Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Kennis van wereldgodsdiensten helpt onbegrip de wereld uit

In de cursus Wereldgodsdiensten van het NTI leer je in korte tijd alles over de meest voorkomende godsdiensten in Nederland. Hierna hebben het jodendom, het christendom, de islam, het boeddhisme en het hindoeïsme geen geheimen meer voor jou. Je leert de gewoontes uit alle godsdiensten kennen en neem daarmee eventueel onbegrip voor jezelf weg.

Is deze cursus iets voor mij?

Je krijgt meer inzicht in de grote godsdiensten die in Nederland het meest aangehangen worden. Verschillende godsdiensten komen vandaag de dag steeds dichterbij. Je leert ze door middel van de cursus Wereldgodsdiensten van het NTI beter kennen, waardoor je de mensen om je heen beter begrijpt.

Inhoud

Wat leer ik?

In de cursus Wereldgodsdiensten leer je over het ontstaan van de verschillende godsdiensten, en je leert vooral over de gewoontes, gedachtegangen en het gedrag van mensen. Denk aan de feestdagen. Waar komen die vandaan? En wat wordt er precies mee gevierd? En denk ook aan andere specifieke gewoontes van de verschillende wereldgodsdiensten: waarom doet iemand belijdenis als diegene christen is? En wat houdt een bedevaart in? De vijf grootste religies die in Nederland uitgedragen worden komen in deze cursus aan bod. Daarnaast is er ook aandacht voor de zogeheten zinzoekers. Denk hierbij aan bijvoorbeeld paragnosten, astrologie, mindfulness en numerologie.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Jodendom
 • Christendom
 • Islam
 • Hindoeïsme
 • Boeddhisme
 • Tradities
 • Rituelen
 • Gedrag
 • Heilige boeken

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Er is geen bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis vereist voor deelname aan de cursus Wereldgodsdiensten. Je hebt wél een open mind nodig.

Examen

Studieduur & lesgeld

Wereldgodsdiensten 1295

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 133,02 € 88,68 € 66,75
Nu met 50% korting € 66,51 € 44,34 € 33,38
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Wereldgodsdiensten, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3