Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Apothekersassistent opleiding verkort

Wil jij werken met geneesmiddelen en cliënten voorzien van de juiste informatie en advies over het gebruik hiervan? Tijdens deze verkorte opleiding Apothekersassistente op mbo-niveau doe jij binnen korte tijd brede beroepsspecifieke kennis op. Als apothekersassistent verstrek je geneesmiddelen en zelfzorgmiddelen volgens bepaalde richtlijnen en protocollen. Het geven van voorlichting, maar ook het bijhouden van de administratie en het bewaken van kwaliteitszorg zijn hierbij van belang. Tijdens Kort MBO Apothekersassistent leer jij de theorie bij de belangrijkste taken. Je volgt vakken uit de erkende volledige MBO-opleiding Apothekersassistent.

Waarom een korte MBO-opleiding?

Een korte MBO-opleiding is ideaal wanneer je in korte tijd beroepsspecifieke kennis wil opdoen in een bepaald vakgebied. Je hebt geen vooropleiding nodig en kunt de opleiding snel doorlopen, omdat je geen stage hoeft te lopen en geen keuzedelen en algemene vakken (Nederlands, Rekenen, Engels, Loopbaan en burgerschap) hoeft te volgen. Als je na de korte opleiding wilt doorstromen naar de erkende volledige MBO-opleiding, krijg je vrijstelling voor de onderdelen die je al behaald hebt.

 • Geen vooropleiding nodig
 • Je volgt beroepsspecifieke vakken uit de erkende volledige MBO-opleiding
 • Je doet brede vakkennis op
 • Geen stage, keuzedelen en algemene vakken
 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma

Wat doet een apothekersassistent?

Een apothekersassistent werkt meestal op een vaste locatie maar deze kan ook wisselen. Je kan bijvoorbeeld aan de slag bij een ziekenhuis, buurtapotheek of bij een bereidingscentrum. De apothekersassistent neemt de zorgvraag van de cliënt aan, verzorgt de uitgifte van medicijnen en geeft instructie over het gebruik. Het is hierbij belangrijk dat je hulpvaardig bent, flexibel kunt inspelen op vragen van cliënten en de privacy van cliënten in acht neemt.

Inhoud

Wat leer ik tijdens Kort MBO Apothekersassistent?

Tijdens de Apothekersassistent opleiding verkort verdiep je je in de uiteenlopende taken van een apothekersassistent. Een cliënt kan naar je toe komen met specifieke vragen over medicatiegebruik of een omschrijving van bepaalde klachten. Hoe neem je de zorgvraag in behandeling en hoe bepaal je wat de cliënt nodig heeft? Je leert de juiste vragen stellen en gesprekken voeren om hier achter te komen. Je leert advies geven en mondeling of schriftelijk uitleg geven over bijvoorbeeld de werking, bijwerkingen en het gebruik van medicijnen. Ook komen kwaliteit en deskundigheid aan bod: jouw werk is van groot belang voor de gezondheid van de cliënt, dus samenwerken en het controleren van elkaars werk hoort er ook bij om fouten te voorkomen.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de korte MBO-opleiding:

 • Kwaliteit en deskundigheid
 • Medicatiebegeleiding en receptafhandeling
 • Productzorg
 • Zelfzorgvraag, voorlichting en advies

Inclusief praktijkdag

Bij de verkorte opleiding Apothekersassistente is een gratis praktijkdag inbegrepen. Tijdens de praktijkdag ga je onder begeleiding van een vakdocent aan de slag met voorlichting en advies geven. Jouw toekomstige werkplek wordt hierbij nagebootst. Het lijkt dus op een echte werksituatie. De volgende onderwerpen staan centraal op deze dag:

 • Zelfzorggesprekken
 • WHAM-vragen
 • Advies verstrekken
 • Medicijnen verstrekken
 • Standaarden voor Zelfzorg
 • Nederlandse Apothekers Norm (NAN)

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Bij NTI hebben we allerlei soorten studenten. Daarom kun je zelf kiezen hoe je studeert. Kies zelf je startdatum en je studietempo. Doe examen wanneer jij eraan toe bent. Heb je extra studietijd nodig? Geen probleem: je kunt je studieduur gratis verdubbelen. Je blijft dan gewoon gebruikmaken van de begeleiding en (online) studietools zoals jij dat gewend bent. Lekker flexibel dus. Of je nu een ochtendmens, nachtbraker, dromer of chaoot bent, FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken, vragen stellen en een actueel overzicht zien van je cijfers en examens. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw studiecoach of docent. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig voor Kort MBO Apothekersassistent. Je kunt direct van start!

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

De geleerde kennis van de verkorte opleiding Apothekersassistente wordt getoetst door middel van theorie-examens.

Digitaal examen doen wanneer het jou uitkomt

De examens bij het NTI MBO-College worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de opleiding Kort MBO Apothekersassistent. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de opleiding Kort MBO Apothekersassistent ontvang je een officieel NTI-diploma. Het NTI MBO-College is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zo ben je verzekerd van een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan.

Doorstuderen?

Wil je na afloop alsnog voor een erkend mbo-diploma (niveau 4) gaan, dan kun je doorstromen naar een verkort en voordeliger traject van de volledige MBO-opleiding Apothekersassistent. De vakken die je al hebt behaald en de praktijkdag die je hebt bijgewoond hoef je dan niet meer te volgen.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt lesgeld en examenkosten volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. Je doet dus pas examen wanneer jij er klaar voor bent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit in maandelijkse termijnen voldoen. Alle korte MBO-opleidingen mag je zelfs gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Kort MBO Apothekersassistent 4640

Termijnen 12 Maanden *
Lesgeld per termijn € 135,25
Nu met 25% korting € 101,44
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2020 ontvang je € 705,77 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal