De toekomst van onderwijs

Op 1 maart jl. lanceerden Boom uitgevers Den Haag (BuDH) en het NTI de online bibliotheek NTI Library. Met de NTI Library is studiemateriaal altijd en overal bij de hand. Studeren tijdens het reizen, op vakantie of in de sportschool, dat is de toekomst. De moderne student gaat optimaal om met digitale leermiddelen en zoekt naar de perfecte mix tussen online en klassikaal onderwijs. Alles om ervoor te zorgen dat de afstand tussen privé, werk en studie zo klein mogelijk wordt.

De bibliotheek is door BuDH en het NTI speciaal ontwikkeld voor NTI-studenten en bereikbaar via de digitale leeromgeving van het NTI. De Library start als pilot bij het eerste jaar van de hbo-opleiding Integrale Veiligheid en biedt studenten de mogelijkheid studiemateriaal online te lezen, te downloaden of via Printing on Demand te bestellen. Met deze nieuwe tool is studiemateriaal altijd en overal toegankelijk: via pc, laptop, tablet of smartphone.

Actueel en compleet lesmateriaal
Naast het verplichte studiemateriaal geeft NTI Library toegang tot aanbevolen literatuur en het Tijdschrift voor Veiligheid. Ook studiemateriaal van andere uitgevers kan worden opgenomen in de NTI Library. De Library sluit daarmee aan bij speerpunten van het NTI: studeren waar en wanneer je wilt, in een moderne digitale leeromgeving met het meest actuele en complete lesmateriaal. Na succesvolle implementatie van de pilot wordt het concept verder ontwikkeld voor andere opleidingen binnen het NTI.