Maak als werkgever gebruik van de Tel mee met Taal-subsidie!

Via Tel mee met Taal is er jaarlijks subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid onder werknemers. Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer heeft verschillende voordelen. Niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor jou als werkgever! Tussen 1 januari en 28 februari 2023 is het weer mogelijk om deze subsidie aan te vragen.

Wat zijn de voordelen van de Tel mee met Taal subsidie?

Door het verbeteren van basisvaardigheden zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en de werkstress gaat omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Voor wie is deze subsidie beschikbaar?

De subsidie is beschikbaar voor al jouw werknemers, dus ook voor zzp’ers die voor je bedrijf werken. Of andere werknemers waarmee je een minder duurzame arbeidsrelatie bent aangegaan. Denk bijvoorbeeld aan tijdelijke arbeidsplaatsen of beschut werk.
Het maakt niet uit of de werknemer Nederlands als moedertaal heeft. Je kunt de subsidie bovendien gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten. Belangrijk: je mag de subsidie alleen inzetten voor werknemers met een taalniveau lager dan het referentieniveau 2F, rekenvaardigheid op een niveau lager dan referentieniveau 2F, of digitale vaardigheden op een niveau lager dan het basisniveau 2.

NTI Zakelijk en Tel mee met Taal subsidie?

NTI (Nederlands Talen Instituut) heeft, als talenspecialist, een groot aanbod talen opleidingen Nederlands:

Informeer naar de mogelijkheden bij NTI Zakelijk:
www.nti-zakelijk.nl
zakelijk@nti.nl
088-1630600