Blog

Maak kennis met studiebegeleider Romy

Wanneer je als NTI-student wil sparren over je studiesituatie, motivatie zoekt of praktische vragen hebt over bijvoorbeeld de online leeromgeving, kan je terecht bij onze studiebegeleiders.

Lees verder...


Studenten vertellen over hun opleiding Weddingplanner

Als weddingplanner zorg je ervoor dat iedere bruiloft tot in de puntjes is geregeld.

Lees verder...


Maak kennis met studiebegeleider Robin

De NTI-studiebegeleiders vormen het aanspreekpunt tijdens je studie en helpen je graag met allerlei vragen. Maar wie zijn deze begeleiders eigenlijk en wat doen ze nou precies? Robin introduceert zichzelf.

Lees verder...


Mauwia kiest voor de weg naar de advocatuur

1 op de 3 studenten heeft spijt van hun studiekeuze. De 24-jarige student Mauwia Amhaini was bijna een statistiek. Ze wilde eerst een politieopleiding volgen, maar ze kwam er toch achter dat het leven als agent meer gaat over het schrijven van bonnen dan het redden van levens. Ze wilde nog steeds de juridische kant op, maar er was geen tijd meer om zich in te schrijven bij een reguliere school. Een studie bij NTI kon Mauwia wel elk moment starten, en dat deed ze, ze ging ervoor! 

Lees verder...


Studeren als je kinderen hebt: hoe houd je alle ballen hoog?

Een studie doen is leuk en leerzaam, maar je bent er ook veel tijd aan kwijt. Veel van onze studenten volgen hun opleiding zelfs naast hun drukke gezinsleven. Studeren als ouder is een hele prestatie, het is niet makkelijk om naast de dagelijkse opvoeding van kinderen ook nog tijd te maken voor een opleiding. Dat vergt heel wat discipline en organisatie! 

Lees verder...


Maak kennis met studiebegeleider Eva

De NTI-studiebegeleiders vormen het aanspreekpunt tijdens je studie en helpen je graag met allerlei vragen. Maar wie zijn deze begeleiders eigenlijk en wat doen ze nou precies? Meet the team, te beginnen met Eva!

Lees verder...


Erin bewijst het: jong moeder worden betekent niet het einde van je carrière

Erin is nog maar 29 en is enorm gedreven. Ze heeft een drukke baan, een uit de hand gelopen hobby en is trotse moeder van 2 kinderen. Voor anderen is het ouderschap misschien een reden om je carrière op een lager pitje te zetten, maar dit geldt zeker niet voor Erin! Onlangs is zij gestart met een studie en ze is vastberaden om de komende jaren door te leren. Enthousiast vertelt ze waarom ze die knoop heeft doorgehakt en er gewoon voor is gegaan!

Lees verder...


Baan onder de loep: wat doet een HR-manager?

Ben je iemand met leidinggevende kwaliteiten, heb je een luisterend oor en heb je altijd veel belangstelling voor andere mensen? Dan is het beroep Human Resource Manager misschien wel wat...

Lees verder...


Voetbalster Samantha: 'Een studie is niet echt mijn ding, maar met mijn teamgenoten studeren motiveert echt.'

Het is donderdagochtend. Samantha van Diemen (20) zit in de auto op weg naar een lunchafspraak met haar management. Ze heeft een vrije dag, wat zeldzaam is zo tussen de bedrijven door. Als Oranjespeler is Samantha namelijk vaak druk in de weer. Een volle agenda weerhoudt haar er echter niet van om te beginnen met een opleiding HBO Journalistiek. Sterker nog, haar teamgenoten juichen haar alleen maar toe.  

Lees verder...


Banen van de toekomst: is jouw beroep toekomstbestendig?

Hoe zou de generatie voor ons hebben gereageerd als je hen had verteld dat er in 2023 beroepen zouden zijn als drone piloot, cyber security specialist of YouTuber? Ze hadden je waarschijnlijk vreemd aangekeken. Maar wist je dat men verwacht dat 65% van de huidige basisschoolkinderen later een beroep zal beoefenen dat nu ook nog niet eens bestaat?

Lees verder...

1 2 3 4 5 ... 14