Blog

Student Tessa vertelt over hoe het als vrouw is in de beveiligingswereld

De opleiding beveiliger wordt nog altijd als een echte mannenberoep gezien. Toch heeft student Tessa ervoor gekozen om deze opleiding te volgen. Tessa vertelt waarom ze voor de opleiding heeft gekozen en hoe ze dit als één van de weinige vrouwen in de opleiding ervaart. 

Lees verder...


Student Maxime over faalangst en hoe dit haar beïnvloedt

Student Maxime volgt de cursus Frans A1 bij NTI, terwijl zij last heeft van faalangst. In dit openhartige interview geeft ze tips over hoe je kan omgaan met faalangst en vertelt zij hoe ze dit met studeren combineert. 

Lees verder...


Vrouwen in mannenberoepen (en andersom)

Hoe is het om als vrouw in een typisch mannenberoep te werken, of als man in een typisch vrouwenberoep? We vroegen het twee van onze studenten. Hebben zij te maken met vooroordelen? Waar lopen zij tegenaan in de praktijk? En heeft het ook voordelen om als vrouw in een mannenwereld werken (of andersom)? Je leest het in deze blog.

Lees verder...


Efficiënt studeren? Zo doe je dat!

Vind jij het ook zo lastig om je tijd goed in te delen en efficiënt te studeren? Dat snappen we helemaal! Daarom helpen we je bij NTI graag op weg. In deze blog hebben we de beste tips en tricks om efficiënter te studeren voor jou verzameld. Wat werkt wel en wat werkt niet? Lees snel verder.

Lees verder...


Een opleiding volgen met faalangst: Heidi vertelt hoe ze het doet!

Beginnen aan een studie terwijl je veel last hebt van faalangst. Veel mensen durven de uitdaging niet aan, maar student Heidi volgt gewoon de opleiding HBO Pedagogiek bij NTI. Wij spraken haar om erachter te komen hoeveel invloed faalangst op haar studie en haar dagelijkse leven heeft en wat ze doet om de klachten hiervan zoveel mogelijk te verminderen.

Lees verder...


Tips om thuis te studeren

Thuis studeren is superhandig, maar kan ook best pittig zijn. Soms is die nieuwe Netflix-serie gewoon té verleidelijk. Of zie je steeds die was staan die nog gedaan moet worden. Wil je toch weer die drive vinden en je productiviteit verhogen? Lees dan onze tips om thuis te studeren en vind je flow!

Lees verder...


Persoonlijke ontwikkeling: word de beste versie van jezelf

Knaagt het bij jou ook wel eens? Je zit niet lekker in je vel, maar weet niet goed hoe dat komt. Je zou graag meer zelfvertrouwen hebben, of wat minder stress. Hoe pak je dat aan? Met een cursus voor je persoonlijke ontwikkeling vind je meer balans, meer rust en haal je het beste uit jezelf. Lees snel verder.

Lees verder...


Jill Baijings is profvoetbalster én student bij NTI, lees haar verhaal!

Het leven van de 20-jarige Jill Baijings ziet er anders uit dan van de meeste meiden van haar leeftijd. Haar studie HBO Pedagogiek combineert zij met een profvoetbalcarrière in Duitsland. Hoe ze dat doet en waar ze haar discipline vandaan haalt lees je in dit interview! 

Lees verder...


Een opleiding zonder stage volgen? Dat kan!

Wil je op mbo- of hbo-niveau studeren, maar geen stage lopen? Dan is het goed om te weten dat er bij NTI verschillende manieren zijn om een opleiding zonder stage te volgen. Bijvoorbeeld door vrijstelling aan te vragen voor de stage, of te kiezen voor een kort programma. Je leest er alles over in deze blog.

Lees verder...


Studeren met een functiebeperking

Studeren met een functiebeperking kan best een uitdaging zijn. Dan is het goed om te weten dat er bij NTI heel veel mogelijk is om jou daarbij te ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld extra tijd krijgen bij het examen, of examen doen op een manier die beter bij je past. In deze blog lees je er alles over.

Lees verder...

1 2 3 4 5 ... 15