Vanaf 28 februari weer €1.000 STAP-subsidie voor jouw opleiding

Het nieuwe jaar is in zicht en dat betekent een nieuwe ronde van het STAP-budget, een subsidie ter waarde van €1.000 voor jouw opleiding. Iedereen die in 2022 STAP-budget heeft gekregen mag vanaf 28 februari 2023* opnieuw gebruikmaken van het STAP-budget. Heb jij je opleiding afgerond en wil je je verder ontwikkelen? Zorg dan dat je op 28 februari klaar zit met je STAP-bewijs!

Sinds 2022 kun je gebruikmaken van het STAP-budget, een subsidie voor het volgen van een opleiding. Per kalenderjaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen. Hiermee volg je een opleiding bij NTI extra voordelig of soms zelfs geheel kosteloos. Een voorinschrijving is verplicht, en kan bij NTI nu al!

* De aanvraagronde van 2 januari 2023 is door de overheid komen te vervallen. 

STAP in het kort

  • Ontvang €1.000 subsidie voor een opleiding
  • Jaarlijks zijn er zes aanvraagrondes via UWV
  • De volgende aanvraagronde start op 28 februari 2023, je hebt hiervoor een STAP-aanmeldbewijs nodig
  • Dit aanmeldbewijs ontvang je van NTI, na een STAP-voorinschrijving
  • Voorinschrijven via NTI kan nu al!

Geheel kosteloos of extra voordelig

Met het STAP-budget kan je een opleiding of cursus een stuk voordeliger doorlopen. Wil jij al langere tijd iets nieuws leren, maar was dit financieel niet mogelijk? Met het STAP-budget is dit geen probleem meer! Zorg dat je je in juli of augustus inschrijft via NTI. Dan zorgen we samen met jou dat je op 28 februari je aanvraag kunt doen bij UWV. 

Lees meer over het STAP-budget

Populaire STAP-opleidingen

Bekijk alle STAP-opleidingen

Voor wie is het STAP-budget?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na sluiting van de aanvraagrond bij UWV.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

Voortgangseis

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding.

 

>> Lees alles over STAP