HBO

 • Nieuw in ons aanbod: Leidinggeven aan millennials en 30 andere opleidingen!

  datum: 7 september 2021 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  We hebben niet stilgezeten deze zomer. De afgelopen maand hebben we ruim 30 nieuwe opleidingen en cursussen toegevoegd aan ons aanbod, waaronder de cursus Leidinggeven aan millennials. Want FlexibelStuderen® betekent ook dat er voor ieder type student een passende opleiding hoort te zijn!

 • NTI eerste opleider met erkende deeltijd HBO Journalistiek!

  datum: 11 februari 2020 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Recentelijk heeft de NVAO de HBO Bacheloropleiding Journalistiek van Hogeschool NTI onder de loep genomen. Met trots kunnen wij mededelen dat de accreditatie gehaald is en we daarmee de eerste zijn met een erkende deeltijdopleiding HBO journalistiek

 • De snelste weg naar een baan in de kinderopvang

  datum: 1 augustus 2018 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil je aan de slag in de kinderopvang en ben je geïnteresseerd in pedagogisch beleid en coaching? Dan is het Kort HBO-programma Pedagogisch Beleidsmedewerker en Coach een echte must!

 • HBO Voeding en Diëtiek: een student vertelt

  datum: 9 april 2018 Geplaatst in: HBO

  Eén van onze studenten van de opleiding Voeding en Diëtiek is geïnterviewd door het Voeding magazine. Femke vertelt over haar ervaring.

 • Beoordeling HBO Integrale Veiligheid door de NVAO

  datum: 16 januari 2018 Geplaatst in: HBO

  Recentelijk heeft de NVAO de HBO Bacheloropleiding Integrale Veiligheid van Hogeschool NTI onder de loep genomen. Met trots kunnen wij mededelen dat het eindoordeel van de NVAO zeer positief is.

 • Afgestudeerde hbo’ers van deeltijd en duaal snel aan een baan

  datum: 19 juni 2017 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil jij een hbo-opleiding volgen? Goed nieuws! De arbeidsmarktpositie van hbo’ers is steeds beter.

 • Beoordelingen Hogeschool NTI in de Nationale Studenten Enquête 2017

  datum: 16 juni 2017 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootste onafhankelijke studenttevredenheidsonderzoek onder hogescholen en universiteiten. Ook in 2017 heeft Hogeschool NTI hieraan meegedaan. 

 • Vergeten in te schrijven voor een hbo-opleiding?

  datum: 6 mei 2015 Geplaatst in: HBO

  Bij reguliere hogescholen is de deadline verstreken om je in te schrijven voor een hbo-opleiding. Ben jij je vergeten in te schrijven voor 1 mei? Geen probleem! Bij Hogeschool NTI kun elke dag starten met een hbo-opleiding!

 • Doe de gratis beroepskeuzetest/studiekeuzetest

  datum: 10 februari 2015 Geplaatst in: HBO

  Weet je al welke opleiding bij je past? Of twijfel je nog ergens over? Wij begrijpen dat een studiekeuze een moeilijke beslissing kan zijn. Daarom willen we je graag helpen!

 • Dé oplossing voor het nieuwe leenstelsel

  datum: 20 januari 2015 Geplaatst in: HBO, MBA

  Als je na 1 september 2015 een hbo- of masteropleiding wilt volgen, heb je geen recht op een basisbeurs. Het geld wat je nodig hebt om je studie en de boeken te bekostigen, kun je lenen van de overheid. Dit betekent dat je na het behalen van je diploma met een torenhoge studieschuld zit. Wanneer jij begint aan je carrière, moet je ook meteen aflossen. 

 • Welke carrièrestappen zet jij in 2015?

  datum: 7 januari 2015 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  Wist je dat een Nieuwe of andere baan zoeken in de top 5 staat van Goede voornemens? (bron: ING) Wij begrijpen dit wel! De economie wordt stap voor stap sterker en steeds meer banen komen vrij. Reden genoeg voor iemand om zijn of haar horizon te verbreden. Volg jij ook je ambities in 2015? Ter inspiratie hebben we een top 20 van populaire beroepen voor je gemaakt.

  Ben je ook vastberaden om 2015 écht goed te beginnen en je goede voornemen niet te laten sneuvelen?
  We helpen je hier graag bij!
  Een van de goede voornemens die altijd met stip op nummer 1 staat is: afvallen. De extra’s pondjes
  van de feestdagen wil iedereen eraf hebben en toch lukt het de meeste mensen niet om het vol te
  houden. Wij willen dit voornemen in e en positieve boodschap verpakken: gezond eten. Op deze
  manier kun jij wel je doel halen in 20
 • Hogeschool NTI presteert uitstekend in de Nationale Studenten Enquête 2014

  datum: 14 november 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In de Nationale Studenten Enquête 2014 zijn de bachelor- en masteropleidingen van Hogeschool NTI uitstekend beoordeeld: maar liefst twee opleidingen zijn op ‘Inhoud’ de beste van heel Nederland. Deze opleidingen hebben in vergelijking met de opleidingen van andere aanbieders op ‘Inhoud’ de hoogste beoordeling gekregen. Ook de andere bachelor- en masteropleidingen van Hogeschool NTI presteren uitstekend, want ze hebben bijna allemaal op ‘Inhoud’ minstens een top-drie-beoordeling gekregen.

 • Vanaf nu ook webinars bij Hogeschool NTI

  datum: 8 oktober 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Hogeschool NTI biedt nu ook webinars aan. De webinars zijn niet alleen bedoeld voor NTI studenten, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in het vakgebied waar de webinar over gaat.

  Je kunt aan de webinar deelnemen waar je wilt, bijvoorbeeld thuis of in de trein. Het enige dat je nodig hebt is een tablet, laptop of een computer.

 • De eerste erkende hbo-opleiding Counselling van Nederland

  datum: 30 juni 2014 Geplaatst in: HBO, Algemeen

  Het beroep van counsellor is op dit moment sterk in opkomst in Nederland, mede door de veranderingen in het Nederlandse zorgstelsel waarin zelfstandig hulp zoeken wordt gestimuleerd. Hogeschool NTI verrijkt het onderwijslandschap met de eerste NVAO-erkende hbo-opleiding Counselling van Nederland. De opleiding is samengesteld met behulp van de professionele branchevereniging ABvC en speelt in op de groei van counselling en alternatieve geneeswijzen in Nederland.

 • Medische en Psychosociale basiskennis

  datum: 19 juni 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In opdracht van de vijf grote zorgverzekeraars Achmea, Coöperatieve VGZ, Menzis en ONVZ Zorgverzekeraar heeft PLATO de eindtermen voor Medische basiskennis en Psychosociale basiskennis vastgesteld. Alle therapeuten en coaches werkzaam in de alternatieve / complementaire zorgsector dienen voor 1 januari 2017 te voldoen aan de gestelde eisen om in aanmerking te blijven komen voor bekostiging vanuit zorgverzekeraars.

 • Aanmelden kan ook na 1 mei!

  datum: 8 mei 2014 Geplaatst in: HBO

  Alle studenten die komend collegejaar (2014 – 2015) willen starten met een wettelijk erkende bacheloropleiding bij een reguliere hogeschool zijn verplicht zich vóór 1 mei 2014 aan te melden via Studielink. Studenten die zich na 1 mei 2014 aanmelden kunnen door de onderwijsinstelling worden geweigerd.

 • Belastingvoordeel en Studiekosten

  datum: 7 maart 2014 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO, MBA, MBO

  Wist je dat studiekosten in veel gevallen aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting? Onder studiekosten vallen onder andere lesgeld, examenkosten en studieboeken. Op deze manier wordt studeren pas echt voordelig!

 • 2 nieuwe hbo-opleidingen

  datum: 13 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Hogeschool NTI biedt per direct 2 nieuwe hbo-opleidingen aan: Hbo Voeding en diëtetiek en Hbo Counselling.

 • Nieuwe opleiding - HBO Online Marketing

  datum: 4 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil je graag alles weten over marketing en alle online middelen die hiervoor kunnen worden ingezet? De opleiding Online marketing staat bol van de praktijkvoorbeelden voor de praktische e-marketeer. Na de opleiding kun je middelen zoals virale marketing, zoekmachinemarketing, e-mailmarketing, social media, microsites en de aanbouw van een contentstrategie inzetten voor bijvoorbeeld je eigen online succesvolle marketingplan. Volgens Patrick Petersen: “Een must voor elke (aankomende) marketingprofessional.

 • Overheid moet niet de opleider, maar de deeltijdstudent financieel ondersteunen

  datum: 29 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Nu verschillende hogescholen hun deeltijdopleidingen stoppen door de afname van het aantal eerstejaars studenten in het bekostigd deeltijdonderwijs, zou de overheid de student financieel moeten ondersteunen in plaats van de onderwijsinstelling. Op deze manier kan de student kiezen voor de opleider die het best aansluit bij zijn specifieke wensen.

 • Wilfred Rubens aangesteld als lector E-learning van Hogeschool NTI

  datum: 21 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Hogeschool NTI is zeer actief bezig met de verdere ontwikkeling van het online leerconcept. Om hier verder vorm aan te geven heeft Hogeschool NTI de absolute expert in Nederland op het gebied van E-learning weten te binden als lector E-learning: Wilfred Rubens.

 • 5 tips om jouw studiekosten te verlagen

  datum: 4 oktober 2013 Geplaatst in: HBO, MBO, Algemeen, HBO

  Het volgen van een cursus of opleiding hoeft niet duur te zijn. Het NTI bewijst dat. Graag zetten wij vijf tips voor je op een rij om jouw studiekosten nog verder te verlagen.

 • Managementopleidingen NTI derde van Nederland

  datum: 5 september 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In het jaarlijkse onderzoek van Management Team naar de kwaliteit van managementopleidingen in Nederland zijn de opleidingen van Hogeschool NTI als derde beoordeeld.

  Het managementtijdschrift MT voert jaarlijks een onderzoek uit onder managers over hun laatste managementopleiding. In totaal werden er dit jaar 22 opleidingen getoetst. Als best scoorde Rotterdam Business School met een gemiddelde van 8,62 op de voet gevolgd door TSM met een 8,54 en Hogeschool NTI met een 8,50.

 • Hogeschool NTI als beste beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête van 2013

  datum: 28 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wij zijn er bijzonder trots op om te kunnen melden dat Hogeschool NTI in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2013 weer uitstekend beoordeeld is. Gemiddeld krijgt Hogeschool NTI een 8 voor de inhoud van de opleidingen. De opleidingen HBO Toegepaste Psychologie, HBO Commerciële Economie en de opleiding HBO Small Business & Retailmanagement zijn zelfs inhoudelijk als beste opleidingen van Nederland beoordeeld! Ook de opleidingen HBO Rechten, HBO Bedrijfseconomie, HBO Bedrijfskundige Informatica en HBO Integrale Veiligheid horen inhoudelijk tot de top 3 beste opleidingen van Nederland.

 • HBO Pedagogiek Klassikaal

  datum: 24 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO

  Nieuw in het klassikale aanbod van het NTI is de opleiding HBO Pedagogiek. Vanaf nu kun je op zes verschillende locaties in Nederland de klassikale opleiding volgen. De opleiding HBO Pedagogiek leert je alles over opvoeding, het integraal werken in de jeugdzorg en maatschappelijke zorg, welzijn en onderwijs.

 • HBO Pedagogiek NVAO geaccrediteerd

  datum: 3 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO

  De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie, de NVAO, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Hogeschool NTI. Het panel heeft de bacheloropleiding Pedagogiek positief gevisiteerd. Dit betekent dat het NTI de komende zes jaar erkende diploma’s mag afgeven voor de opleiding Pedagogiek.

 • De toekomst van onderwijs

  datum: 7 maart 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Op 1 maart jl. lanceerden Boom uitgevers Den Haag (BuDH) en het NTI de online bibliotheek NTI Library. Met de NTI Library is studiemateriaal altijd en overal bij de hand. Studeren tijdens het reizen, op vakantie of in de sportschool, dat is de toekomst. De moderne student gaat optimaal om met digitale leermiddelen en zoekt naar de perfecte mix tussen online en klassikaal onderwijs. Alles om ervoor te zorgen dat de afstand tussen privé, werk en studie zo klein mogelijk wordt.

 • NVAO keurt 5 Associate Degrees van Hogeschool NTI goed

  datum: 21 februari 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO, MBO

  Sinds kort bestaat in Nederland de Associate Degree (Ad). Deze opleidingen zijn door NVAO goedgekeurde opleidingen. Ad-opleidingen zijn opleidingen die tussen MBO-niveau 4 en het bachelor HBO-diploma inzitten. Ad-opleidingen zijn vooral bestemd voor MBO-niveau 4 -instromers die zich verder willen ontwikkelen, maar zich niet direct willen vastleggen aan een vierjarige opleiding.

 • Hogeschool NTI: goed rapport Onderwijsinspectie

  datum: 6 januari 2013 Geplaatst in: Algemeen, MBA, HBO, Algemeen

  Hogeschool NTI heeft van de Onderwijsinspectie een goed rapport gekregen in het kader van een onderzoek naar Hbo-deeltijdopleidingen. Van de 16 onderzochte items werden er 13 met een goed en 3 met een gedeeltelijk goed gewaardeerd. Er zijn geen onvoldoendes gegeven. Hogeschool NTI is daarmee de enige deeltijdopleider die geen enkele onvoldoende heeft gekregen.

 • Hogeschool NTI is inhoudelijk goed beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête 2012

  datum: 27 november 2012 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootste, jaarlijkse studenttevredenheidsonderzoek onder hogescholen en universiteiten. Wij hechten veel waarde aan de mening van onze studenten. Daarom doet Hogeschool NTI als enige private hogeschool al 5 jaar mee aan de NSE, die wordt afgenomen onder meer dan 200.000 studenten.

 • Voordelig een tweede studie doen

  datum: 6 juli 2012 Geplaatst in: HBO, HBO

  Wil je graag nog een HBO-opleiding volgen, maar vind je een tweede studie wel erg duur? Kies dan voor Hogeschool NTI en profiteer van het aantrekkelijke lesgeld. Het volgen van een tweede studie wordt bij reguliere hogescholen steeds duurder. Universiteiten en hogescholen mogen namelijk een extra toeslag vragen (instellingscollegegeld) voor een tweede studie.