Voordelig een tweede studie doen

Wil je graag nog een HBO-opleiding volgen, maar vind je een tweede studie wel erg duur? Kies dan voor Hogeschool NTI en profiteer van het aantrekkelijke lesgeld. Het volgen van een tweede studie wordt bij reguliere hogescholen steeds duurder. Universiteiten en hogescholen mogen namelijk een extra toeslag vragen (instellingscollegegeld) voor een tweede studie. Dit betekent dat het collegegeld kan oplopen tot wel € 15.000 per jaar. Het NTI doet niet mee aan deze regeling. Een tweede studie volg je bij het NTI dus extra voordelig!

Studeren zonder extra toeslagen

Kies je voor een HBO-opleiding van Hogeschool NTI, dan is er geen sprake van instellingscollegeld. Je betaalt geen extra toeslag . Wanneer je al een andere opleiding bij het NTI hebt gevolgd, krijg je zelfs 15% korting op het lesgeld.

Geen boete voor langstudeerders bij het NTI

Bovendien heb je bij het NTI de mogelijkheid om een 4-jarige HBO-bacheloropleiding in 3 tot 6 jaar af te ronden. Je betaalt altijd maar 3 jaar lesgeld, maar je krijgt 6 jaar de tijd om jouw opleiding af te ronden. Dat is nog eens voordelig studeren! Bij de meeste Hogescholen is het sinds kort zo dat wanneer je langer dan 1 jaar extra studeert, je een boete van € 3.000,- moet betalen. Gelukkig is deze regeling niet van toepassing op het NTI.