Docent Anna
Welkom bij de Proefles. In deze stories starten we met wat uitleg over FlexibelStuderen® bij NTI!
Bij NTI studeer je waar en wanneer jou dat uitkomt. Je werkt met de nieuwste lesmethodes.
En je oefent in jouw persoonlijke online leeromgeving, met handige studietools.
Bij vragen staan jouw docenten en mentoren voor je klaar. Zo sta je er niet alleen voor tijdens je studie.
Start wanneer het jou uitkomt, want bij NTI kun je meteen aan de slag.
We willen je graag laten zien hoe ons lesmateriaal eruit ziet.
Scroll naar beneden om jouw proefles te starten! ⇩
scroll

Juridisch Medewerker

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding Juridisch Medewerker. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je jouw kennis gelijk testen met de meerkeuzevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles Juridisch medewerker

Inleiding

Nieuwsgierig naar Juridisch Medewerker? Tijdens deze proefles krijg je een voorproefje van de inhoud van de opleiding. Je verkent het studiemateriaal, inclusief een video die rechtstreeks uit de opleiding komt, en hebt de mogelijkheid om oefenvragen te maken. Bovendien ontdek je de mogelijkheden van FlexibelStuderen®. We starten de proefles met een overzicht van de opbouw van jouw opleiding. Veel plezier!

Studieprogramma

Wanneer je toe bent aan een nieuwe carrière of juist een diploma wilt behalen om jouw werk nog beter te kunnen doen, dan is een beroepsopleiding van NTI de perfecte keuze. Tijdens een beroepsopleiding specialiseer jij je in korte tijd in een specifieke skill of vakgebied naar keuze. De opleiding Juridisch Medewerker is opgebouwd uit meerdere modules. Hieronder kun je zien welke onderwerpen aan bod komen:

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:


Basis recht

 • Basiskennis in juridische termen en begrippen
 • Juridische casussen en feiten kwalificeren
 • Rechtsbronnen benoemen
 • Juridische databanken en naslagwerken doorzoeken


Juridische praktijk

 • Brieven opstellen en verwerken
 • Brieven en e-mails overzichtelijk opmaken, controleren en redigeren
 • Brieven en e-mails op een betrouwbare wijze verzenden
 • De vormvereisten van processtukken uitleggen, opzoeken en controleren
 • Modellen voor processtukken raadplegen en gebruiken
 • Processtukken redigeren 
 • Processtukken op een juiste en betrouwbare wijze verzenden en indienen


Juridische ondersteuning

 • Een juridisch dossier beheren (aanmaken, aanvullen, overdragen, termijnen bewaken)
 • Interne klanten informeren op basis van juridische vragen
 • Ontwikkelingen personeelsgebied
 • Rechtsvragen formuleren 

Studiemateriaal

NTI biedt je verschillende studietools aan. Gedurende jouw opleiding ga je aan de slag in een online leeromgeving en maak je gebruik van Mijn NTI. Hierin vind je informatie over jouw opleiding en handige opdrachten die je kunt maken. Daarnaast krijg je lesmateriaal thuisgestuurd, dat je tijdens jouw opleiding bestudeert.

Meer weten over het lesmateriaal van NTI? Kijk hier.

Neem een kijkje in de opleiding

Deze video komt uit het leerpad van jouw opleiding.

Heb jij goed opgelet? Beantwoord de volgende vragen en test je kennis!

De twee rechtsgebieden publiek- en privaatrecht zijn onder te verdelen in kleinere rechtsgebieden. Deze verschillende gebieden van privaatrecht staan weergegeven in het Burgerlijk Wetboek. De rechtsgebieden van publiekrecht zijn vastgelegd in afzonderlijke wetboeken.

Wat is géén voorbeeld van publiekrecht?

Ondanks dat publiek- en privaatrecht twee verschillende rechtsgebieden zijn, is het in de praktijk niet altijd eenvoudig om ze van elkaar te onderscheiden. Er zijn namelijk situaties waarin beide rechtsgebieden een rol spelen. In sommige gevallen, speelt echter één rechtsgebied een rol.

Stel je voor: een bedrijf heeft een vergunning verkregen van een overheidsinstantie om een bepaalde hoeveelheid afval te lozen in een rivier. Na verloop van de tijd blijkt de afvalstof echter schadelijk te zijn voor het milieu en de gezondheid van de omwonenden.

Welk(e) rechtsgebied(en) spelen in deze situatie een rol?

Studieplanning

De opleiding Juridisch Medewerker strekt zich uit over een periode van 6 maanden. Gedurende jouw opleiding kan je steunen op een studieplanning. Hieronder vind je een voorbeeldplanning, gemaakt voor de module Juridische praktijk. Wil je liever een ander studieschema volgen? Dat kan! Je kan deze planning natuurlijk anders indelen indien je minder tijd hebt om te studeren. Wil je een vak sneller afronden? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt zelf de regie in handen!

Studieplanning

Juridisch medewerker

Week 1 – Datum: bijv. 01.03 t/m 07.03
Thema 1: brieven en e-mails

 

Taak: 

Afgerond:

Bestuderen: leerdoelen

✔ 

Lezen: studiemateriaal

Verdiepen: online bronnen raadplegen

Oefenen: oefenopgaven

Week 2 – Datum:
Thema 2: processtukken

 

Bestuderen: leerdoelen

 

Lezen: studiemateriaal + checklist

 

Opdracht: oefenopgaven

 

Week 3 - Datum: 
Thema 3:

 

Heb je nog vragen? Of twijfel je over jouw opleiding?

Neem gerust contact met ons! Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Ben jij een vroege vogel, of duik jij liever ‘s avonds laat de boeken in? Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een mentor. Met jouw online leeromgeving en échte studieboeken studeer je op jouw manier. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Demo online leeromgeving

De online leeromgeving is beschikbaar waar en wanneer je wilt en geeft jou alle benodigde tools tijdens jouw studie. Om een indruk te krijgen van de online leeromgeving kun je een gratis demo volgen. Hier leggen we overzichtelijk uit welke handige hulpmiddelen er tijdens het studeren voor jou klaar staan.

Ben je benieuwd hoe onze online leeromgeving eruit ziet?

Neem een kijkje in de gratis demo

Daarom FlexibelStuderen®:

 1. Erkende opleidingen, bekende naam
 2. Studeren met veel persoonlijk contact
 3. Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Studeren op jouw moment en jouw manier
 5. Overal studeren met onze online leeromgeving
 6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Lees hier de verhalen van onze studenten

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Sabine

Foodblogster Sabine volgt de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie naast haar blog OhMyFoodness

Studieadvies

studieadvies chat pop upHeb je een vraag of wil je studieadvies? Onze studieadviseurs zijn nu bereikbaar via de chat.

Start een chat