Omschrijving

Verdiep je in anatomie, fysiologie en pathologie

Met deze korte opleiding ontwikkel je een brede basiskennis over het menselijk lichaam en ziektes. Handig als je in de gezondheidszorg werkt of er op ander gebied veel te maken mee hebt. Anatomie, fysiologie en pathologie, daar draait het om. Je krijgt een beter beeld van hoe het lichaam in elkaar zit en welk werk de organen doen. Je komt veel te weten over mogelijke aandoeningen aan de lichaamsdelen, de bijbehorende symptomen en behandelwijzen. Aan het eind begrijp je cliënten en collega’s beter wanneer ze medische onderwerpen bespreken.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

Ik ben heel tevreden over deze vorm van onderwijs, omdat het het beste past bij mijn situatie. Zelf bepalen wanneer ik studeer is ideaal. Ik ben heel tevreden over deze vorm van onderwijs, omdat het het beste past bij mijn situatie. Zelf bepalen wanneer ik studeer is ideaal. De opleiding Basis Medische Vakken is relevant voor mijn eigen praktijk en om me in te kunnen schrijven bij een erkende beroepsvereniging.

Inhoud

Wat leer je

Wat is de systolische bloeddruk van de patiënt? En de diastolische bloeddruk? Hoe herken je een hartinfarct? Is impetigo besmettelijk? Hoe help je iemand met stoppen met roken?  Aan het einde van deze opleiding heb je antwoord op deze vragen. Je leert over de werking van het lichaam. Van het bewegingsapparaat tot het zenuwstelsel. En van het hart en de bloedvaten tot de zintuigen. Ten slotte bestudeer je de pathologie: de leer van ziekten. Allerlei aandoeningen, de symptomen en de behandelwijzen komen aan de orde. Hierdoor ontwikkel jij een uitgebreide kennis op het medisch vlak.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Celleer en weefselleer
 • Bewegingsapparaat
 • Stofwisseling
 • Spijsvertering en voedingsleer
 • Ademhaling
 • Circulatiesysteem
 • Nieren en urinewegen
 • Voortplantingsorganen en zwangerschap
 • Hormoonstelsel
 • Zenuwstelsel
 • Zintuigen
 • Huid
 • Ziekteverwekkers
 • Infectieziekten
 • Anticonceptie
 • Psychische klachten
 • Pathologie van nieren en urinewegen, bewegingsapparaat, spijsvertering, ademhaling, circulatie, voortplantingsorganen, hormoonstelsel, zenuwstelsel, zintuigen en huid

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de cursus. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basis Medische Vakken. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Ontvang een NTI-diploma

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basis medische vakken van NTI. Een mooie aanvulling op je cv en bevestiging van jouw prestatie! De examenkosten bedragen € 8,75 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Elke dag digitaal examen doen

Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De NTI-examens neem je digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Lees hier meer over de digitale examens.

Studieduur & lesgeld

Kosten Basis medische vakken 1648

Profiteer nu van 25% korting

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu 25% korting op de opleiding Basis Medische Vakken. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

Vraag een offerte aan

Ervaringen

Basis Medische Vakken

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik ben heel tevreden over deze vorm van onderwijs, omdat het het beste past bij mijn situatie. Zelf bepalen wanneer ik studeer is ideaal. De opleiding Basis Medische Vakken is relevant voor mijn eigen praktijk en om me in te kunnen schrijven bij een erkende beroepsvereniging.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.