Omschrijving

Maak kennis met het vakgebied bouwkunde

Overal om ons heen wordt gebouwd en verbouwd. Er komt veel kijken bij het bouwen van een woning, kantoor of schoolgebouw. Er moet een bouwplan gemaakt worden, de constructie moet aan allerlei regels voldoen en de samenwerking tussen verschillende partijen moet goed verlopen. Ben jij hierin geïnteresseerd en wil je weten of werken in de bouwkunde iets voor jou is? Dan is de korte opleiding Inleiding Bouwkunde perfect voor jou. In korte tijd je kennis vergroten!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

Inleiding Bouwkunde 9318

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Startmodule
  • Algemene bouwkunde
  • Draagconstructies - woningbouw
  • Bouwmanagement in de ontwerpfase

Inclusief praktijkbijeenkomst en webinars

Tijdens de opleiding Inleiding Bouwkunde volg je een praktijkbijeenkomst en twee webinars. Tijdens de praktijkbijeenkomst heb je klassikaal les in Draagconstructies in de woningbouw. Je ontmoet je medestudenten en een docent uit het vakgebied helpt je bij zaken waar je tegenaan bent gelopen. De webinars zijn online lessen waarin een expert uit het werkveld extra aandacht aan moeilijke vraagstukken geeft of laat zien hoe jij de kennis toepast. De webinars gaan over Algemene bouwkunde en Bouwmanagement in de ontwerpfase.

Wat kun je nog meer verwachten

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de opleiding Inleiding Bouwkunde heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt meteen beginnen. Houd er wel rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt.

Heb je vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examenkosten

De opleiding Inleiding Bouwkunde sluit je af met 3 tentamens. Je kunt deze inplannen wanneer het jou uitkomt. De examenkosten bedragen € 36,34 per maand.

Kan ik doorstuderen?

Heb je de opleiding succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Je kunt direct verder met een andere beroepsopleiding of ga van start met een hbo-programma van NTI.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Kosten Beroepsopleiding Inleiding Bouwkunde 9318

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Bekijk hier de mogelijkheden en start flexibel én voordelig met je opleiding.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame