Omschrijving

Verdiep je in anatomie, fysiologie en pathologie

Met deze korte opleiding ontwikkel je een brede basiskennis over het menselijk lichaam en ziektes. Handig als je in de gezondheidszorg werkt of er op ander gebied veel te maken mee hebt. Anatomie, fysiologie en pathologie, daar draait het om. Je krijgt een beter beeld van hoe het lichaam in elkaar zit en welk werk de organen doen. Je komt veel te weten over mogelijke aandoeningen aan de lichaamsdelen, de bijbehorende symptomen en behandelwijzen. Aan het eind begrijp je cliënten en collega’s beter wanneer ze medische onderwerpen bespreken.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
NTI Student, 52 jaar

Ik ben heel tevreden over deze vorm van onderwijs, omdat het het beste past bij mijn situatie. Zelf bepalen wanneer ik studeer is ideaal. Ik ben heel tevreden over deze vorm van onderwijs, omdat het het beste past bij mijn situatie. Zelf bepalen wanneer ik studeer is ideaal. De opleiding Basis Medische Vakken is relevant voor mijn eigen praktijk en om me in te kunnen schrijven bij een erkende beroepsvereniging.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Wat is de systolische bloeddruk van de patiënt? En de diastolische bloeddruk? Hoe herken je een hartinfarct? Is impetigo besmettelijk? Hoe help je iemand met stoppen met roken?  Aan het einde van deze opleiding heb je antwoord op deze vragen. Je leert over de werking van het lichaam. Van het bewegingsapparaat tot het zenuwstelsel. En van het hart en de bloedvaten tot de zintuigen. Ten slotte bestudeer je de pathologie: de leer van ziekten. Allerlei aandoeningen, de symptomen en de behandelwijzen komen aan de orde. Hierdoor ontwikkel jij een uitgebreide kennis op het medisch vlak.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Celleer en weefselleer
 • Bewegingsapparaat
 • Stofwisseling
 • Spijsvertering en voedingsleer
 • Ademhaling
 • Circulatiesysteem
 • Nieren en urinewegen
 • Voortplantingsorganen en zwangerschap
 • Hormoonstelsel
 • Zenuwstelsel
 • Zintuigen
 • Huid
 • Ziekteverwekkers
 • Infectieziekten
 • Anticonceptie
 • Psychische klachten
 • Pathologie van nieren en urinewegen, bewegingsapparaat, spijsvertering, ademhaling, circulatie, voortplantingsorganen, hormoonstelsel, zenuwstelsel, zintuigen en huid

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Basis Medische Vakken. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Ontvang een NTI-diploma

Je sluit de opleiding af met een examen. Als je slaagt, ontvang je het diploma Basis medische vakken van NTI. Een mooie aanvulling op je cv en bevestiging van jouw prestatie! De examenkosten bedragen € 9,09 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Elke dag digitaal examen doen

Je bepaalt zelf waar en wanneer je examen doet. De NTI-examens neem je digitaal af, dat kan dagelijks op veel locaties in Nederland. Lees hier meer over de digitale examens.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Basis medische vakken 1648

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Basis Medische Vakken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Basis Medische Vakken

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, 52 jaar

Ik ben heel tevreden over deze vorm van onderwijs, omdat het het beste past bij mijn situatie. Zelf bepalen wanneer ik studeer is ideaal. De opleiding Basis Medische Vakken is relevant voor mijn eigen praktijk en om me in te kunnen schrijven bij een erkende beroepsvereniging.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame