Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Aan de slag binnen de woonbranche

De basisopleiding Interieuradviseur leidt je op om aan de slag te gaan in de woonbranche. Vaak in het hogere segment. Je werk heeft een projectmatig karakter en de interieuradviseur is van begin tot eind betrokken bij de opdracht. Een creatieve functie waarin dagelijkse afwisseling centraal staat.

Een baan als interieuradviseur

Vind je het een uitdaging om een verantwoordelijke baan te hebben? Richt jij graag huizen, kantoren en bijvoorbeeld winkels in? Dan is de basisopleiding Interieuradviseur jou zeker aan te raden. Je leert advies uit te brengen met betrekking tot meubelen, stoffering, bekleding, vloerbedekking, raam- en wandbekleding, verlichting, kleur, sfeer en accessoires. Kortom, een uitdaging om diverse klanten te verrassen met jouw aanpak.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de basisopleiding Interieuradviseur ga je aan de slag met de theorie die een goede interieuradviseur onder de knie moet hebben. Het contact met de klant en het luisteren naar zijn of haar wensen is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van het werk van een interieuradviseur. Hoe inventariseer je effectief de wensen van de klant? Hoe maak en presenteer je een ontwerp? Ook leer je over projectmanagement en het adviseren van de klant.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Ontwerpen
 • Inrichting
 • Verlichting
 • Adviseren
 • Verkopen
 • Administratie
 • Projectmanagement
 • Klanttevredenheid
 • Communicatie

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig om te starten met de basisopleiding Interieuradviseur

Voor deze basisopleiding heb je geen vooropleiding nodig. Tevens hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de opleiding extra snel doorlopen.

Examen

Examens van de basisopleiding Intererieursadviseur

Tijdens de basisopleiding Interieuradviseur leg je theorie-examens af om jouw kennis te testen.

Doorleren na een basisopleiding

Na het afronden van je basisopleiding Interieuradviseur kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Interieuradviseur. Deze opleiding voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs worden ingevoerd.

Examenkosten Basisopleiding Interieuradviseur

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Basisopleiding Interieuradviseur 4 4031

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 147,22
Nu met 25% korting € 110,42
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 5 dagen cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2017 ontvang je € 328,64 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.4