Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Een toekomst met een eigen zaak?

Droom jij van een eigen kledingwinkel, bloemenzaak of restaurant? Deze opleiding is bedoeld voor mensen die willen weten of een beroep als ondernemer retail iets voor hen is. Een ondernemer retail (ook wel detailhandel) is iemand die goederen of diensten direct aan consumenten verkoopt. Je maakt kennis met een groot deel van de werkzaamheden die komen kijken bij het ondernemerschap. Deze basisopleiding behandelt een deel van de theorie van de erkende MBO Ondernemer Retail niveau 4. Zo kun je kijken of de volledige MBO-opleiding iets voor jou is en maak je meteen kennis met het beroep. 

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Je hoeft tijdens deze opleiding namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding volg je een aantal vakken van een volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma; 
 • Je kunt de opleiding binnen 9 maanden afronden; 
 • Je hoeft geen stage te lopen; 
 • Het lesgeld ligt lager dan bij een mbo-opleiding.

Wat doet een ondernemer retail?

Een ondernemer retail heeft een eigen bedrijf. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kledingwinkel, schoenenwinkel, bloemenwinkel of koffiezaak. Afhankelijk van de grootte van jouw bedrijf heb je personeel in dienst waar je leiding aan geeft. Je hebt een afwisselend takenpakket met onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Ondernemingsplan schrijven
 • Administratie bijhouden
 • Leidinggeven aan jouw personeel
 • Verkoopwerkzaamheden uitvoeren
 • Financiën bijhouden

Inhoud

Wat leer ik?

Met de praktijkgerichte basisopleiding Ondernemer Retail leer je in slechts 9 maanden de basisbeginselen van het beroep ondernemer retail. De belangrijkste theorie uit de volledige MBO-opleiding Ondernemer Retail niveau 4 komt aan de orde. Je verdiept je onder andere in het beheren van de financiën, het maken van beleid voor de marketing van jouw onderneming en het leidinggeven aan personeel.

Studeren op jouw moment

Bij NTI bepaal jij zelf waar en wanneer je studeert. Je kiest zelf je startdatum en kunt uit verschillende studietempo’s kiezen. Examen doe je wanneer jij eraan toe bent. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt je studieduur gratis verdubbelen. Of je nu online of met echte studieboeken studeert, thuis op de bank of met mooi weer in het park; je studeert altijd op jouw moment.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken, vragen stellen en een actueel overzicht zien van je cijfers en examens. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Persoonlijke begeleiding

Naast het flexibel studeren staat persoonlijke begeleiding bij ons hoog in het vaandel. Je docent kun je benaderen met al jouw vragen over de lesstof. Daarnaast staat jouw persoonlijke mentor iedere werkdag voor je klaar voor niet-inhoudelijke vragen over je studie, bijvoorbeeld over je studieplanning of het inleveren van opdrachten.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze basisopleiding Ondernemer Retail heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 4 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Hoe rond ik de basisopleiding af?

Je rondt de basisopleiding Ondernemer retail af met 2 theorie-examens: Commercieel beleid en marketing en Personeelsbeleid.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Ondernemer retail aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Ondernemer retail. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorstuderen?

Na het afronden van je basisopleiding Ondernemer retail kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Ondernemer retail niveau 4. Deze opleiding voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen die door het Ministerie van Onderwijs zijn vastgesteld.

Examenkosten Basisopleiding Ondernemer retail

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 18,89 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% jubileumkorting en een cadeau naar keuze!

Basisopleiding Ondernemer Retail 4 4154

Termijnen 9 Maanden *
Lesgeld per termijn € 60,00
Nu met 25% korting € 45,00
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Nog 2 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 195,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.2