Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Leer publiceerbare verhalen schrijven

In de cursus Schrijven van het NTI leer je korte verhalen en romans schrijven. Je leert de kwaliteit van je verhalen zodanig te ontwikkelen, dat je werk gepubliceerd kan worden. Je docent, een redacteur van Uitgeverij Bellevue, beoordeelt vanaf het begin je werk zoals een uitgever dat doet. Zijn commentaren en aanwijzingen zijn erop gericht je verhalen de kwaliteit te geven van publiceerbare fictie. Ook geeft hij je advies over het aanbieden van je werk aan uitgevers. Wat vandaag nog je hobby is, kan morgen zomaar tot je beroep uitgroeien! Vraag voor meer informatie onze gratis studiegids aan.

Voor wie?

Is schrijven jouw passie en wil je leren hoe je korte verhalen en romans tot publiceerbare verhalen maakt? Dan is de cursus Schrijven van het NTI echt iets voor jou! Tijdens deze cursus komen verschillende genres en onderwerpen aan bod als karakteriseren, het neerzetten van de hoofdpersoon en intriges.

Inhoud

Wat leer je in de cursus Schrijven?

In de cursus Schrijven leer je kwalitatief goede korte verhalen en romans schrijven. Daarnaast geeft een ervaren praktijkdocent advies  over het aanbieden van je werk aan uitgevers. De volgende onderwerpen komen in de cursus Schrijven aan bod: 

 • Intrige (“plot”)
 • Genres in liefdesverhalen
 • Psychologie in literatuur
 • Manieren om personages te karakteriseren
 • Verhalen, novellen, romans schrijven
 • Literaire liefde
 • De ik-verteller

Toelating

Je kunt direct starten met de cursus Schrijven

Je hebt geen vooropleiding nodig om de cursus Schrijven bij het NTI te kunnen volgen. Wel moet je over een goede algemene ontwikkeling beschikken en de Nederlandse taal goed beheersen. Ben je de Nederlandse taal nog niet helemaal machtig? Kijk dan eens bij Nederlands foutloos schrijven en spreken.

Examen

Vraag na afloop van de cursus Schrijven het certificaat aan

Wanneer je de cursus Schrijven hebt afgerond, kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de cursus deelnam. Het certificaat laat zien wat je hebt geleerd en is tevens een leuk aandenken.

Studieduur & lesgeld

Korte verhalen en romans schrijven 3321

Studietempo in maanden 10 Maanden 12 Maanden * 14 Maanden
Uren per week 5 4 3
Lesgeld per maand € 44,00 € 36,67 € 31,43
Nu met 50% korting € 22,00 € 18,34 € 15,72
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • Prijswijzigingen voorbehouden
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk Tablet of Actioncam cadeau bij inschrijving

tablet+actioncam nieuwProfiteer nu van een uniek welkomstcadeau. Bij NTI ontvang je nu tijdelijk een cadeau naar keuze: een Tablet of Actioncam. Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Schrijf je snel in. Bekijk hier de actievoorwaarden

Ervaringen

Korte verhalen en romans schrijven
4 sterren - gebaseerd op 5 ervaringen

Deze cursus is echt aan te raden, de docent geeft leerrijke tips en is altijd correct. Hij beantwoordde mijn huiswerk altijd dezelfde dag nog. Het lesgeld is heel eerlijk.

Het cursusmateriaal kan ook heel goed als naslagwerk gebruikt worden. Wil je achteraf nakijken wat ook alweer de voorwaardes zijn om een kinderboek, thriller of romantisch verhaal te schrijven, dan kan je het in het cursusmateriaal terugvinden. De opdrachten waren soms moeilijk, omdat de genres niet bij mezelf liggen, maar wel leerzaam.

Bekijk alle ervaringen