Tip! Ontvang €1.000 STAP-subsidie voor jouw opleiding

Vanaf 1 november kun je €1.000 subsidie aanvragen voor een opleiding of cursus bij NTI. De overheid introduceerde in 2022 het STAP-budget, een subsidie voor het volgen van een opleiding. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Hiermee volg je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos. Een voorinschrijving is verplicht, en kan bij NTI nu al!

STAP in het kort

  • Ontvang €1.000 subsidie voor een opleiding
  • Jaarlijks zijn er vijf aanvraagrondes via UWV
  • De volgende aanvraagronde start op 1 november, je hebt hiervoor een STAP-aanmeldbewijs nodig
  • Dit aanmeldbewijs ontvang je van NTI, na een STAP-voorinschrijving
  • Voorinschrijven via NTI kan nu al!

Geheel kosteloos of extra voordelig

Met het STAP-budget kan je een opleiding of cursus een stuk voordeliger doorlopen. Wil jij al langere tijd iets nieuws leren, maar was dit financieel niet mogelijk? Met het STAP-budget is dit geen probleem meer! Zorg dat je je in juli of augustus inschrijft via NTI. Dan zorgen we samen met jou dat je op 1 november je aanvraag kunt doen bij UWV. 

Lees meer over het STAP-budget

Populaire STAP-opleidingen

Bekijk alle STAP-opleidingen

Voor wie is het STAP-budget?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na sluiting van de aanvraagrond bij UWV.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Voortgangseis

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding.

Waarom heeft de overheid het STAP-budget geïntroduceerd?

Vanaf 1 januari is de scholingsaftrekregeling van de belastingdienst komen te vervallen, hierdoor zijn jouw studiekosten niet meer aftrekbaar van de belasting. Hiervoor in de plaats is het STAP-budget gekomen. Het voordeel van STAP is dat de subsidie toegekend wordt voordat je aan een opleiding begint, en niet achteraf zoals voorheen het geval was. Je hoeft hierdoor niets of minder geld voor te schieten, en dat is natuurlijk prettig. Op deze manier wil de overheid het makkelijker maken voor jou om aan die studie te gaan beginnen, zodat jij je kan blijven ontwikkelen.

>> Lees alles over STAP