Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

MBO Commercieel medewerker

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding MBO Commercieel medewerker. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je jouw kennis gelijk testen met de meerkeuzevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles MBO Commercieel medewerker

Inleiding

De opleiding MBO Commercieel medewerker is opgebouwd uit verschillende modules. In deze proefles krijg jij meer te weten over de inhoud van jouw opleiding, het studiemateriaal en de online leeromgeving. Ook krijg je de introductievideo van jouw opleiding te zien en een voorbeeld van je studieplanning

Start proefles

Een introductie in jouw mbo-opleiding

De onderstaande introductievideo krijg jij aan de start van jouw opleiding. Hierin wordt de opbouw en de verschillende fases van jouw opleiding toegelicht.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding MBO Commercieel medewerker volg je verschillende vakken. Welke vakken dat zijn en wat ieder vak precies inhoudt ontdek je in het studieprogramma. 

Onderaan het studieprogramma zie je ook welke keuzedelen je kunt volgen. Met keuzedelen maak je jouw studieprogramma nóg leuker en leer je iets wat je echt interesseert.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Startmodule
  Je start je opleiding met de Startmodule: hiermee leer je in de online leeromgeving hoe je het studeren het best kunt aanpakken. Je leert goed plannen en je leert wanneer je welke leerstrategie het beste kunt inzetten. Zo weet je zeker dat je op een effectieve manier studeert en blijf je gemotiveerd.

 • Loopbaan en burgerschap
  In deze module ontdek je jouw eigen kwaliteiten, talenten, mogelijkheden en drijfveren. Je bereidt je voor op de arbeidsmarkt. Verder maak je kennis met het burgerschap. Je kijkt naar de onderdelen: politiek, economie, cultuur en maatschappijleer.

 • Rekenen niveau 3
  Tijdens deze module ga je aan de slag met rekenen op niveau 3F. De volgende onderwerpen komen aan bod: Grootheden en eenheden, Oriëntatie in de twee- en driedimensionale wereld, Verhoudingen herkennen en gebruiken, procenten gebruiken, Omgaan met kwantitatieve informatie.

 • Nederlands 2F
  Om goed mee te kunnen doen in de samenleving en op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst. Je leert teksten te interpreteren, begrijpen en samen te vatten.

 • Bedrijfskunde
  Na deze module ben je bekend met diverse bedrijfsprocessen en bedrijfsvoeringen binnen commerciële ondernemingen. Daarnaast leer je hoe diverse systemen, beleidsvoering en wetgeving toegepast worden binnen een commerciële onderneming.

 • Marketing communicatie
  Na deze module kun je de marktpositie van een onderneming herkennen. Daarnaast leer je wat volgens jouw klanten de ideale klantreis is en leer je wie je klanten zijn en wat hun behoeften zijn. Ook leer je hoe je met behulp van marketinginstrumenten en op basis van jouw waardepropositie hoe je met inzet van communicatie-instrumenten je klant bereikt.

 • Basiskennis commercie
  Na deze module kun je commerciële rekenvaardigheden toepassen en kengetallen interpreteren in een commerciële omgeving. Daarnaast leer je om trends te herkennen in het werkveld en leer je wat eigenschappen, kenmerken en toepassingsmogelijkheden van het commerciële aanbod van een onderneming zijn.

 • Professionele vaardigheden
  Na deze module weet je wat een klantgerichte beroepshouding is, kun je prioriteiten stellen in (eigen) werkzaamheden en kun je op het werk en werkzaamheden reflecteren. Daarnaast kun je voor het vakgebied relevante informatiebronnen raadplegen en deze informatie presenteren en ontwikkel je communicatieve- en samenwerkingsvaardigheden.

 • Commercieel Engels
  Na deze module ben je in staat om gesproken informatie te begrijpen en gesprekken in het Engels te voeren en om in het Engels zakelijk te presenteren.

 • Sales
  Na deze module kun je verkoop bevorderen doordat je het proces van accountmanagement en klantgedrag, koopbehoeften en koopmotieven van klanten begrijpt. Daarnaast leer je om in te spelen op klantgedrag en om een onderneming te profileren.

 • Commerciële gesprekken en netwerken
  Na deze module kun je commerciële gesprekken voeren met klanten en netwerken te onderhouden door communicatie- en adviesvaardigheden toe te passen, waaronder storytelling. Daarnaast leer je om onderhandelings- en verkooptechnieken toe te passen in contact met klanten.

 • E-Logistiek
  Na deze module begrijp je het logistieke proces van orderafhandeling van een webshop, logistieke structuren en processen en de supply chain management.

Studiemateriaal

Bij NTI gebruik je verschillende studietools. Je gaat bij jouw opleiding aan de slag in de online leeromgeving en maakt gebruik van Mijn NTI. Daarnaast krijg je bij de opleiding MBO Commercieel medewerker een studieboekenpakket. Bij veel van de modules wordt de literatuur uit deze boeken gebruikt.

Kies zelf je keuzedelen

Tijdens jouw mbo-opleiding volg je verplicht een aantal keuzedelen. Hiermee onderscheid je je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Alle praktische informatie over deze keuzedelen hoor je aan het begin van je opleiding. Je kunt dan ook bepalen wanneer je welke keuzedelen wilt gaan volgen. Hieronder kun je vast bekijken welke jij graag zou willen volgen.

Keuzedelen

Uit deze keuzedelen kun je kiezen:

 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Internationaal I: bewustzijn (interculturele) diversiteit
 • Nederlands 3F
 • Ondernemend gedrag
 • Ondernemerschap
 • Rekenen 4
 • Spaans A1/A2 in het beroepsonderwijs

 

Studieplanning

Hieronder zie je een voorbeeld van een studieplanning voor de module Projectplanning uit een andere mbo-opleiding. Voor de module Projectcommunicatie staan 6 weken gepland. De planning toont de eerste 2 weken van de module. Je bent natuurlijk vrij om je planning anders in te delen als je even wat minder tijd hebt. Wil je een vak sneller afronden? Dat kan natuurlijk uit. Je hebt de regie zelf in handen!

Studieplanning

Module Projectcommunicatie

Week 1 - Datum: bijv. 01.03 t/m 07.03

 

Taak: 

Afgerond:

Opdracht: Mindmap Projectmatig werken 

 

Lezen: Hoofdstuk 1 t/m 3 Projectmanagement

✔  

Opdracht: Onderzoeken

 

Lezen: Hoofdstuk 9 Projectmanagement

✔  

Opdracht: Interview

 ✔ 

Lezen: herhaal Hoofdstuk 1 en lees Hoofdstuk 5 en 7 Projectmanagement

 

Opdracht: Wiki

 

Opdracht: Pecha Kucha Presentatie

 

Opdracht: Reflectie

 

Week 2 – Datum:

 

Opdracht: Brainstorm

 

Lezen: Herhaal Hoofdstuk 2 en 3 Projectmanagement

 

Opdracht: Plan maken

 

Lezen: Hoofdstuk 4 Projectmanagement

 

Opdracht: Tijdspad

 

Opdracht: Urenregistratie

 

Opdracht: Kostenbewaking

 

Lezen: herhaal Hoofdstuk 5 en lees Hoofdstuk 6 Projectmanagement

 

Opdracht: Projectplan module

 

Week 3 - Datum: 

 

 

Heb jij nog vragen? Of twijfel je over jouw opleiding?

Neem gerust contact met ons! Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Ben jij een vroege vogel, of duik jij liever ‘s avonds laat de boeken in? Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een mentor. Met jouw online leeromgeving en échte studieboeken studeer je op jouw manier. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Demo online leeromgeving

De online leeromgeving is beschikbaar waar en wanneer je wilt en geeft jou alle benodigde tools tijdens jouw studie. Om een indruk te krijgen van de online leeromgeving kun je een gratis demo volgen. Hier leggen we overzichtelijk uit welke handige hulpmiddelen er tijdens het studeren voor jou klaar staan.

Ben je benieuwd hoe onze online leeromgeving eruit ziet?

Neem een kijkje in de gratis demo

Daarom FlexibelStuderen®:

 1. Erkende opleidingen, bekende naam
 2. Studeren met veel persoonlijk contact
 3. Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Studeren op jouw moment en jouw manier
 5. Overal studeren met onze online leeromgeving
 6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Lees hier de verhalen van onze studenten

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Sabine

Foodblogster Sabine volgt de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie naast haar blog OhMyFoodness