Algemeen

 • Verbeter jouw Nederlands met deze nieuwe cursussen

  datum: 5 juni 2023 Geplaatst in: Algemeen

  Heb jij moeite met de Nederlandse spelling en grammatica? Of wil je jouw schrijfvaardigheid verbeteren? Volg één van de vier nieuwe cursussen en word een kei in Nederlands!

 • Nieuw! Erkende mbo-opleidingen in de commercie.

  datum: 5 mei 2023 Geplaatst in: MBO, Algemeen

  Zie jij jezelf wel werken in de commerciële sector? Met onze vier gloednieuwe mbo-opleidingen kun je in september al van start met jouw dromen! Word e-commerce specialist, ga aan de slag als junior accountmanager, laat je breed opleiden als commercieel medewerker of combineer het met hr als consulent commerciële arbeidsbemiddeling. De erkende opleidingen van het NTI MBO-College helpen jou naar een erkend mbo-diploma!

 • Vanaf 3 juli weer €1.000 STAP-subsidie voor jouw opleiding

  datum: 1 mei 2023 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  Op 3 juli start de eerstvolgende ronde van het STAP-budget. Hiermee kun je subsidie aanvragen ter waarde van €1.000 voor jouw opleiding. Ben jij toe aan iets nieuws? Wil je je misschien laten om- of bijscholen? Zorg dan dat jij op 3 juli klaar zit met je STAP-bewijs!

 • MBO Sociaal werker meest gezochte mbo-opleiding van dit jaar

  datum: 27 maart 2023 Geplaatst in: MBO, Algemeen

  In het afgelopen studiejaar zochten toekomstige mbo-studenten het vaakst op de opleiding MBO Sociaal werker. Dat blijkt uit de cijfers van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vorig studiejaar stond MBO verpleegkundige nog bovenaan. Deze is een plaatsje gezakt naar de tweede plek. De populariteit van MBO Sociaal werker is in lijn met de alsmaar groeiende vraag naar hulpverleners in het sociale domein.

 • Een opleiding volgen onder werktijd | Nieuwe wetgeving

  datum: 4 augustus 2022 Geplaatst in: Algemeen

  Een nieuwe Europese richtlijn binnen het arbeidsrecht geeft jou als werknemer meer rechten. Je kunt nu een opleiding volgen onder werktijd én de baas betaalt. Wil je weten of dit ook voor jou geldt? Check hier wat deze verandering inhoudt en wat dit voor jouw opleiding betekent.

 • Ruim 30 nieuwe opleidingen in ons aanbod

  datum: 23 juni 2022 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Zoek je een opleiding die je helpt aan een beter cv, meer kennis of de juiste skills voor je carrière? Bij NTI heb je nu nog meer keus, want we hebben ruim 30 nieuwe hbo-programma's toegevoegd! Van Social media en Human dynamics tot Maatschappelijk verantwoord ondernemen en Sociale psychologie. Ook kun je je alvast voorinschrijven voor de nieuwe erkende HBO Bachelor Social work! Check de nieuwe opleidingen en studeer in je eigen tempo!

 • Steeds meer studenten kiezen voor een Associate degree

  datum: 1 april 2022 Geplaatst in: Algemeen, HBO, Algemeen

  Steeds meer studenten kiezen voor tweejarige hbo-opleidingen, meldt Vereniging Hogescholen (8 oktober 2021). Ook bij NTI is deze trend duidelijk zichtbaar. Het aantal aanmeldingen voor Associate degrees is bij NTI zelfs met 50% gestegen het afgelopen jaar!

 • Vrouwen zijn steeds vaker hoger opgeleid

  datum: 30 maart 2022 Geplaatst in: Algemeen

  De afgelopen 40 jaar is er veel veranderd in het werk- en opleidingsniveau van vrouwen in Nederland. Daarmee is ook het gemiddelde inkomen van vrouwen enorm gestegen. Dit is sinds 1977 met wel 60% toegenomen. Meer vrouwen hebben een baan en de werkende vrouw maakt ook meer uren. En wat misschien nog wel een veel grotere rol speelt is dat vrouwen hoger opgeleid zijn. Met een hogere opleiding stijgt het salaris namelijk ook.

 • Nieuwe Cursus: Uitgaan voor Beginners

  datum: 30 maart 2022 Geplaatst in: Algemeen

  Onderstaande 1 april grap was een groot succes! Ben jij erin getrapt? Het kan natuurlijk zo zijn dat je oprecht geïnteresseerd bent in deze cursus - die dus helaas niet doorgaat. Lees in dat geval vooral verder en volg de gratis proefles voor wat inspirerende tips voor jou en je vrienden!

  Vanaf eind deze week bieden we een nieuwe cursus aan: Uitgaan voor Beginners. Nu bars en discotheken weer open zijn blijkt uit een rondvraag dat we het uitgaan een beetje zijn verleerd. Voor de jongeren die nog nooit zijn uitgegaan én voor de oude(re) generatie die wel een opfriscursus kan gebruiken lanceren we vrijdag deze compleet nieuwe cursus.

 • Hoge korting voor NTI-studenten op software, hardware en meer via Surfspot!

  datum: 6 januari 2022 Geplaatst in: Algemeen

  Als student van NTI krijg jij nu hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten.

 • Leen je hbo-studiekosten bij DUO tegen gunstige voorwaarden

  datum: 20 september 2021 Geplaatst in: Algemeen

  Wil jij een wettelijk erkende opleiding HBO Associate DegreeHBO Bachelor of Master bij NTI volgen? Goed nieuws! Dankzij een overheidsregeling kun jij onder zeer gunstige voorwaarden een studielening bij DUO krijgen. 

 • Nieuw in ons aanbod: Leidinggeven aan millennials en 30 andere opleidingen!

  datum: 7 september 2021 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  We hebben niet stilgezeten deze zomer. De afgelopen maand hebben we ruim 30 nieuwe opleidingen en cursussen toegevoegd aan ons aanbod, waaronder de cursus Leidinggeven aan millennials. Want FlexibelStuderen® betekent ook dat er voor ieder type student een passende opleiding hoort te zijn!

 • MBO studenten volgen speciale vaccinatietraining

  datum: 16 maart 2021 Geplaatst in: Algemeen

  300 NTI studenten van de opleidingen MBO Doktersassistent, Verzorgende IG en Verpleegkundige volgen een speciale vaccinatietraining voor het Covid-19 vaccin.

 • Corona-update: alle opleidingen gaan gewoon door

  datum: 14 december 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Bij NTI werken wij er hard aan om ons onderwijs zoveel mogelijk als gebruikelijk door te laten gaan. Gelukkig kunnen al onze opleidingen gewoon van start en kunnen onze studenten grotendeels door met hun studie. Hier lees je de belangrijkste wijzigingen.

 • NTI is ISO 27001-gecertificeerd!

  datum: 11 november 2020 Geplaatst in: Algemeen

  NTI is opnieuw ISO-gecertificeerd. Na onze ISO 9001-certificering voor kwaliteitsmanagement, hebben wij nu ook het ISO 27001-certificaat voor informatiebeveiliging.

 • Een kijkje achter de schermen bij de opleiding Interieurstylist

  datum: 6 augustus 2020 Geplaatst in: Algemeen

  De Vakopleiding Interieurstylist van NTI is voor iedereen die in interieurdesign aan de slag wil. Arianne is interieurstylist in wording en doet verslag van haar eerste praktijkopdracht uit deze vakopleiding.

 • Volg een gratis les Spaans op Spotify!

  datum: 23 juni 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Onze cursus Spaans voor beginners is helemaal vernieuwd! Om alvast in de stemming te komen en jouw Spaanse uitspraak te oefenen, hebben we voor jou een leuke luisterles op Spotify.

 • Leer door in de Metaal & Techniek

  datum: 6 mei 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Werknemers in de Metaal & Techniek kunnen nu gratis een scholingsvoucher ter waarde van €1.500 aanvragen bij FNV Metaal en CNV Vakmensen. Wil jij graag een nieuwe cursus of opleiding volgen? Lees dan hier wat de scholingsvoucher voor jou kan betekenen. Wacht niet te lang, er zijn maar een beperkt aantal vouchers beschikbaar. 

 • Studeren tijdens corona: dit zijn de cijfers én ervaringen

  datum: 8 april 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Studeren tijdens de coronacrisis vraagt om creatieve oplossingen. We werken hard aan alternatieven voor bijvoorbeeld examens, praktijkdagen en afstudeergesprekken. Bekijk de cijfers en lees het verhaal van een van de eerste digitaal afgestudeerde studenten.

 • In gesprek met CEO Women’s Sports Agency Angela Verdoes

  datum: 11 maart 2020 Geplaatst in: Algemeen

  Over studeren voor topsporters, de opkomst van vrouwenvoetbal en haar werk als manager voor een aantal Oranje Leeuwinnen.

 • Haal alsnog je HAVO- of VWO-diploma

  datum: 1 juli 2019 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Heb jij je havo- of vwo-examen niet gehaald? Geen nood! Bij NTI haal je de vakken die je nodig hebt om jouw diploma compleet te maken. NTI helpt jou om een mooi cijfer te halen voor de vakken die je niet gehaald hebt, zodat je alsnog je diploma in ontvangst kunt nemen.

 • NTI Zakelijk staat in MT Magazine!

  datum: 13 december 2018 Geplaatst in: Algemeen

  NTI Zakelijk staat in MT Magazine: Flexibel onderwijs werkt!

 • 1 op de 5 volwassenen volgt onderwijs

  datum: 7 december 2018 Geplaatst in: Algemeen

  In 2017 volgde bijna 20% van de volwassenen tussen de 25 en 65 jaar in Nederland enige vorm van scholing. Nederland presteert in vergelijking met andere EU-landen goed als het gaat om 'leven lang leren'. 

 • De snelste weg naar een baan in de kinderopvang

  datum: 1 augustus 2018 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil je aan de slag in de kinderopvang en ben je geïnteresseerd in pedagogisch beleid en coaching? Dan is het Kort HBO-programma Pedagogisch Beleidsmedewerker en Coach een echte must!

 • Daarom werkt NTI met het Blended Learning-leerconcept

  datum: 10 juli 2018 Geplaatst in: Algemeen

  Vroeger leerden we op school. In een klas. Uit een boek. Maar nu zijn er veel meer mogelijkheden om kennis tot je te nemen en je vaardigheden te ontwikkelen. NTI maakt gebruik van het unieke Blended Learning-leerconcept.

 • Meer banen in de kinderopvang

  datum: 27 december 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat stijgt en daardoor zijn er meer banen voor Pedagogisch medewerkers. Goed nieuws dus als je graag in de kinderopvang wilt werken.

 • Vind makkelijk een baan als online marketeer of data-analist

  datum: 12 september 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Bedrijven in de e-commerce hebben moeite om aan nieuwe werknemers te komen. Vooral de vraag naar hoger opgeleid personeel is groot. Wil jij graag werken in de online marketing en inspelen op deze groeiende vraag? NTI biedt unieke korte programma’s (3-12 maanden) op hbo-niveau in dit vakgebied.

 • Afgestudeerde hbo’ers van deeltijd en duaal snel aan een baan

  datum: 19 juni 2017 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil jij een hbo-opleiding volgen? Goed nieuws! De arbeidsmarktpositie van hbo’ers is steeds beter.

 • Beoordelingen Hogeschool NTI in de Nationale Studenten Enquête 2017

  datum: 16 juni 2017 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootste onafhankelijke studenttevredenheidsonderzoek onder hogescholen en universiteiten. Ook in 2017 heeft Hogeschool NTI hieraan meegedaan. 

 • Speel in op de groeiende woningmarkt met een makelaarsopleiding

  datum: 26 mei 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Het gaat goed met de economie, de huizenprijzen stijgen en de woningmarkt is booming. Voor veel mensen reden om een carrière te starten als makelaar. 

 • CEDEO-erkenning NTI Zakelijk met 2 jaar verlengd

  datum: 8 februari 2017 Geplaatst in: Algemeen

  Opnieuw is NTI Zakelijk erkend door CEDEO. Hét keurmerk voor aanbieders van bedrijfsopleidingen. 2-Jaarlijks voert CEDEO onder onze klanten een uitgebreid tevredenheidsonderzoek uit. Deze week ontvingen wij de zeer positieve uitslag. Van onze klanten geeft 97,8% aan ‘tevreden’ of ‘zeer tevreden’ te zijn over ons maatwerk. 96,6% geeft aan ‘tevreden’ of ‘zeer tevreden’ te zijn over onze open inschrijvingen. Onze hoogste score ooit.

 • Vernieuwde NTI mbo-opleidingen

  datum: 2 augustus 2016 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  NTI behaalt een belangrijke mijlpaal: al onze mbo-opleidingen zijn herzien volgens de nieuwe kwalificatie-eisen. Op 1 augustus ging een nieuwe wet in, die regelt dat erkende mbo-opleidingen voldoen aan de nieuwste eisen. Hierdoor sluiten onze mbo-opleidingen nu nog beter aan op het huidige werkveld!

 • Interview met directeur NTI

  datum: 5 april 2016 Geplaatst in: Algemeen

  In de onderwijswereld wordt steeds vaker gesproken over een ‘talentgerichte benadering’. Een benadering waarbij de talenten en persoonlijke kwaliteiten van de student centraal staan. Ook de directeur van NTI, Jeffrey van Zaalen, is een aanhanger van deze talentgerichte benadering.  

 • Doe een proefles van MBO Bedrijfsadministrateur

  datum: 22 februari 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Ben je benieuwd naar het lesmateriaal of het niveau van MBO Bedrijfsadministrateur? Doe een gratis proefles!

 • Video over de HBO Startbijeenkomst

  datum: 19 januari 2016 Geplaatst in: Algemeen

  Ben jij van plan een hbo-opleiding te volgen bij NTI? Elke hbo-student start zijn of haar opleiding met een leuke en leerzame HBO Startbijeenkomst. Bekijk de video en krijg alvast een voorproefje van deze dag!

 • Arbeidsmarkt voor mbo’ers in de lift

  datum: 7 december 2015 Geplaatst in: Algemeen

  Volg jij een mbo-opleiding of ga je er een volgen? Dan hebben we goed nieuws! Het aantal mbo-vacatures is in de periode maart tot en met augustus 2015  gegroeid vergeleken met dezelfde periode in 2014

 • Nieuw: proefles van de master TP

  datum: 3 november 2015 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Sinds kort bieden wij de master Toegepaste psychologie voor professionals aan. Ben je benieuwd naar het lesmateriaal of het niveau van deze opleiding? Doe de gratis proefles!

 • MBO Doktersassistent goed beoordeeld

  datum: 27 oktober 2015 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  Twijfel je of je de opleiding MBO Doktersassistent gaat volgen bij het NTI? Misschien helpt deze informatie je over de streep: de Onderwijsinspectie heeft MBO Doktersassistent op meerdere punten als 'goed' beoordeeld.

 • Wat past bij jou? Doe de beroepskeuzetest!

  datum: 6 oktober 2015 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Veel jongeren zijn onzeker over hun beroepskeuze en toekomst op de arbeidsmarkt. NTI biedt graag een helpende hand met de beroepskeuzetest en gratis proeflessen.

 • Er komen meer banen vrij in de kinderopvang!

  datum: 10 september 2015 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  Dankzij de kabinetsplannen met de kinderopvangtoeslag gaat een gemiddeld gezin met twee jonge kinderen op de opvang er in 2016 al snel 100 euro per maand op vooruit. Dit betekent dat er meer vraag is naar kinderleidsters en medewerkers in de kinderopvang.

 • HP/De Tijd: "NTI heeft een vrolijk designkantoor"

  datum: 13 augustus 2015 Geplaatst in: Algemeen

  HP/De Tijd heeft een leuk artikel geschreven over het NTI. "Saai, inspiratieloos en grijs. Zo staan de meeste kantoorpanden te boek. Maar niet het hoofdkantoor van het NTI. Twee jaar geleden verhuisde de opleider naar een ander pand, het moment om het interieur flink aan te pakken."

 • Hogeschool NTI heeft inhoudelijk de beste opleidingen!

  datum: 22 juli 2015 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Nationale Studenten Enquête Studenten vinden het belangrijk om kwalitatieve opleidingen te volgen. Om de kwaliteit van de opleidingen van Hogeschool NTI te waarborgen is ook de mening van studenten belangrijk. Daarom doet NTI al jaren mee met de Nationale Studenten Enquête. Jaarlijks doen ruim 700.000 studenten van meer dan 70 hogescholen en universiteiten mee aan de enquête. 

 • Ontdek de stijgers in beroepenland

  datum: 20 juli 2015 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Hoewel we nog niet helemaal uit de economische crisis zijn, zijn er inmiddels een aantal beroepen die weer in de lift zitten. Welke dat zijn? Lees snel verder!

 • Associate degree wordt een zelfstandige opleiding

  datum: 30 mei 2015 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  De Associate degree (Ad) wordt een aparte opleiding, los van de hbo-bachelor. Dat heeft minister Bussemaker van Cultuur, Onderwijs en Wetenschap onlangs laten weten. Ze hoopt dat als de Ad een zelfstandige opleiding wordt, er meer verschillende Ad’s ontstaan.

 • Vergeten in te schrijven voor een hbo-opleiding?

  datum: 6 mei 2015 Geplaatst in: HBO, Algemeen

  Bij reguliere hogescholen is de deadline verstreken om je in te schrijven voor een hbo-opleiding. Ben jij je vergeten in te schrijven voor 1 mei? Geen probleem! Bij Hogeschool NTI kun elke dag starten met een hbo-opleiding!

 • Welke carrièrestappen zet jij in 2015?

  datum: 7 januari 2015 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  Wist je dat een Nieuwe of andere baan zoeken in de top 5 staat van Goede voornemens? (bron: ING) Wij begrijpen dit wel! De economie wordt stap voor stap sterker en steeds meer banen komen vrij. Reden genoeg voor iemand om zijn of haar horizon te verbreden. Volg jij ook je ambities in 2015? Ter inspiratie hebben we een top 20 van populaire beroepen voor je gemaakt.

  Ben je ook vastberaden om 2015 écht goed te beginnen en je goede voornemen niet te laten sneuvelen?
  We helpen je hier graag bij!
  Een van de goede voornemens die altijd met stip op nummer 1 staat is: afvallen. De extra’s pondjes
  van de feestdagen wil iedereen eraf hebben en toch lukt het de meeste mensen niet om het vol te
  houden. Wij willen dit voornemen in e en positieve boodschap verpakken: gezond eten. Op deze
  manier kun jij wel je doel halen in 20
 • Taal leren: work-out voor de hersenen

  datum: 27 november 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Ons lichaam wordt sterker wanneer we een sport beoefenen. Dat vinden we de normaalste zaak van de wereld. Waar de één een sportliefhebber is, moet een ander zich er bewust toe zetten. Maar waarom doen we dat niet voor onze hersenen? Uit twee nieuwe onderzoeken blijkt dat onze hersenen groeien en sterker worden wanneer we een nieuwe taal leren.

 • Hogeschool NTI presteert uitstekend in de Nationale Studenten Enquête 2014

  datum: 14 november 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In de Nationale Studenten Enquête 2014 zijn de bachelor- en masteropleidingen van Hogeschool NTI uitstekend beoordeeld: maar liefst twee opleidingen zijn op ‘Inhoud’ de beste van heel Nederland. Deze opleidingen hebben in vergelijking met de opleidingen van andere aanbieders op ‘Inhoud’ de hoogste beoordeling gekregen. Ook de andere bachelor- en masteropleidingen van Hogeschool NTI presteren uitstekend, want ze hebben bijna allemaal op ‘Inhoud’ minstens een top-drie-beoordeling gekregen.

 • Gewichtsconsulent is het alternatief voor de sportschool

  datum: 21 oktober 2014 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  Jaarlijks zeggen meer dan 600.000 mensen hun abonnement bij de sportschool op. De helft daarvan doet dat al in de eerste drie maanden (Bron: Trendrapport Fitnessbranche). Gewichtsconsulenten bieden voor deze honderdduizenden Nederlanders een vangnet.

 • E-learning wint aan populariteit

  datum: 14 juli 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Uit het 22e bedrijfsopleidingen- en trainingenonderzoek van NIDAP blijkt dat e-learning aan populariteit wint. Human Resourcemanagers en opleidingsverantwoordelijken kiezen niet langer massaal voor traditionele leervormen zoals ‘klassikaal leren’. Bij organisaties met opleidingsbudgetten boven een miljoen euro wordt minder dan de helft van het opleidingsbudget aan klassikaal leren uitgegeven. Zij combineren klassikaal leren steeds vaker met blended learning (een combinatie van klassikaal en e-learning) en besteden ook een groter deel van het opleidingsbudget aan e-learning.

 • Volwassenonderwijs is gezond

  datum: 11 juli 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Onlangs publiceerde de website Nether de resultaten van een onderzoek naar volwassenonderwijs. Uit het gepubliceerde onderzoek blijkt dat studenten in het volwassenonderwijs zich gezonder voelen én het idee hebben dat ze er een gezondere levensstijl op na houden. Ook geven de studenten in het volwassenonderwijs aan dat zij sociale netwerken opbouwen en daarmee hun welzijn daarmee verbeteren. Een klein deel van deze studenten ervaart ook een positieve verandering in de werksfeer, aldus het rapport Benefits of Lifelon Learning (BeLL).

 • De eerste erkende hbo-opleiding Counselling van Nederland

  datum: 30 juni 2014 Geplaatst in: HBO, Algemeen

  Het beroep van counsellor is op dit moment sterk in opkomst in Nederland, mede door de veranderingen in het Nederlandse zorgstelsel waarin zelfstandig hulp zoeken wordt gestimuleerd. Hogeschool NTI verrijkt het onderwijslandschap met de eerste NVAO-erkende hbo-opleiding Counselling van Nederland. De opleiding is samengesteld met behulp van de professionele branchevereniging ABvC en speelt in op de groei van counselling en alternatieve geneeswijzen in Nederland.

 • Super Slimme Testdagen

  datum: 1 april 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Een groot deel van de Nederlanders vindt het maken van een test spannend. De gedachte dat je niet weet wat de uitslag zal zijn en of je wel beter bent dan je omgeving. Het testen van je kennis helpt je om meer zelfvertrouwen te krijgen en zorgt dat je prestatiedrang wordt aangewakkerd. Online zijn diverse sites te vinden om je kennis te testen, maar nog niet eerder stond een gehele maand in het teken van kennistesten.

 • Meer werkgelegenheid voor Onderwijsassistenten!

  datum: 20 maart 2014 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  De overheid stelt extra geld beschikbaar voor onderwijsassistenten op scholen in Nederland! Kortom: meer werkgelegenheid en stagemogelijkheden! Dit is voor jou hét moment om te starten met de opleiding mbo onderwijsassistent van het NTI!

 • Minister van Onderwijs Jet Bussemaker bij het NTI

  datum: 18 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Minister van Onderwijs Jet Bussemaker bracht een bezoek aan het NTI. Onderwerp van het bezoek: 'modern en flexibel onderwijs voor deeltijdstudenten'.

 • Sfeerimpressie NTI

  datum: 17 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Onlangs verhuisde het NTI naar een nieuw onderkomen. Al ruim 70 jaar verzorgt het NTI opleidingen voor een zeer brede doelgroep. De afgelopen jaren zijn wij niet alleen gegroeid in aantallen studenten, ook zijn de opleidingsmogelijkheden uitgebreid. Het NTI is niet langer de afstandsopleider, maar de moderne onderwijsinstelling met de ideale combinatie van online en klassikaal onderwijs.

 • Nieuwe opleiding - HBO Online Marketing

  datum: 4 februari 2014 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wil je graag alles weten over marketing en alle online middelen die hiervoor kunnen worden ingezet? De opleiding Online marketing staat bol van de praktijkvoorbeelden voor de praktische e-marketeer. Na de opleiding kun je middelen zoals virale marketing, zoekmachinemarketing, e-mailmarketing, social media, microsites en de aanbouw van een contentstrategie inzetten voor bijvoorbeeld je eigen online succesvolle marketingplan. Volgens Patrick Petersen: “Een must voor elke (aankomende) marketingprofessional.

 • RTL4 te gast bij Hogeschool NTI

  datum: 3 januari 2014 Geplaatst in: Algemeen

  Zondag 5 januari 2014 is Winston Post, presentator van Altijd Jong, te gast bij Hogeschool NTI. Winston volgt een klassikale les van de opleiding HBO Toegepaste Psychologie en spreekt daarna met docent/coördinator Anne Lepelaars.

 • Gratis cursus Surprise maken

  datum: 22 november 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Het maken van een surprise brengt bij veel Nederlanders de nodige stress met zich mee. Vorig jaar waagde 18% zich nog aan het maken van surprises, terwijl 12% van de Nederlanders het maken van een surprise als een van de grootste stressfactoren ervaart.

 • Het NTI is verhuisd

  datum: 14 november 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Vol trots melden wij je dat het NTI is verhuisd. Wat betekent dit voor jou? Extra leslokalen; Zeer moderne testlocatie; Nóg dichter bij Leiden CS; Loungeruimte met studietafels en koffiecorner.

 • Overheid moet niet de opleider, maar de deeltijdstudent financieel ondersteunen

  datum: 29 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Nu verschillende hogescholen hun deeltijdopleidingen stoppen door de afname van het aantal eerstejaars studenten in het bekostigd deeltijdonderwijs, zou de overheid de student financieel moeten ondersteunen in plaats van de onderwijsinstelling. Op deze manier kan de student kiezen voor de opleider die het best aansluit bij zijn specifieke wensen.

 • Wilfred Rubens aangesteld als lector E-learning van Hogeschool NTI

  datum: 21 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Hogeschool NTI is zeer actief bezig met de verdere ontwikkeling van het online leerconcept. Om hier verder vorm aan te geven heeft Hogeschool NTI de absolute expert in Nederland op het gebied van E-learning weten te binden als lector E-learning: Wilfred Rubens.

 • Opleidingsniveau Nederlander stijgt

  datum: 9 oktober 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Goed nieuws! Nederland telt steeds meer hoogopgeleiden. In 2012 was 28 procent van de Nederlanders tussen de 15 en 65 jaar hoogopgeleid. Dat is zes procent hoger dan in 2003.

 • NTI genomineerd voor de Website van het Jaar 2013!

  datum: 17 september 2013 Geplaatst in: Algemeen

  Het NTI is dit jaar genomineerd voor de Website van het Jaar 2013 in de categorie Educatie & Voorlichting. Zelf zijn wij erg trots op onze vernieuwde website, maar wij zijn heel benieuwd wat jij van onze nieuwe site vindt. Dus, was je al tijden opzoek naar een duidelijk overzicht van opleidingen, of ben jij er via onze site achter gekomen welke opleiding bij jou past? Stem dan snel op de website van het NTI en maak bovendien kans op te gekke prijzen zoals een HP Laptop Touch, een Sony Waterproof Handycam of Jawbone draadloze speakers. 

 • Managementopleidingen NTI derde van Nederland

  datum: 5 september 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  In het jaarlijkse onderzoek van Management Team naar de kwaliteit van managementopleidingen in Nederland zijn de opleidingen van Hogeschool NTI als derde beoordeeld.

  Het managementtijdschrift MT voert jaarlijks een onderzoek uit onder managers over hun laatste managementopleiding. In totaal werden er dit jaar 22 opleidingen getoetst. Als best scoorde Rotterdam Business School met een gemiddelde van 8,62 op de voet gevolgd door TSM met een 8,54 en Hogeschool NTI met een 8,50.

 • Hogeschool NTI als beste beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête van 2013

  datum: 28 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Wij zijn er bijzonder trots op om te kunnen melden dat Hogeschool NTI in de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2013 weer uitstekend beoordeeld is. Gemiddeld krijgt Hogeschool NTI een 8 voor de inhoud van de opleidingen. De opleidingen HBO Toegepaste Psychologie, HBO Commerciële Economie en de opleiding HBO Small Business & Retailmanagement zijn zelfs inhoudelijk als beste opleidingen van Nederland beoordeeld! Ook de opleidingen HBO Rechten, HBO Bedrijfseconomie, HBO Bedrijfskundige Informatica en HBO Integrale Veiligheid horen inhoudelijk tot de top 3 beste opleidingen van Nederland.

 • HBO Pedagogiek NVAO geaccrediteerd

  datum: 3 juni 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO

  De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie, de NVAO, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Hogeschool NTI. Het panel heeft de bacheloropleiding Pedagogiek positief gevisiteerd. Dit betekent dat het NTI de komende zes jaar erkende diploma’s mag afgeven voor de opleiding Pedagogiek.

 • De toekomst van onderwijs

  datum: 7 maart 2013 Geplaatst in: Algemeen, HBO

  Op 1 maart jl. lanceerden Boom uitgevers Den Haag (BuDH) en het NTI de online bibliotheek NTI Library. Met de NTI Library is studiemateriaal altijd en overal bij de hand. Studeren tijdens het reizen, op vakantie of in de sportschool, dat is de toekomst. De moderne student gaat optimaal om met digitale leermiddelen en zoekt naar de perfecte mix tussen online en klassikaal onderwijs. Alles om ervoor te zorgen dat de afstand tussen privé, werk en studie zo klein mogelijk wordt.

 • NVAO keurt 5 Associate Degrees van Hogeschool NTI goed

  datum: 21 februari 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO, MBO

  Sinds kort bestaat in Nederland de Associate Degree (Ad). Deze opleidingen zijn door NVAO goedgekeurde opleidingen. Ad-opleidingen zijn opleidingen die tussen MBO-niveau 4 en het bachelor HBO-diploma inzitten. Ad-opleidingen zijn vooral bestemd voor MBO-niveau 4 -instromers die zich verder willen ontwikkelen, maar zich niet direct willen vastleggen aan een vierjarige opleiding.

 • Hogeschool NTI: goed rapport Onderwijsinspectie

  datum: 6 januari 2013 Geplaatst in: Algemeen, MBA, HBO, Algemeen

  Hogeschool NTI heeft van de Onderwijsinspectie een goed rapport gekregen in het kader van een onderzoek naar Hbo-deeltijdopleidingen. Van de 16 onderzochte items werden er 13 met een goed en 3 met een gedeeltelijk goed gewaardeerd. Er zijn geen onvoldoendes gegeven. Hogeschool NTI is daarmee de enige deeltijdopleider die geen enkele onvoldoende heeft gekregen.

 • Gewichtsconsulent, erkend door de BGN!

  datum: 17 oktober 2012 Geplaatst in: Algemeen

  De opleiding Gewichtsconsulent van het NTI is nu erkend door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland, dé beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten! Dit betekent dat je verzekerd bent van een kwalitatief goede opleiding.

 • Testen, trainen en toepassen van talent

  datum: 26 juli 2012 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Stap 1: Test jezelf. Voorafgaand aan de training maak je een vooropdracht, waarmee jouw niveau in kaart wordt gebracht. Je ontvangt gerichte feedback op jouw opdracht.

 • Vaste werknemers waardevol voor werkgever

  datum: 6 juli 2012 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen

  Werk je al enige tijd in dezelfde organisatie en ben je doorgegroeid naar jouw huidige functie? Dan ben je hoogstwaarschijnlijk productiever dan jouw collega die speciaal voor zijn of haar functie is binnengehaald. Dit blijkt namelijk uit onderzoek van professor Matthew Bidwell van de universiteit van Pennsylvania.