Blog

Studente Ilse over haar opleiding en toekomstbeeld voor werken in de jeugdzorg

Studente Ilse volgt de opleiding Toegepaste psychologie - jeugd- en kinderpsychologie bij NTI. Wij hebben haar geïnterviewd om te vragen hoe het gaat, op welke manier zij studeert en waar zij zichzelf over 5 jaar ziet.

Lees verder...


Annemieke duikt in de wereld van een budgetcoach, naast haar werk in de zorg!

Annemieke is in september een nieuwe richting ingeslagen. Naast haar werk in de zorg verdiept ze zich nu in het werk van een Budgetcoach. Werken met cijfers zit in de familie, ze denkt ook al na over een vervolgopleiding gericht op financiën. Voor nu is ze tevreden met haar huidige baan. Deze opleiding is dus een soort plan B voor de toekomst.

Lees verder...


Scriptietips voor afstudeerders

Als je eindelijk in de laatste fase van je studie bent gekomen, dien je vaak nog een scriptie te schrijven. Veel studenten ervaren stress of uitstelgedrag tijdens het schrijven van hun scriptie. Je kunt dus maar beter goed voorbereid een scriptie schrijven!

Lees verder...


Studeren naast je baan: Mariska gaat de uitdaging aan!

Het is Mariska's doel om meer uit haar carrière te halen. Daarom is zij naast haar vaste baan weer begonnen met studeren. Zij volgt HBO Rechten bij NTI, om door te kunnen groeien in de juridische wereld. 

Lees verder...


Student Selma vertelt waarom zij begon met de opleiding MBO Onderwijsassistent

Selma heeft 4 kinderen en een baan, maar toch vindt ze tijd om de opleiding MBO Onderwijsassistent te volgen bij NTI. Selma vertelt waarom zij is begonnen met de opleiding bij NTI en hoe ze haar toekomst voor zich ziet.

Lees verder...


Studiebegeleider Emma over haar ervaringen als mentor bij NTI

Als student bij NTI moet je altijd ergens terechtkunnen met vragen of problemen. Bij een persoon die jou begeleidt, motiveert of meekijkt wanneer je tegen problemen aanloopt. Deze personen zijn de mentoren van NTI. Eén van hen is Emma. Mentor van alle cursussen en mbo-opleidingen van NTI. Emma vertelt over haar werkzaamheden als mentor binnen NTI en geeft een aantal handige tips.

Lees verder...


Opleidingen met goede baankansen mbo

Ben je op zoek naar de juiste mbo-opleiding? Overweeg een van de onderstaande mbo-opleidingen en ga na je opleiding direct aan de slag in de praktijk.

Lees verder...


MBO studenten volgen speciale vaccinatietraining voor de vaccins tegen Covid-19

300 NTI studenten van de opleidingen MBO Doktersassistent, Verzorgende IG en Verpleegkundige volgen de speciale vaccinatietraining voor het Covid-19 vaccin. De eerste trainingsdagen zijn achter de rug en de eerste ervaringen en reacties zijn positief!

Lees verder...


What’s in a name? Verschil Coaching en Counseling

Steeds meer mensen noemen zichzelf tegenwoordig coach of counselor, zonder dat ze hiervoor een erkende opleiding hebben gevolgd. Dat komt doordat de titels Coach, Counselor en zelfs Psycholoog niet beschermd zijn. Dit is natuurlijk erg verwarrend en daarom proberen we in deze het verschil uit te leggen tussen een coach en een counselor.

Lees verder...


Verschil psycholoog en psychiater

“Kan iemand me vertellen wat in godsnaam het verschil is tussen al deze hulpverleners die allemaal lijken te werken met de psyche van de mens?” Ja! Ik ga een poging voor je wagen en jou haarfijn uitleggen wat o.a. een psycholoog is en doet.

Lees verder...

1 2 3 4 5 ... 14