Blog

De hbo toelatingstoets: Wat staat je te wachten?

Niet iedereen die een hbo-opleiding wil starten voldoet aan de vooropleidingseisen. Gelukkig is hier een oplossing voor: de hbo-toelatingstoets, ook wel 21+ toets genoemd. In dit examen wordt er gekeken naar jouw kennis van de Nederlandse en Engelse taal, jouw rekenvaardigheden en logica.
Slaag je voor deze toets? Dan heb je een reële kans om een hbo-opleiding succesvol af te ronden en mag je alsnog starten met je geplande hbo-studie. 

Lees verder...


Nadine Noordam: "Ik hou van afwisseling en flexibiliteit"

De 23-jarige Nadine Noordam heeft een mooie carrière als profvoetbalster bij Ajax. Dit combineert ze met de studie HBO Bachelor SPH bij NTI. Hoe ze alle ballen in de lucht weet te houden lees je in het interview dat wij met haar hadden.

Lees verder...


Opleidingen met baangarantie

Je start een opleiding met het idee om je verder te ontwikkelen, je te laten omscholen of misschien wel gewoon omdat je het onderwerp ontzettend interessant vindt. Voor de meeste mensen heeft een opleiding afronden het volgende doel: een goede baan vinden. Daarom kiezen veel mensen voor een opleiding met baangarantie. Maar dan is de vraag: welke branche biedt nou eigenlijk de beste baangarantie? En welke opleiding moet je dan volgen?

Lees verder...


Een eigen bedrijf starten

Als je voor jezelf wilt beginnen komt er veel op je af en weet je vaak niet waar je moet beginnen. Welke opleiding heb je nodig en hoe start je een bedrijf zonder geld? Wij helpen je op weg en vertellen waar je zoal rekening mee moet houden als je een eigen bedrijf start. 

Lees verder...


Apothekersassistent een vrouwenberoep? Student Erik vertelt over hoe het is om als man in een typisch vrouwenberoep te werken

Bij een apothekersassistent denken veel mensen aan een dame. Vreemd eigenlijk, want iedereen kan apothekersassistent worden. Een van onze studenten, Erik, volgt de opleiding MBO Apothekersassistent en vindt dat dergelijke stigma's direct de deur uit mogen.

Lees verder...


Student Tessa vertelt over hoe het als vrouw is in de beveiligingswereld

De opleiding beveiliger wordt nog altijd als een echte mannenberoep gezien. Toch heeft student Tessa ervoor gekozen om deze opleiding te volgen. Tessa vertelt waarom ze voor de opleiding heeft gekozen en hoe ze dit als één van de weinige vrouwen in de opleiding ervaart. 

Lees verder...


Student Maxime over faalangst en hoe dit haar beïnvloedt

Student Maxime volgt de cursus Frans A1 bij NTI, terwijl zij last heeft van faalangst. In dit openhartige interview geeft ze tips over hoe je kan omgaan met faalangst en vertelt zij hoe ze dit met studeren combineert. 

Lees verder...


Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)

Hoe is het om als vrouw in een typisch mannenberoep te werken, of als man in een typisch vrouwenberoep? We vroegen het twee van onze studenten. Hebben zij te maken met vooroordelen? Waar lopen zij tegenaan in de praktijk? En heeft het ook voordelen om als vrouw in een mannenwereld werken (of andersom)? Je leest het in deze blog.

Lees verder...


Efficiënt studeren? Zo doe je dat!

Vind jij het ook zo lastig om je tijd goed in te delen en efficiënt te studeren? Dat snappen we helemaal! Daarom helpen we je bij NTI graag op weg. In deze blog hebben we de beste tips en tricks om efficiënter te studeren voor jou verzameld. Wat werkt wel en wat werkt niet? Lees snel verder.

Lees verder...


Een opleiding volgen met faalangst: Heidi vertelt hoe ze het doet!

Beginnen aan een studie terwijl je veel last hebt van faalangst. Veel mensen durven de uitdaging niet aan, maar student Heidi volgt gewoon de opleiding HBO Pedagogiek bij NTI. Wij spraken haar om erachter te komen hoeveel invloed faalangst op haar studie en haar dagelijkse leven heeft en wat ze doet om de klachten hiervan zoveel mogelijk te verminderen.

Lees verder...

1 2 3 4 5 ... 15