Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

Arabisch voor beginners

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Arabisch voor beginners. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je je kennis gelijk testen met de mutiplechoicevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: Arabisch voor beginners

Inleiding

Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus Arabisch voor beginners. Je krijgt inzicht in de lesstof. Tijdens het lezen van de lesstof kun je jezelf testen door vragen te beantwoorden.

Inhoud proefles

Deze proefles gaat over de Arabische medeklinkers, over hulptekens, over lange klinkers en tweeklanken, en over het accent van Arabische woorden. De Arabische letters worden al geïntroduceerd, maar de nadruk ligt vooral op hun uitspraak.

Medeklinkers

Het Arabisch heeft een aantal medeklinkers waarvan de uitspraak moeilijkheden op kan leveren, omdat ze niet vergelijkbaar zijn met klanken die we uit West-Europese talen kennen. De meeste zijn echter gemakkelijk uit te spreken, maar realiseer je wel dat er geen uniforme uitspraak bestaat van het Standaard Arabisch. Er zijn grote verschillen tussen verschillende geografische regio's, tussen mannelijke en vrouwelijke sprekers en tussen het platteland en de stad. In het algemeen is de uitspraak van het Arabisch krachtiger en gearticuleerder dan die van het Nederlands.

Op de volgende pagina gaan we het hebben over herkenbare klanken. 

Herkenbare klanken

Arabisch voor beginners leren klanken

Arabisch voor beginners klanken

Arabisch voor beginners leren klanken met vertalingen

Arabisch voor beginners leren klanken met oefeningen

Arabisch voor beginners vertalingen

Herkenbare klanken

Naast herkenbare klanken, zijn er klanken die we in de Nederlandse taal niet kennen. Deze Arabische klanken zijn aan te leren. Hier leer je meer over op de volgende pagina.

Aan te leren klanken

Arabisch voor beginners vertalingen

Arabisch voor beginners vertalingen

Arabisch voor beginners vertalingen

Klanken leren

"Een klank die met de huig wordt gevormd." Over welke letter gaat dit?

Het donkerkleuren van klinkers en tweeklanken noemt men emfase. Er ontstaat dan spanning op het hele spraakorgaan, de tongpunt gaat naar beneden, waardoor de tong breder wordt en de klinkers en tweeklanken veranderen: a neigt naar o, i naar e, en u naar o. Onder invloed van emfase krijgen omringende klinkers en medeklinkers vaak ook een doffe klank. De emfatische letters zijn: ṣ, ḍ, ṭ, ẓ.

schematisch overzicht klanken

1. lippen: b, m, w
2. onderlip en boventanden: f
3. tandboog: t, d, ṭ, ḍ, s, š, z, ẓ, ṣ, r, n, l
4. hard verhemelte: s, j, y
5. zacht verhemelte: k, g
6. huig: ġ, q, ẖ
7. keelholte (farynx): ḥ, ع
8. stemspleet: h

 

Dit is het einde van het lesstof-gedeelte van de proefles. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van het lesmateriaal van de opleiding. Naast de literatuur studeer je bij NTI ook met allerlei online studietools. Wil je hier meer over weten? Scroll dan snel verder naar "Studeren bij NTI"!

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Zo kun jij een opleiding goed combineren met een drukke baan, hobby’s en gezinsleven. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

Daarom FlexibelStuderen®:

  1. Erkende opleidingen, bekende naam
  2. Studeren met veel persoonlijk contact
  3. Voordelig studeren, transparant over kosten
  4. Studeren op jouw moment en jouw manier
  5. Overal studeren met onze online leeromgeving
  6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
  7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Barbara de Loor

Vakopleiding Gewichtsconsulent