Omschrijving

Optimale zorgverlening aan patiënten geven

Tijdens dit korte MBO-programma Doktersassistent leer je alles over de optimale zorgverlening aan patiënten. Als stevige basis verdiep je je eerst in de werking van het menselijk lichaam en ziekteleer. Vervolgens leer je hoe de organisatie van een dokterspraktijk eruit ziet. Als doktersassistent zorg je er onder andere voor dat alles op rolletjes loopt in de praktijk. Ook doe je kennis op over geneesmiddelen, advies geven, laboratoriumvaardigheden en medisch technisch handelen. Wil jij je verdiepen in de uiteenlopende taken van een doktersassistent zonder allerlei niet-beroepsgerichte vakken uit de erkende volledige opleiding te doen? Start dan vandaag nog met dit Kort MBO-programma Doktersassistent en haal in 12 maanden je diploma!

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In dit korte MBO-programma volg je beroepsspecifieke vakken uit de erkende volledige mbo-opleiding. Je kunt de opleiding snel doorlopen, omdat je geen stage hoeft te lopen en geen keuzedelen en algemene vakken (Nederlands, Rekenen, Engels, Loopbaan en burgerschap) hebt. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen behandeld worden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod in dit korte MBO-programma:

 • Anatomie, fysiologie en pathologie (deel 1)
 • Anatomie, fysiologie en pathologie (deel 2)
 • De organisatie van de dokterspraktijk
 • Deskundigheidsbevordering
 • Geneesmiddelenkennis
 • Kwaliteit en professionaliteit
 • Triage, voorlichting en advies

Waarom een Kort MBO-programma?

 • Geen vooropleiding nodig
 • Geen stage, keuzedelen en algemene vakken
 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • Je krijgt vrijstellingen als je doorgaat met de volledige mbo-opleiding

Wat doet een doktersassistent?

Een doktersassistent kan werkzaam zijn in bijvoorbeeld de huisartsenpraktijk, (poli-)kliniek, sociale of jeugdgezondheidszorg of een laboratorium. Een doktersassistent heeft uiteenlopende taken, waarbij de optimale zorgverlening aan de patiënt het belangrijkst is. Ook kun je denken aan taken als het verwerken van patiëntgegevens, hulpvraag in behandeling nemen, voorlichting geven en assisteren bij de uitvoering van medische verrichtingen.

Inclusief praktijkdagen

Het Kort MBO-programma Doktersassistent bevat twee gratis praktijkdagen. Onder begeleiding van een vakdocent ga je aan de slag met medisch-technische handelingen en laboratoriumvaardigheden. Jouw toekomstige werkplek wordt hierbij nagebootst. Onderwerpen als hygiëne, pols tellen, hechtingen verwijderen en bloedbepaling komen aan bod.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw studiecoach of docent. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals over het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig voor Kort MBO Doktersassistent. Je kunt direct van start!

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens je Kort MBO Doktersassistent maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 45,77 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je Kort MBO doorstromen naar een verkort en voordeliger traject van de volledige MBO-opleiding Doktersassistent (niveau 4). De vakken die je al hebt behaald en de praktijkdagen die je hebt bijgewoond hoef je dan niet meer te volgen.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit in maandelijkse termijnen voldoen. Alle korte mbo-opleidingen mag je zelfs gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer van 25% korting!

Vraag een offerte aan

Kosten Kort MBO Doktersassistente 4638

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Zo kun je voor de opleiding Kort MBO Doktersassistent tot wel  € 662,85 terugkrijgen! Bereken hier zelf jouw belastingvoordeel.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.