Wat betekent HBO-opleiding (Bachelor)?

Een HBO-opleiding/HBO Bacheloropleiding van Hogeschool NTI is beroepsgericht en door de NVAO geaccrediteerd. Daarmee voldoen de HBO-opleidingen van Hogeschool NTI aan de meest recente kwaliteitseisen van het ministerie van OCW. Je ontvangt bij Hogeschool NTI daarom het wettelijk erkende HBO-diploma. Om te kunnen starten met een HBO-opleiding dien je in het bezit te zijn van een havo, vwo of mbo niveau 4 diploma. Beschik je niet over een van deze diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je de 21+ toets maken. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om deze HBO-opleiding van Hogeschool NTI succesvol af te ronden. Bij een HBO-opleiding kun je denken aan HBO Toegepaste Psychologie of HBO Rechten.

HBO-opleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij Hogeschool NTI betaal je alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten, de eerste examenpoging is inbegrepen voor starters vanaf 01-01-2013. Je mag daarvoor 6 jaar studeren zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht. Je kan dus gerust langer over je HBO-opleiding doen, zonder extra kosten.

Als je in het bezit bent van een Associate degree (Ad) kun je in jaar 2 van de aansluitende HBO-opleiding instromen en heb je ook vrijstellingen voor een deel van jaar 2. Een aantal van onze HBO-opleidingen zijn zowel thuis als klassikaal bij Hogeschool NTI te volgen.

Andere vragen binnen dit onderwerp