Medische en Psychosociale basiskennis

In opdracht van de vijf grote zorgverzekeraars Achmea, Coöperatieve VGZ, Menzis en ONVZ Zorgverzekeraar heeft PLATO de eindtermen voor Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis vastgesteld. Alle therapeuten en coaches werkzaam in de alternatieve / complementaire zorgsector dienen voor 1 januari 2017 te voldoen aan de gestelde eisen om in aanmerking te blijven komen voor bekostiging vanuit zorgverzekeraars.

De opleidingsprogramma’s

Wil jij je eigen praktijk starten? Of wil jij je bijscholen? Binnen zes maanden heb je al een certificaat op zak. Bekijk hier de opleidingsprogramma’s:

Kort HBO-programma Medische basiskennis
Kort HBO-programma Psychosociale basiskennis
Kort HBO-programma Medische en psychosociale basiskennis

Wil je weten welke opleiding het beste bij jou past? Bekijk de pagina met meer informatie over de verschillen tussen de opleidingsprogramma's.

Medische en Psychosociale Basiskennis van Hogeschool NTI geaccrediteerd door CPION

Hogeschool NTI is al jaren de toonaangevende opleider op het gebied van Social Work met opleidingen HBO SPH, MWD en Psychologie. Speciaal om te voldoen aan deze nieuwe eisen van de zorgverzekeraars zijn de nieuwe opleidingen Medische en Psychosociale Basiskennis ontwikkeld. Deze opleidingen zijn geaccrediteerd door CPION waardoor je na afronding 100% voldoet aan de nieuwe eisen!