STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen

Je gaat een STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen voor HBO-programma Criminologie. Op 15 november heb je deze nodig voor... Lees meer

Je gaat een STAP-aanmeldingsbewijs aanvragen voor HBO-programma Criminologie. Op 15 november heb je deze nodig voor jouw STAP-aanvraag bij UWV. Log vóór 10.00 uur in op STAP-portaal van UWV.

Let op: met het aanvragen van een STAP-aanmeldingsbewijs zit je nog nergens aan vast. Pas als UWV jouw STAP-aanvraag goedkeurt start je inschrijving.

Na het invullen van dit formulier gaan wij voor je aan de slag. Je ontvangt zo snel mogelijk een mail waarna je het STAP-aanmeldingsbewijs kunt downloaden in jouw persoonlijke studentomgeving. Ook ontvang je instructies voor het aanvragen van het STAP-budget bij UWV.

STAP-budget in het kort
Het STAP-budget is een subsidie voor het volgen van een opleiding. Tijdens een van de aanvraagrondes kan je deze subsidie aanvragen bij UWV. Per jaar mag je één opleiding volgen met het STAP-budget, waarvoor je maximaal €1.000 subsidie kan krijgen.

Dit kun je verwachten

Ontvang jouw STAP-aanmeldingsbewijs van NTI

Na je aanmelding ontvang je zo snel mogelijk een mail waarna je het STAP-aanmeldingsbewijs kunt downloaden in jouw persoonlijke studentomgeving.

Gelden er toelatingseisen voor jouw STAP-opleiding? Bijvoorbeeld bij een erkende mbo- of hbo-opleiding. Dan is het belangrijk dat je snel jouw diploma met ons deelt.

Vraag op tijd jouw STAP-budget aan bij UWV

Met het STAP-aanmeldingsbewijs van NTI kun je jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen in het STAP-portaal van UWV. Dit portaal opent op bovengenoemde datum om 10:00 uur.

Het is verstandig om al om 09:00 uur op "Aanvragen STAP-budget" te klikken, dan kom je namelijk in de wachtrij terecht en maak je meer kans. Hoe het aanvragen precies werkt lees je in onze visuele handleiding.

Ontvang binnen 4 weken goedkeuring van UWV

Binnen 4 weken stuurt UWV jou een bericht over de status van jouw aanvraag. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijgen wij ook bericht van UWV en gaan we direct voor jou aan de slag. Binnen 2 werkdagen na goedkeuring krijg je bericht van ons. Is de aanvraag niet goedgekeurd? Dan vervalt je inschrijving. Je kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Start jouw studie met STAP-budget geheel kosteloos

Je kunt starten met je opleiding! Je krijgt toegang tot je persoonlijke digitale leeromgeving en je krijgt je lespakket thuisgestuurd. Voor vragen en hulp staan onze studiebegeleiders voor je klaar.

Rond jouw opleiding succesvol af

Proficiat! Je hebt je opleiding succesvol afgerond. Daar mag je enorm tros op zijn!

Let op: Voor het STAP-budget geldt een voortgangseis. Dit betekent dat je minimaal 80% van de opleiding moet volgen om je recht op STAP-budget te behouden.

Voer de straat- en plaatsnaam handmatig in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Voer de straat- en plaatsnaam handmatig in.

Met het aanvragen van een STAP-aanmeldingsbewijs zit je nog nergens aan vast. Pas als je het STAP-budget aanvraagt bij UWV en UWV jouw STAP-aanvraag goedkeurt start je inschrijving.

  • Ontvang tot €1.000 subsidie voor jouw opleiding
  • Studeer extra voordelig of zelfs kosteloos
  • Verbeter jouw positie op de arbeidsmarkt