Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

Spaans B1

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Spaans B1. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je jouw kennis gelijk testen met de meerkeuzevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles: Spaans voor gevorderden

Inleiding

Met deze proefles krijg je een indruk van de cursus Spaans voor gevorderden. In deze proefles besteden we aandacht aan nationaliteiten en familierelaties. Je krijgt inzicht in de lesstof. Tijdens het lezen van de lesstof kun je jezelf testen door vragen te beantwoorden.

Namen van landen

We kennen de namen van sommige landen al en leren er nu een aantal bij. Zeg ze na.
Ya conocemos los nombres de algunos países y ahora aprendemos otros nuevos. Repita a continuación

.cursus Spaans voor Gevorderden

Verenigde Staten in het Spaans. Wat is de juiste vertaling?

Nationaliteit

We hebben geleerd dat bij de Spaanse bijvoeglijke naamwoorden van herkomst onderscheid gemaakt wordt tussen mannelijke en vrouwelijke vormen.
Bij de vrouwelijke vorm wordt een -
a toegevoegd en daarmee vervalt het accent. Ze worden met een kleine letter geschreven.
Diga las siguientes palabras del holandés directamente en español. (Zeg de Nederlandse woorden direct in het Spaans.) 

Maar nationaliteitsaanduidingen op -ense of -í hebben, net als belga, dezelfde vorm voor mannelijke en vrouwelijke bijvoeglijke naamwoorden: estadounidense, marroquí 

Dit gaan we toepassen in een oefening. Diga las oraciones del holandés en español. 

Een Belg. Wat is de juiste vertaling in het Spaans?

landen in het spaans

We gaan nog een oefening met de nationaliteit aanduidingen maken. Weet u nog dat aanduidingen van nationaliteit zich net zoals bijvoeglijke naamwoorden aanpassen als het zelfstandig naamwoord in het meervoud staat? Als ze op een klinker eindigen, wordt een -s toegevoegd, als ze op een medeklinker eindigen wordt -es toegevoegd.

 

Stelling: bij nationaliteiten die eindigen op een klinker wordt -es toegevoegd.

 Familierelaties

We gaan enkele woorden van de familierelaties opnieuw leren. Zeg ze na en let goed op de uitspraak.
Vamos a recordar algunas palabras del vocabulario de la familia. Repítalas y preste atención a la pronunciación.

Voor de woorden 'neef' en 'nicht' wordt in het Spaans een verschil gemaakt tussen de kinderen van je ooms en tantes (el primo / la prima / los primos) en de kinderen van je broers of zusjes (el sobrino / la sobrina / los sobrinos).

De oom. Wat is de juiste vertaling in het Spaans?

 Voor de Nederlandse woorden 'echtgenoot' en 'echtgenote' worden in het Spaans de woorden marido en mujer gebruikt, maar ook esposo en esposa. Deze laatste twee woorden worden in Latijns-Amerika meer gebruikt. Het woord hombre wordt niet gebruikt in de betekenis van 'echtgenoot'.

Dit is het einde van het lesstof-gedeelte van de proefles. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van het lesmateriaal van de opleiding. Naast de literatuur studeer je bij NTI ook met allerlei online studietools. Wil je hier meer over weten? Scroll dan snel verder naar "Studeren bij NTI"!

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Ben jij een vroege vogel, of duik jij liever ‘s avonds laat de boeken in? Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een mentor. Met jouw online leeromgeving en échte studieboeken studeer je op jouw manier. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Demo online leeromgeving

De online leeromgeving is beschikbaar waar en wanneer je wilt en geeft jou alle benodigde tools tijdens jouw studie. Om een indruk te krijgen van de online leeromgeving kun je een gratis demo volgen. Hier leggen we overzichtelijk uit welke handige hulpmiddelen er tijdens het studeren voor jou klaar staan.

Ben je benieuwd hoe onze online leeromgeving eruit ziet?

Neem een kijkje in de gratis demo

Daarom FlexibelStuderen®:

  1. Erkende opleidingen, bekende naam
  2. Studeren met veel persoonlijk contact
  3. Voordelig studeren, transparant over kosten
  4. Studeren op jouw moment en jouw manier
  5. Overal studeren met onze online leeromgeving
  6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
  7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Lees hier de verhalen van onze studenten

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Sabine

Foodblogster Sabine volgt de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie naast haar blog OhMyFoodness