Geen geld voor een opleiding? Bekijk dan deze mogelijkheden!

Wil jij graag een erkende HBO- of Masteropleiding bij NTI volgen, maar heb je de financiële middelen niet? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Jij hoeft jouw toekomstplannen niet uit te stellen, maar je kunt gebruik maken van een aantal regelingen. Zo is er het Levenlanglerenkrediet, waarbij je voordelig geld kunt lenen van DUO. Ook kun je voor een aantal geselecteerde opleidingen een overheidssubsidie krijgen, zodat jij deze met maar liefst €10.000 korting kunt volgen.

Levenlanglerenkrediet: nu studeren, straks betalen

49042569 s

Voor jouw HBO- of Masteropleiding kun je een studielening krijgen via de overheid tegen gunstige voorwaarden. Deze regeling heet het Levenlanglerenkrediet. Je kunt zowel het les- als examengeld van je opleiding lenen. Na je studie heb je 15 jaar de tijd om dit geld terug te betalen.

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen zijn:

  • Je bent jonger dan 55 jaar op het moment dat het LLL krediet ingaat.
  • Je betaalt zélf het college- of lesgeld.

Bekijk de volledige voorwaarden op de website van DUO.

Levenlanglerenkrediet aanvragen
Als je voldoet aan de voorwaarden, kun je een aanvraag indienen voor het LLL krediet. Nu een aanvraag indienen? Volg dit stappenplan.

€10.000 subsidie bij de HBO-opleidingen SPH, MWD en TBK

nieuwsbericht leven lang leren vrouw studeren

Wil jij HBO SPH, MWD of TBK volgen? Deze opleidingen maken uit van een unieke regeling. De overheid wil deelname van volwassenen aan het hoger onderwijs namelijk stimuleren en stelt daarom een hoge subsidie beschikbaar voor deze deeltijdopleidingen. Zo kan jij door middel van vouchers een korting krijgen van €1.250,- per semester, wat oploopt tot € 10.000,- voor de volledige bachelor. 

Naast de normale toelatingseisen voor een hbo-opleiding, geldt voor deze opleidingen alleen de voorwaarde dat je nog geen bachelor- of mastertitel in het reguliere onderwijs behaald hebt. Heb je al een diploma in particulier onderwijs, zoals een opleiding bij NTI, dan mag dit wel. Voldoe je aan de voorwaarden, dan betaal je maandelijks een laag bedrag, waarbij de voucherkorting al in mindering is gebracht.

Bekijk gelijk deze opleidingen en lees meer over de subsidieregeling:

Let op: deze subsidieregeling loopt tot eind augustus 2019. Schrijf je voor die tijd in om nog extra voordelig te studeren!

Wil je meer weten?

Wil je meer informatie of heb je vragen? Onze studieadviseurs staan voor je klaar om je vrijblijvend te helpen. Bel 071 750 10 10 of plan een studieadviesgesprek.