Wat is de studietijd per week?

Per module wordt aangegeven wat de studielast bedraagt, door het weergeven van het aantal studiepunten (EC’s). Een EC staat gelijk aan een studietijd van 28 uur. De aangegeven studielast geeft de mate van zwaarte en complexiteit van de desbetreffende module aan. Daarnaast geeft het een indicatie van de studiebelasting, aangezien deze afhankelijk is van je eigen werk- en privésituatie. Je kunt de studielast evenwichtig over het hele jaar spreiden, omdat je niet gebonden bent aan een plaats en tijd om te studeren.

Om een bacheloropleiding in vier jaar of een Associate degree in twee jaar af te ronden, gaan wij uit van 15-25 studie-uren per week, dit is inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar.

Wil je een bacheloropleiding in zes jaar of een Associate degree in vier jaar afronden? Ga dan uit van 10-17 studie-uren per week, inclusief contacttijd, gemeten over 48 studieweken per jaar.

Bij Hogeschool NTI betaal je drie jaar lesgeld voor je bacheloropleiding en kan je kosteloos tot zes jaar studeren. Voor een Associate degree betaal je twee jaar lesgeld en kan je kosteloos vier jaar studeren.