Erkenning
Erkend diploma
40% korting
Profiteer nu

Wil je graag een aparte taal leren? Begin dan met een cursus Arabisch! De nadruk van deze cursus ligt op het in korte tijd ontwikkelen van de spreek- en schrijfvaardigheid in de standaard Arabische taal, met name de spreekvaardigheid. Je leert tevens over achtergronden en kenmerken van de Arabische taal, de schrijfwijze van het Arabische alfabet, telwoorden en de Hamza. Ook als je geen ervaring hebt met de taal, is deze cursus geschikt!

 • Gratis woordenboek Nederlands-Arabisch
 • Snel en effectief Arabisch leren
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Erkende onderwijsinstelling
 • Bepaal je eigen studietempo

Over de opleiding Arabisch voor beginners

Bij het NTI volg je een cursus of een opleiding op je eigen manier. Hierbij letten we natuurlijk op de prijs. Een cursus of opleiding met ervaren docenten én goed lesmateriaal hoeft helemaal niet duur te zijn.

Iets voor jou?

Wil je de Arabische taal leren? Volg dan de cursus Arabisch voor beginners!

Arabisch leren betekent dat je binnenkort een taal beheerst die in meer dan 22 landen gesproken wordt door bijna 200 miljoen mensen. Wanneer je de cursus Arabisch voor beginners hebt afgerond is je taalkennis van het Modern Standaardarabisch voldoende om eenvoudige conversaties te kunnen voeren.

Je beschikt na afronding over een ruime woordenschat. Daarnaast kun je eenvoudige teksten lezen in deze taal en ken je de belangrijkste grammaticale verschijnselen. Je weet ook het een en ander over de cultuur in het Midden-Oosten. Wacht dus niet langer als je Arabisch wilt leren, maar schrijf je direct in!

Beste prijs-kwaliteitverhouding

Het NTI is een toonaangevende onderwijsinstelling op het gebied van erkende HBO- en MBO-opleidingen en biedt daarnaast een groot scala aan cursussen aan. De cursussen van het NTI kenmerken zich door goede kwaliteit voor een betaalbare prijs.

 • De kennis en kunde die we in de loop der jaren hebben opgebouwd bij het aanbieden van HBO- en MBO-opleidingen zorgen ervoor dat ook onze cursussen inhoudelijk aan de laatste eisen voldoen.
 • Daarnaast maken we gebruik van een online leeromgeving waar je contact hebt met je mentoren, je docent en je medestudenten.
 • Onze docenten beschikken over ruime professionele ervaring op hun vakgebied en hebben een didactische achtergrond.

Deze combinatie van kwalitatief hoogwaardige cursussen en zeer betaalbare lesgelden zorgt voor de beste prijs-kwaliteitverhouding van misschien wel alle afstandopleiders van Nederland.

"Studeren doe je tenslotte op je eigen manier"

A.Stomps - Manager Mentorenteam NTI"Studeren bij het NTI doe je vooral zelfstandig. Toch is het fijn om een aanspreekpunt te hebben, dat is je mentor. Voor alle niet-inhoudelijke vragen over je studie kun je bij mij en mijn collega’s terecht en zullen wij jou zo goed mogelijk helpen. Wij zijn zowel per e-mail als per telefoon bereikbaar. Overdag, maar ook 's avonds. Studeren doe je tenslotte op je eigen manier én in je eigen tijd."

- A. Stomps, manager mentorenteam

Naar boven

Opbouw van de opleiding

Arabisch leren en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen

De cursus Arabisch van het NTI is bedoeld voor Nederlandssprekenden die weinig of geen ervaring met de Arabische taal hebben. Om het gebruiksgemak te vergroten, ontvang je cd’s met teksten, woorden en werkwoorden. De nadruk ligt op het in korte tijd ontwikkelen van de spreek- en schrijfvaardigheid in de Standaardarabische taal, met name de spreekvaardigheid. Als uitgangspunt worden in de literatuur teksten gebruikt die over alledaagse onderwerpen gaan. Deze teksten worden gevolgd door een uitgebreide grammatica, woordenlijsten, vervoegde werkwoorden en oefeningen met uitwerkingen.

Tijdens de cursus Arabisch komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

 • Achtergronden over en kenmerken van de Arabische taal
 • Schrijfwijze van het Arabische alfabet
 • De hamza
 • Zonneletters en maanletters
 • Telwoorden, dagen van de week en seizoenen

Inclusief lesmateriaal

Bij het NTI is het lesmateriaal inbegrepen bij het toch al aantrekkelijke lesgeld. Je hoeft dus geen extra lesboeken aan te schaffen. Ons lesmateriaal is speciaal toegespitst op zelfstudie en afstandsonderwijs. Alles wat je nodig hebt, wordt in een of meerdere leszendingen per post naar je toegestuurd. Gemakkelijker kan niet! Ook betaal je niets extra voor:

 • Vakinhoudelijke begeleiding door je docent
 • Studieondersteuning door je mentor
 • Het gebruik van onze moderne digitale leeromgeving

Bepaal je eigen studietempo

Bij het NTI studeer je op je eigen manier. Dat betekent dat je op ieder moment kunt beginnen met de cursus van jouw keuze. Schrijf je nu in en over een paar dagen heb je het lesmateriaal al in huis.

 • Onze cursussen hebben verschillende studietempo’s. Zo kun je zelf kiezen welk tempo het best bij je past.
 • Heb je even geen tijd om te studeren? Dan sla je gewoon een paar weken over en ga je daarna weer aan de slag.
 • Heb je extra studietijd nodig? Geen enkel probleem: alle cursussen kunnen gratis een half jaar worden verlengd.

Dat is pas studeren op je eigen manier!

Naar boven

Toelating en vrijstelling

Je kunt de cursus Arabisch voor beginners volgen zonder vooropleiding

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten met de NTI-cursus Arabisch voor beginners. Wel moet je je realiseren dat het een erg moeilijke taal is, waardoor enige voorkennis nuttig kan zijn.

Naar boven

Diploma en examen

Vraag na afloop van de cursus Arabisch voor beginners een certificaat aan!

Wanneer je deze cursus hebt afgerond, kun je een waardevol certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35,- inclusief administratie- en portokosten. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is daarnaast een leuk aandenken.

Erkende onderwijsinstelling

De kwaliteit van het onderwijs is van levensbelang voor een onderwijsinstelling. Het NTI is daarom erg trots op de erkenning die verschillende organisaties hebben verleend aan de opleidingen die wij aanbieden:

 • Onze HBO-opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) die toeziet op de kwaliteit van het hoger onderwijs en erkend door het ministerie van OCW.
 • Onze MBO-opleidingen worden goed beoordeeld door de Onderwijsinspectie en zijn erkend door het ministerie van OCW.
 • Wij beschikken over certificering voor de ISO 9001-kwaliteitsnorm, toegekend door QualityMasters.
 • Wij zijn gecertificeerd voor het Cedeo-kwaliteitskeurmerk voor human resources dienstverleners.

Iedereen die een opleiding volgt bij het NTI is hierdoor verzekerd van een gedegen kwaliteit.

Naar boven

Studiekosten Arabisch voor beginners

Je profiteert van de beste prijs-kwaliteitsverhouding bij het NTI. We zijn altijd duidelijk en transparant, daarom geven we je onderstaand alle kosten in één overzicht.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 40% jubileumkorting en onze laagste lesgeld garantie

Bij het NTI ben je gegarandeerd het voordeligst uit. Al 70 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. Het NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken, daarom ontvang je tijdelijk 40% korting op cursussen en beroepsopleidingen, speciaal omdat het NTI 70 jaar bestaat. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? Het NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in. Bekijk de actievoorwaarden.

Arabisch voor beginners 8119

Studiekosten Studietempo Totaalkosten
   
Lesgeld € 62,15 € 39,55 € 29,35 € 435,05
40% korting - € 24,86 - € 15,82 - € 11,74 - € 174,02
Inschrijfgeld Eenmalig in de eerste maand € 35,00
Studiemateriaal Inclusief € 0,00
Totaal € 37,29 € 23,73 € 17,61 € 296,03
 

Tijdelijk tablet cadeau bij inschrijving

Profiteer nu van ons unieke welkomstcadeau. Bij het NTI ontvang je nu tijdelijk een tablet cadeau. Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Het nieuwe studeren begint hier. Schrijf je snel in. Bekijk hier de actievoorwaarden

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij het NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen, zoals bij veel andere cursussen het geval is. Schrijf je vandaag nog in en ontvang het lesmateriaal binnen enkele dagen per post in huis. Makkelijker kan niet en je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Studiekosten aftrekbaar van inkomstenbelasting

Studiekosten zijn in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Onder studiekosten vallen lesgeld, examenkosten en trainingsdagen. Wel is het van belang dat je kunt aantonen dat de studie van betekenis is voor je beroep of carrière. Je komt in aanmerking voor studiekostenaftrek wanneer je scholingsuitgaven een waarde hebben van meer dan € 250,- per jaar, met een maximum van € 15.000,-.

Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl (particulier; aftrekposten, studiekosten).

Naar boven

Wees de eerste om een review achter te laten

Wil jij anderen helpen bij het maken van een weloverwogen studiekeuze? Laat hier jouw ervaring achter.

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op trustpilot.nl hoe onze studenten het NTI beoordelen: