Let op: 15 november laatste kans op het STAP-budget!

De STAP-regeling is veranderd: alleen erkende opleidingen en korte programma's komen in aanmerking voor de €1000 subsidie. Misschien heb jij hierdoor wel meer kans op het krijgen van het STAP-budget. De eerstvolgende en laatste aanvraagronde is op 15 november.

Helaas, het STAP-budget voor deze aanvraagronde is op.

Laat deze kans niet voorbijgaan!

In juli heeft de overheid besloten dat het STAP-budget alleen wordt toegekend aan erkend onderwijs. Hierdoor vallen veel opleiders en opleidingen niet meer onder de STAP-regeling. Jouw STAP-aanvraag bij NTI heeft als gevolg daarvan misschien een grotere kans om goedgekeurd te worden! Dus, wil jij die boost geven aan je cv? Doe dan mee met de volgende aanvraagronde op 15 november 2023!

Bijna 300 opleidingen om uit te kiezen

Bij NTI heb je de keuze uit diverse en erkende opleidingen op MBO- en HBO-niveau. Van volledige bachelors, Associate Degrees en korte hbo-programma's tot losse MBO-modules, -basisopleidingen en -keuzedelen. Met het STAP-budget kan je deze opleidingen extra voordelig of zelfs geheel kosteloos volgen. Hieronder vind je onze top 5 populaire STAP-opleidingen:

Bekijk alle STAP-opleidingen

 

 STAP in het kort

  • Ontvang €1.000 subsidie voor een opleiding*
  • De volgende aanvraagronde start op 15 november 2023, je hebt hiervoor een STAP-aanmeldbewijs nodig
  • Dit aanmeldbewijs ontvang je van NTI, na een STAP-voorinschrijving
  • Voorinschrijven via NTI kan nu al!
  • 2023 is het laatste jaar waarin je STAP-budget kunt krijgen, daarna stopt deze overheidssubsidie

 

Voor wie is het STAP-budget?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
  • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk.
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet).
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na sluiting van de aanvraagrond bij UWV.
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar.

 

Voortgangseis

Aan het STAP-budget hangt een studievoortgangseis. Dit betekent dat je moet kunnen aantonen dat je actief met de opleiding bezig bent. Je kunt dit aantonen met een diploma, certificaat of een bewijs dat je ten minste 80% van de tijd aanwezig bent geweest. Wanneer je de opleiding start en deze niet afmaakt of niet genoeg aanwezig bent, ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van de opleiding.

 

 Lees meer over het STAP-budget

 

>> Lees alles over STAP