Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

Blind typen

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Blind typen. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je je kennis gelijk testen met de mutiplechoicevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: Blind typen

Inleiding

Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus Blind typen. Je krijgt inzicht in de lesstof. Tijdens het lezen van de lesstof kun je jezelf testen door vragen te beantwoorden.

Blind typen

Opbouw van de lessen

Met de cursus leer je snel en efficiënt blind typen. Elke les bestaat uit een aantal oefeningen. De eerste les bijvoorbeeld bestaat uit 9 oefeningen. Na elke oefening krijg je meteen te zien of je het goed hebt gedaan. Je moet veel oefenen. En je moet heel vaak dezelfde letters typen en waarschijnlijk krijg je ook nog spierpijn in je vingers. Maar dat gaat vanzelf over als je veel oefent.

Na de eerste paar lessen kun je blindelings alle letters typen. In de lessen daarna ga je leren sneller te typen. Om je examen te halen moet je minimaal 100 aanslagen per minuut typen en bijna zonder fouten. Kom, we gaan beginnen.

Online programma

Tijdens de cursus Blind typen maak je gebruik van een online programma. In dit programma maak jij je oefeningen. Toegang tot dit online programma ontvang je van NTI.

Hoeveel aanslagen per minuut moet je typen om je examen te halen?

Je eerste les, maar eerst even dit

Bewegingsbaan

Dit hoofdstuk moet je even lezen voor je begint! Met de cursus leer je blind te typen. Dat wil niet zeggen dat je met je ogen dicht typt. Maar wel, dat je typt zonder op je toetsenbord te kijken. Het is dus belangrijk dat je weet met welke vinger je welke toets indrukt. Dan moet je natuurlijk wel weten waar alle letters zitten.

Daar is een systeem voor. Met elke vinger leer je vier of zes vaste Letters te typen. Dus met bijvoorbeeld je linkerpink typ je altijd de letters Z, A en Q. Je noemt dat een bewegingsbaan.
Zo heeft elke vinger een bewegingsbaan. In de eerste lessen leer je deze bewegingsbanen uit je hoofd. Je hoeft dan niet meer na te denken met welke vinger je welke letter typt.

Snel typen

Wat is de term voor het systeem waarbij je vingers altijd dezelfde letters typen?

Misschien heb je voor deze typecursus een toetsenbord met gekleurde toetsen gekregen. De kleuren geven de bewegingsbaan aan.

Je ziet dat er vier kleuren zijn.
Elke vinger (bewegingsbaan) heeft zijn eigen kleur.

Wijsvingers  Blauw

Middelvingers Rood

Ringvingers  Groen

Pinken    Geel

Duimen   Slaan de spatiebalk aan om ruimte te maken tussen de woorden.

Entertoets  Om een nieuwe regel te beginnen druk je met de pink van de rechterhand op de entertoets

Grondstelling

Het is belangrijk dat als je begint met typen je vingers altijd op dezelfde toetsen van het toetsenbord staan. Dit wordt de grondstelling genoemd.

De grondstelling bestaat uit de lettertoetsen:

Typecursus

Voor je gaat typen plaats je je vingers ALTIJD in de grondstelling.
Je rechterwijsvinger staat altijd op de lettertoets J.
En je linkerwijsvinger staat altijd op de lettertoets F.
Je kunt deze toets blindelings vinden omdat er een puntje of een streepje op de toets is geplaatst.

Op welke letter staat je rechterwijsvinger altijd voordat je begint met typen?

Dit is het einde van het lesstof-gedeelte van de proefles. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van het lesmateriaal van de opleiding. Naast de literatuur studeer je bij NTI ook met allerlei online studietools. Wil je hier meer over weten? Scroll dan snel verder naar "Studeren bij NTI"!

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby’s en gezinsleven. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

Daarom FlexibelStuderen®:

  1. Erkende opleidingen, bekende naam
  2. Studeren met veel persoonlijk contact
  3. Voordelig studeren, transparant over kosten
  4. Studeren op jouw moment en jouw manier
  5. Overal studeren met onze online leeromgeving
  6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
  7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Barbara de Loor

Vakopleiding Gewichtsconsulent