygiëne van dieren. Daarnaast ondersteun je hun ‘baasjes’ bij problemen en leer je hen hoe ze beter voor hun dieren kunnen zorgen. Tijdens operaties verricht je ondersteunende handelingen voor de dierenarts. Benieuwd of het beroep dierenartsassistent paraveterinair wat voor jou is? Kies dan voor deze basisopleiding om kennis te maken met het werk van de dierenartsassistent paraveterinair.

Wat doet een dierenartsassistent paraveterinair?

Als dierenartsassistent paraveterinair ben jij de steun en toeverlaat van de dierenarts. Als dierenartsassistent paraveterinair ben je een echte aanpakker en vind je het daarnaast ook leuk om met klanten om te gaan. Je houdt je bezig met de volgende taken:

 • dieren voeren en verzorgen;
 • collega’s en klanten informeren;
 • assisteren bij consulten en operaties.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair leer je in 6 maanden de basis van dierenverzorging. De theorie uit deze opleiding is afkomstig uit de erkende opleiding MBO Dierenartsassistent paraveterinair. Je verdiept je tijdens de basisopleiding onder andere in dierenwelzijn, milieu, apotheekbeheer en operatieassistentie. 

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Dierenwelzijn
 • Verzorgen van dieren
 • Biologie
 • Apotheekbeheer
 • Assisteren bij operaties
 • Gebitsreiniging
 • Wet- en regelgeving
 • Hygiëne

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair is geen specifieke vooropleiding vereist. Houd er rekening mee dat dit een opleiding is op mbo-niveau 4.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair

De basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair bevat onderdelen van de erkende volledige mbo-opleiding Dierenartsassistent paraveterinair, waarvoor theorie-examens worden afgenomen. Je krijgt een waardevol NTI-instituutsdiploma als je alle examens met succes hebt afgerond.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten Basisopleiding Dierenartsassistent paraveterinair

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% jubileumkorting en een cadeau naar keuze!

Basisopleiding Dierenartsassistent Paraveterinair 4 5641

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 193,75 € 129,25
Nu met 25% korting € 145,31 € 96,94
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 438,07 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2