Omschrijving

Studiegids ontvangen

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

De juiste financiële informatie dankzij de MBA-module Financieel management

De MBA-module Financieel management reikt je instrumenten aan om de juiste financiële informatie te verzamelen. Wil jij op financieel gebied als sparringpartner voor de directie kunnen fungeren? Wil je alle benodigde financiële kennis in huis hebben om gedegen beslissingen te nemen? Dan is deze module van de Master of Business Administration (MBA-opleiding) een uitstekende keus.

Waarom een MBA-module?

De MBA-module Financieel management is uitermate geschikt als je meer kennis in dit vakgebied wilt vergaren of niet in de gelegenheid bent om 20 maanden lang de volledige MBA-opleiding te gaan volgen. Je kunt deze module al binnen 6 maanden afronden. Deze losse MBA-module is afkomstig uit de volledige MBA-opleiding en bestaat uit het volgen van een praktijkcollegedag en het schrijven van een Core Course Rapport. Mocht je er na afloop van de module voor kiezen om alsnog de volledige MBA-opleiding te volgen, dan krijg je vrijstelling voor de module(s) die je al hebt behaald. Zo doorloop je de volledige opleiding nog sneller.

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welke modules de opleiding bestaat. De studiepunten geven een indicatie van de omvang per vak. De studiepunten zijn vermeld volgens de Europese standaard (EC's of ECTS).

MBA-programma Financieel management 8174

Bij deze opleiding kun je 3 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

Inleidende fase
  • Financieel Management Praktijkcollegedag
    1 EC
  • Financieel Management Core Course
    2 EC

Realisatie van financieel resultaat en rendement

De MBA-module Financieel management geeft je inzicht in de mogelijkheden om te sturen op realisatie van financieel resultaat en rendement. En daar draait het immers om. Je leert alles over relevante kostencomponenten, Economic Value Added (EVA), Activity Based Costing (ABC), budgetteringssystemen, geldstroombenadering, total cost of ownership en zero based budgeting. De brede kennis van financieel management die je opdoet is een absolute must als je in een financiële functie werkt of graag in de financiële branche aan de slag wilt.

Verdieping van kennis en inzicht met de MBA-module Financieel management

Verdieping is het sleutelwoord tijdens de MBA-module Financieel management. Verdieping van kennis en inzicht. Ook visievorming staat centraal in het programma, door kritisch te lezen en te studeren ontwikkel je een eigen visie op verschillende managementvraagstukken.

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot het MBA-programma Financieel management dien je hbo werk- en denkniveau te hebben. Indien je de volledige MBA-opleiding wenst te volgen, dien je aan de toelatingseisen daarvoor te voldoen.

Deze module is uitermate geschikt voor (startende) managers en medewerkers op tactisch/strategisch niveau. Ook voor mensen die werkzaam zijn in het vakgebied en meer verdieping wensen zijn MBA-modules enorm nuttig.

Examen

Je rondt de module af middels een schriftelijke opdracht

De MBA-module Financieel management wordt getoetst middels een schriftelijke opdracht, het Core Course Rapport genaamd. Tevens is deelname aan de praktijkcollegedag incl. voor- en eindopdracht verplicht. Deze praktijkdag is bij het lesgeld inbegrepen.

Studieduur & lesgeld

MBA-programma Financieel Management 8174

Termijnen 6 Maanden *
Lesgeld per termijn € 149,50
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • Prijswijzigingen voorbehouden
  • * is aanbevolen studietempo

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Beoordelingen NTI op The Feedback Company