Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

MBO toelatingstoets

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding MBO toelatingstoets. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je je kennis gelijk testen met de mutiplechoicevragen! 

Succes met de proefles!

2 Oefentoets: mbo-toelatingsexamen

Mbo-toelatingstoets oefenen

De mbo-toelatingstoets is opgebouwd uit 3 verschilende onderwerpen:

  • Rekenvaardigheden
  • Leesvaardigheid Nederlands
  • Nederlandse taalvaardigheden  

In deze proefles krijg je de mogelijkheid om de verschillende onderdelen van het mbo- toelatingsexamen te oefenen, aan de hand van soortgelijke vragen.

Rekenvaardigheden

In het rekenonderdeel van de mbo-toelatingstoets kom je van alles tegen: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, percentages, breuken, inhoudsmaten, lengtematen, gemiddelden berekenen. Maar ook begrijpend lezen is hierbij erg belangrijk. Tijdens de mbo-toelatingstoets mag je geen rekenmachine gebruiken. Het is dus handig dat je van tevoren nog even goed nakijkt hoe je bepaalde sommen berekent!

 

Op een school wordt onderzocht hoeveel kinderen in hun vrije tijd een sport beoefenen. Uit het onderzoek blijkt dat 136 kinderen op een sport zitten, dit is ⅘ van de school. Hoeveel kinderen zitten er totaal op de school?

 

Welke breuk ligt het dichtst bij 0,90? 

Door het tuiniersbedrijf worden in het park 4291 bloembollen geplant door 8 tuiniers.
Hoeveel bloembollen worden er ongeveer gemiddeld per persoon geplant? 

Op de eerste dag kwamen er 200.000 mensen naar de AutoRai. Op de tweede dag waren dat er 1 miljoen meer. Hoeveel mensen kwamen er op de tweede dag naar de AutoRai?

Leesvaardigheid Nederlands

In het onderdeel Nederlands tekstverklaren krijg je een tekst te lezen. Tijdens het examen zul je vragen over deze tekst krijgen waarin wordt gekeken of je de grote lijnen van de tekst ziet en begrijpt. Weet je wat de hoofdgedachte is? En wat is het doel van de schrijver? (informeren, overtuigen, amuseren, anders?). Het is ook belangrijk dat je signaalwoorden herkent, zoals vervolgens, eerst, daarna, of echter.
Lees bij het onderdeel tekstverklaren de tekst goed door en let hierbij ook goed op de tussenkopjes en eventuele plaatjes. 

Begrijpend lezen is erg belangrijk in dit onderdeel. Daarnaast is het van belang dat je weet wat voor steekwoorden je dient te gebruiken als je dingen opzoekt (in bijvoorbeeld een inhoudsopgave van een boek, een encyclopedie of in Google).

Hier vind je een aantal oefenvragen: 

 

Om een verjaardag te vieren wil je een weekendje naar de stad Antwerpen met je vrienden en uit eten in een Mexicaans restaurant. Met welke trefwoorden vind je het best waar je naar op zoek bent? 

 

Richard gaat een spreekbeurt houden over Ajax. Op welke website zal hij de minst bruikbare informatie vinden?

Nederlandse taalvaardigheden

In het onderdeel Nederlandse taalvaardigheden komen de volgende onderdelen aan bod: spelling, alfabetische volgorde, synoniemen, overeenkomsten en tegenstellingen. Je vindt in deze oefentoets een aantal voorbeelden.


  

Met welk woord kun je het schuingedrukte woord vervangen?

De artiest ontkent op Instagram de aantijging aan zijn adres 

 Welk schuingedrukte woord is juist gespeld?

A. Word je later een goede breakdancer?
B. Wordt je later een goede breakdancer

A B


 

 Welk schuingedrukte woord is juist gespeld? (verleden tijd)

A. De kinderen branden hun handen
B. De kinderen brandden hun handen

A B


 

11.  Welk schuingedrukte woord is juist gespeld?

A. Ik ga zowieso op vakantie deze zomer
B. Ik ga sowieso op vakantie deze zomer     

A B


 

 Welk schuingedrukte woord is juist gespeld?

A. De daders van de overval waren enorm geweldadig
B. De daders van de overval waren enorm gewelddadig

A B


 

 Welk schuingedrukte woord is juist gespeld? (verleden tijd)

A. Tijdens de gymles sportte de klas in de gymzaal
B. Tijdens de gymles sportten de klas in de gymzaal

A B

 

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby’s en gezinsleven. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

Daarom FlexibelStuderen®:

  1. Erkende opleidingen, bekende naam
  2. Studeren met veel persoonlijk contact
  3. Voordelig studeren, transparant over kosten
  4. Studeren op jouw moment en jouw manier
  5. Overal studeren met onze online leeromgeving
  6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
  7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Barbara de Loor

Vakopleiding Gewichtsconsulent