Webshop starten
scroll

InDesign

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding InDesign . Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je je kennis gelijk testen met de mutiplechoicevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: InDesign

Inleiding

In deze proefles krijg je inzicht in de lesstof van de cursus InDesign. Tijdens het lezen van de lesstof kun je jezelf testen door vragen te beantwoorden.

Werkruimte verkennen

Zoals we van Adobe gewend zijn, beschikt InDesign over een logische interface die ons in staat stelt het programma snel onder de knie te krijgen. Er zijn op het gebied van paletten en toetsengebruik veel overeenkomsten met de programma's Photoshop en Illustrator. Wanneer je Photoshop of Illustrator beheerst, heb je een voorsprong. Met de vele zwevende paletten heb je direct inzicht in de veranderingen, omdat veel vensters een knop 'Voorvertoning' bevatten. Alle paletten kunnen naar smaak worden samengevoegd en toetsencommando's kunnen naar eigen voorkeur aan menuopties worden toegekend. Ook het gebruik van contextgevoelige menu's vergemakkelijkt het werken met InDesign.

Werkveld

Zodra InDesign is gestart, verschijnen alleen de menu's, de paletten Gereedschappen (Tools), Regelpaneel (Control) en enkele paletpictogrammen op het scherm. De menu's boven aan het venster (bijvoorbeeld Bewerken, Layout of Tekst (Edit, Layout of Type) open je door erop te klikken. Vervolgens verschijnen de menuopties, bijvoorbeeld Knippen, Kopiëren en Plakken (Cut, Copy en Paste) bij het menu Bewerken (Edit).

InDesignAfbeelding 2.1 Menu's en menuopties binnen lnDesign.

InDesign leren

Afbeelding 2.2 Het werkveld van In Design CS6 op de Mac.

Achter sommige menuopties gaan meer opties schuil. Een driehoekige pijl geeft vervolgopties aan en drie puntjes duiden aan dat er een dialoogvenster geopend zal worden. Wanneer je op een Mac werkt, zullen ook het bureaublad en andere geopende programma's zichtbaar zijn. Je kunt dit verbergen door in het menu InDesign de optie Verberg andere (Hide others) te kiezen of het Toepassingskader (Applicatite frame) te tonen.

Wat geeft aan dat er bij het klikken op een menuoptie een dialoogvenster geopend zal worden?

Palet Gereedschappen

Het palet Gereedschappen (Tools) van InDesign bevat naast specifieke lnDesign gereedschappen veel gereedschappen die overeenkomen met Illustrator en Photoshop. De vormgeving van dit palet kan worden gewijzigd in het deelvenster Interface (Interface, Preferences) van het dialoogvenster Voorkeuren. Onder Deelvensters (Panels) bij Zwevende gereedschapsset (Floating tools panel) kan worden ingesteld dat het palet in een enkele kolom (Single column), een dubbele kolom (Double column) of in een enkele rij (Single row) moet worden weergegeven.

InDesign voor beginnersAfbeelding 2.3 Het werkveld van In Design CS6 onder Windows 7.

Wanneer je met de cursor in de buurt van een gereedschap komt, worden de naam en de sneltoets weergegeven. Wanneer je de namen van de gereedschappen uit het hoofd kent en geen behoefte meer hebt aan deze informatie, kunnen de gereedschaptips (Tool tips) worden uitgeschakeld in het menu Voorkeuren, Interface, Opties voor cursor en gebaren, Knopinfo, optie Geen (Preferences, Interface, Cursor and gesture options, Tooi tips, None). De pictogrammen van diverse gereedschappen bevatten een klein driehoekje. Wanneer je hier de muisknop wat langer ingedrukt houdt, verschijnen enkele extra gereedschappen (zie afbeelding 2.4).

Het wijzigen of toevoegen van sneltoetsen kan worden ingesteld in het menu Bewerken (Edit) onder Sneltoetsen (Keyboard shortcuts). Wanneer een gereedschap geen sneltoets heeft en een nieuwe sneltoets wordt gekozen, zal lnDesign aangeven of deze toets of toetsencombinatie al in gebruik is. Is dit niet het geval, dan kan uw keuze worden toegewezen.

InDesign voor beginnersAfbeelding 2.4 Het palet Gereedschappen (Tools) in een dubbele kolom.

InDesign

Afbeelding 2.5 Sneltoetsen (shortcuts) gekoppeld aan een gereedschap.

Via welk menu kun je sneltoetsen wijzigen of toevoegen?

 

Dit is het einde van het lesstof-gedeelte van de proefles. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van het lesmateriaal van de opleiding. Naast de literatuur studeer je bij NTI ook met allerlei online studietools. Wil je hier meer over weten? Scroll dan snel verder naar "Studeren bij NTI"!

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby’s en gezinsleven. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

Daarom FlexibelStuderen®:

  1. Erkende opleidingen, bekende naam
  2. Studeren met veel persoonlijk contact
  3. Voordelig studeren, transparant over kosten
  4. Studeren op jouw moment en jouw manier
  5. Overal studeren met onze online leeromgeving
  6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
  7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Barbara de Loor

Vakopleiding Gewichtsconsulent

Studieadvies

studieadvies chat pop upHeb je een vraag of wil je studieadvies? Onze studieadviseurs zijn nu bereikbaar via de chat.

Start een chat