HBO

 • Let op: 15 november laatste kans op het STAP-budget!

  datum: 18 september 2023 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  De STAP-regeling is veranderd: alleen erkende opleidingen komen in aanmerking voor de €1000 subsidie. Misschien heb jij hierdoor wel meer kans op het krijgen van het STAP-budget. De eerstvolgende en laatste aanvraagronde is op 15 november.

   

   

   

 • 15 november laatste kans op €1.000 STAP-subsidie voor jouw opleiding!

  datum: 18 september 2023 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  Op 15 november start de laatste ronde van het STAP-budget. Na 2023 stopt het STAP-budget, wil jij je laten om- of bijscholen? Zorg dan dat jij op 15 november klaar zit met je STAP-bewijs!

 • Ruim 30 nieuwe opleidingen in ons aanbod

  datum: 23 juni 2022 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Zoek je een opleiding die je helpt aan een beter cv, meer kennis of de juiste skills voor je carrière? Bij NTI heb je nu nog meer keus, want we hebben ruim 30 nieuwe hbo-programma's toegevoegd! Van Social media en Human dynamics tot Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Sociale psychologie. Ook kun je je alvast voorinschrijven voor de nieuwe erkende HBO Bachelor Social work! Check de nieuwe opleidingen en studeer in je eigen tempo!

 • Steeds meer studenten kiezen voor een Associate degree

  datum: 1 april 2022 Geplaatst in: Algemeen, HBO, Algemeen

  Steeds meer studenten kiezen voor tweejarige hbo-opleidingen, meldt Vereniging Hogescholen (8 oktober 2021). Ook bij NTI is deze trend duidelijk zichtbaar. Het aantal aanmeldingen voor Associate degrees is bij NTI zelfs met 50% gestegen het afgelopen jaar!

 • Voordelig een tweede studie doen

  datum: 6 juli 2021 Geplaatst in: HBO, HBO

  Wil je graag nog een hbo-opleiding volgen, maar vind je een tweede studie wel erg duur? Kies dan voor Hogeschool NTI en profiteer van het aantrekkelijke lesgeld. Het volgen van een tweede studie wordt bij reguliere hogescholen steeds duurder. Universiteiten en hogescholen mogen namelijk een extra toeslag vragen (instellingscollegegeld) voor een tweede studie.

 • De snelste weg naar een baan in de kinderopvang

  datum: 1 augustus 2018 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil je aan de slag in de kinderopvang en ben je geïnteresseerd in pedagogisch beleid en coaching? Dan is het Kort HBO-programma Pedagogisch Beleidsmedewerker en Coach een echte must!

 • HBO Voeding en Diëtiek: een student vertelt

  datum: 9 april 2018 Geplaatst in: HBO

  Eén van onze studenten van de opleiding Voeding en Diëtiek is geïnterviewd door het Voeding magazine. Femke vertelt over haar ervaring.

 • Beoordeling HBO Integrale Veiligheid door de NVAO

  datum: 16 januari 2018 Geplaatst in: HBO

  Recentelijk heeft de NVAO de HBO Bacheloropleiding Integrale Veiligheid van Hogeschool NTI onder de loep genomen. Met trots kunnen wij mededelen dat het eindoordeel van de NVAO zeer positief is.

 • Afgestudeerde hbo’ers van deeltijd en duaal snel aan een baan

  datum: 19 juni 2017 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil jij een hbo-opleiding volgen? Goed nieuws! De arbeidsmarktpositie van hbo’ers is steeds beter.

 • Beoordelingen Hogeschool NTI in de Nationale Studenten Enquête 2017

  datum: 16 juni 2017 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootste onafhankelijke studenttevredenheidsonderzoek onder hogescholen en universiteiten. Ook in 2017 heeft Hogeschool NTI hieraan meegedaan. 

 • Vergeten in te schrijven voor een hbo-opleiding?

  datum: 6 mei 2015 Geplaatst in: HBO, Algemeen

  Bij reguliere hogescholen is de deadline verstreken om je in te schrijven voor een hbo-opleiding. Ben jij je vergeten in te schrijven voor 1 mei? Geen probleem! Bij Hogeschool NTI kun elke dag starten met een hbo-opleiding!

 • Doe de gratis beroepskeuzetest/studiekeuzetest

  datum: 10 februari 2015 Geplaatst in: HBO

  Weet je al welke opleiding bij je past? Of twijfel je nog ergens over? Wij begrijpen dat een studiekeuze een moeilijke beslissing kan zijn. Daarom willen we je graag helpen!

 • Dé oplossing voor het nieuwe leenstelsel

  datum: 20 januari 2015 Geplaatst in: HBO, MBA

  Als je na 1 september 2015 een hbo- of masteropleiding wilt volgen, heb je geen recht op een basisbeurs. Het geld wat je nodig hebt om je studie en de boeken te bekostigen, kun je lenen van de overheid. Dit betekent dat je na het behalen van je diploma met een torenhoge studieschuld zit. Wanneer jij begint aan je carrière, moet je ook meteen aflossen. 

 • Hogeschool NTI presteert uitstekend in de Nationale Studenten Enquête 2014

  datum: 14 november 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In de Nationale Studenten Enquête 2014 zijn de bachelor- en masteropleidingen van Hogeschool NTI uitstekend beoordeeld: maar liefst twee opleidingen zijn op ‘Inhoud’ de beste van heel Nederland. Deze opleidingen hebben in vergelijking met de opleidingen van andere aanbieders op ‘Inhoud’ de hoogste beoordeling gekregen. Ook de andere bachelor- en masteropleidingen van Hogeschool NTI presteren uitstekend, want ze hebben bijna allemaal op ‘Inhoud’ minstens een top-drie-beoordeling gekregen.

 • De eerste erkende hbo-opleiding Counselling van Nederland

  datum: 30 juni 2014 Geplaatst in: HBO, Algemeen

  Het beroep van counsellor is op dit moment sterk in opkomst in Nederland, mede door de veranderingen in het Nederlandse zorgstelsel waarin zelfstandig hulp zoeken wordt gestimuleerd. Hogeschool NTI verrijkt het onderwijslandschap met de eerste NVAO-erkende hbo-opleiding Counselling van Nederland. De opleiding is samengesteld met behulp van de professionele branchevereniging ABvC en speelt in op de groei van counselling en alternatieve geneeswijzen in Nederland.

 • Aanmelden kan ook na 1 mei!

  datum: 8 mei 2014 Geplaatst in: HBO

  Alle studenten die komend collegejaar (2014 – 2015) willen starten met een wettelijk erkende bacheloropleiding bij een reguliere hogeschool zijn verplicht zich vóór 1 mei 2014 aan te melden via Studielink. Studenten die zich na 1 mei 2014 aanmelden kunnen door de onderwijsinstelling worden geweigerd.

 • Nieuwe opleiding - HBO Online Marketing

  datum: 4 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil je graag alles weten over marketing en alle online middelen die hiervoor kunnen worden ingezet? De opleiding Online marketing staat bol van de praktijkvoorbeelden voor de praktische e-marketeer. Na de opleiding kun je middelen zoals virale marketing, zoekmachinemarketing, e-mailmarketing, social media, microsites en de aanbouw van een contentstrategie inzetten voor bijvoorbeeld je eigen online succesvolle marketingplan. Volgens Patrick Petersen: “Een must voor elke (aankomende) marketingprofessional.

 • Overheid moet niet de opleider, maar de deeltijdstudent financieel ondersteunen

  datum: 29 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Nu verschillende hogescholen hun deeltijdopleidingen stoppen door de afname van het aantal eerstejaars studenten in het bekostigd deeltijdonderwijs, zou de overheid de student financieel moeten ondersteunen in plaats van de onderwijsinstelling. Op deze manier kan de student kiezen voor de opleider die het best aansluit bij zijn specifieke wensen.

 • Wilfred Rubens aangesteld als lector E-learning van Hogeschool NTI

  datum: 21 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Hogeschool NTI is zeer actief bezig met de verdere ontwikkeling van het online leerconcept. Om hier verder vorm aan te geven heeft Hogeschool NTI de absolute expert in Nederland op het gebied van E-learning weten te binden als lector E-learning: Wilfred Rubens.

 • Managementopleidingen NTI derde van Nederland

  datum: 5 september 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In het jaarlijkse onderzoek van Management Team naar de kwaliteit van managementopleidingen in Nederland zijn de opleidingen van Hogeschool NTI als derde beoordeeld.

  Het managementtijdschrift MT voert jaarlijks een onderzoek uit onder managers over hun laatste managementopleiding. In totaal werden er dit jaar 22 opleidingen getoetst. Als best scoorde Rotterdam Business School met een gemiddelde van 8,62 op de voet gevolgd door TSM met een 8,54 en Hogeschool NTI met een 8,50.

 • Hogeschool NTI als beste beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête van 2013

  datum: 28 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wij zijn er bijzonder trots op om te kunnen melden dat Hogeschool NTI in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2013 weer uitstekend beoordeeld is. Gemiddeld krijgt Hogeschool NTI een 8 voor de inhoud van de opleidingen. De opleidingen HBO Toegepaste Psychologie, HBO Commerciële Economie en de opleiding HBO Small Business & Retailmanagement zijn zelfs inhoudelijk als beste opleidingen van Nederland beoordeeld! Ook de opleidingen HBO Rechten, HBO Bedrijfseconomie, HBO Bedrijfskundige Informatica en HBO Integrale Veiligheid horen inhoudelijk tot de top 3 beste opleidingen van Nederland.

 • HBO Pedagogiek NVAO geaccrediteerd

  datum: 3 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO

  De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie, de NVAO, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Hogeschool NTI. Het panel heeft de bacheloropleiding Pedagogiek positief gevisiteerd. Dit betekent dat het NTI de komende zes jaar erkende diploma’s mag afgeven voor de opleiding Pedagogiek.

 • De toekomst van onderwijs

  datum: 7 maart 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Op 1 maart jl. lanceerden Boom uitgevers Den Haag (BuDH) en het NTI de online bibliotheek NTI Library. Met de NTI Library is studiemateriaal altijd en overal bij de hand. Studeren tijdens het reizen, op vakantie of in de sportschool, dat is de toekomst. De moderne student gaat optimaal om met digitale leermiddelen en zoekt naar de perfecte mix tussen online en klassikaal onderwijs. Alles om ervoor te zorgen dat de afstand tussen privé, werk en studie zo klein mogelijk wordt.

 • NVAO keurt 5 Associate Degrees van Hogeschool NTI goed

  datum: 21 februari 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO, MBO

  Sinds kort bestaat in Nederland de Associate Degree (Ad). Deze opleidingen zijn door NVAO goedgekeurde opleidingen. Ad-opleidingen zijn opleidingen die tussen MBO-niveau 4 en het bachelor HBO-diploma inzitten. Ad-opleidingen zijn vooral bestemd voor MBO-niveau 4 -instromers die zich verder willen ontwikkelen, maar zich niet direct willen vastleggen aan een vierjarige opleiding.

 • Hogeschool NTI: goed rapport Onderwijsinspectie

  datum: 6 januari 2013 Geplaatst in: Algemeen, MBA, HBO, Algemeen

  Hogeschool NTI heeft van de Onderwijsinspectie een goed rapport gekregen in het kader van een onderzoek naar Hbo-deeltijdopleidingen. Van de 16 onderzochte items werden er 13 met een goed en 3 met een gedeeltelijk goed gewaardeerd. Er zijn geen onvoldoendes gegeven. Hogeschool NTI is daarmee de enige deeltijdopleider die geen enkele onvoldoende heeft gekregen.