Omschrijving

MBA binnen twee jaar

De Master of Business Administration (MBA) biedt een belangrijke verdieping in je strategisch denkvermogen en een breed bedrijfskundig kader. De opleiding heeft een multidimensionale benadering: van HRM tot strategisch management, van marketing tot financieel management. Je leert veel door te doen. Via pratijkopdrachten leg je continu de verbinding tussen theorie en praktijk. Je werkt opdrachten uit die kunnen bijdragen aan allerlei actuele vraagstukken in je baan. Een efficiënte manier van leren waar ook nog eens jouw werkomgeving van profiteert. Na een succesvolle afronding mag je de internationaal erkende titel MBA voeren.

Voor wie?

Wil jij de bedrijfsvoering op strategisch niveau op je kunnen nemen? Ben jij HBO-opgeleid, heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring en wil je een flinke stap zetten in jouw carrière? Dan is de Master of Business Administration zeker iets voor jou. Na het afronden van de MBA-opleiding kun jij de opgedane kennis in verschillende functies inzetten, bijvoorbeeld als manager, directeur, adviseur of zelfstandig ondernemer.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Ondertussen heb ik alle vakken van de MBA-opleiding afgerond en werk ik aan de afstudeerscriptie. Ondertussen heb ik alle vakken van de MBA-opleiding afgerond en werk ik aan de afstudeerscriptie. In het algemeen kan ik concluderen dat de studie tot dusver erg aangenaam is verlopen, grotendeels door de flexibiliteit van de opleiding.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

De Master of Business Administration heeft een uniek karakter. De opleiding richt zich niet alleen op de organisatie zelf, maar neemt ook de perspectieven van de medewerkers en klanten mee. Ook is er speciale aandacht voor het MKB: hoe zorg je er als (klein) bedrijf voor om goed te presteren in een globaliserende wereld? Hoe kan een bedrijf ICT inzetten als kracht? Welke consequenties hebben demografische ontwikkelingen voor de manier van bedrijfsvoering? En hoe kan het midden- en kleinbedrijf (MKB) omgaan met deze ontwikkelingen? De enerverende en gecompliceerde context van organisaties wordt tijdens de opleiding dus stevig onder de loep genomen. 

Studieprogramma

Tijdens de MBA maak je gebruik van divers lesmateriaal, waarvan een deel Engelstalig is. Daarnaast maak je gebruik van een digitale leeromgeving, waarin je informatie en opdrachten kunt vinden. Ook volg je online masterclasses, webinars en expertsessies. De opleiding bestaat uit de volgende masterclasses:

 • Operations Management
 • HRM
 • Marketingmanagement
 • Financieel Management
 • Informatiemanagement
 • Internationaal ondernemen en innoveren
 • Strategisch Management

Inclusief praktijkcollegedagen

De Master of Business Administration bevat een aantal interessante online praktijkcollegedagen. Tijdens deze dagen verdiep je je samen met je docent en medestudenten in de verschillende managementaspecten. Dit gebeurt op een interactieve manier en het is een uitgelezen mogelijkheid om je netwerk te vergroten. 

 

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

Tijdens de MBA maak je gebruik van een persoonlijke online leeromgeving. Hierin volg je webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Onze docenten zijn verbonden met de academische wereld, werkzaam in de beroepspraktijk en bekend met de recente vakliteratuur. Via de online leeromgeving kun je bij hen terecht voor vakinhoudelijke vragen en feedback. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI op een rij

 • Wettelijk erkend getuigschrift
 • Alle vakliteratuur inbegrepen bij het lesgeld
 • Uitstekend te combineren met je baan
 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Gratis 2 jaar verlenging van je studietijd

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Kennis direct toepassen in jouw functie

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

FlexibelStuderen®

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt deze Master Business of Business Administration (MBA) volgen als je een HBO Bachelor- of academische opleiding hebt afgerond. Heb je dit niet, dan kun je ook instromen met een 21+ toets. Voor deze opleiding gelden daarnaast de volgende eisen:

 • Minimaal twee jaar werkervaring op het gebied van (project)management of coördinatie
 • Belangrijk is ook dat je een passende functie hebt, zodat je de opdrachten en casussen van de opleiding kunt uitvoeren
 • Verder heb je een verklaring nodig van je werkgever voor ondersteuning bij projecten

Oriënterend studieadviesgesprek

Wil je weten hoe je een MBA-opleiding succesvol volgt naast een drukke baan? Vraag dan een vrijblijvend oriënterend intakegesprek aan. Tijdens dit gesprek komen je werkervaring, ambitie, de toelatingseisen en alle facetten van de opleiding aan bod. Heb je interesse in een gesprek maak dan een afspraak met één van de MBA-studieadviseurs.

Examen

Afronding

De masterclasses worden getoetst met een schriftelijke eindopdracht. Daarnaast is deelname aan de praktijkbijeenkomsten verplicht. Je rondt de Master of Business Administration af met een afstudeeropdracht. Je krijgt hiervoor een persoonlijke begeleider toegewezen. Deze begeleidt je naar een optimaal resultaat.

Uitvoering door hogeschool TIO

De Master of Business Administration (MBA) wordt uitgevoerd door scholingspartner Hogeschool TIO. De masteropleiding van TIO is geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan de meest recente kwaliteitseisen van het Ministerie van Onderwijs. Het betekent ook dat de opleiding perfect aansluit bij de arbeidsmarkt en internationaal erkend is.

Erkende MBA graad

Als je de opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift ‘Master of Business Administration (MBA)’. Je mag dan de internationaal erkende graad MBA voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool TIO. In het kader van de WHW (Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek) is Hogeschool TIO bevoegd om graden (Bachelor of Master) te verlenen.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Uniek all-in concept: je betaalt alleen lesgeld

Met de MBA-opleiding profiteer je van ons unieke all-in concept. Dit betekent dat er geen extra kosten in rekening worden gebracht voor: vakliteratuur, studiemateriaal, examens, diplomering en reprorecht. De beste vakliteratuur is in het lesgeld inbegrepen. Extra tijd nodig? Geen probleem! Je krijgt gratis 2 jaar extra de tijd om je studie te doorlopen en de examens af te ronden. De opleiding wordt goed gewaardeerd en is volledig erkend. En dat tegen een scherpe prijs. Zo kan het dus ook!

Kosten Master of Business Administration 9242

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 464,95 24 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 150,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde vakliteratuur
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Praktijkdagen met vakdocenten
 • Jouw diplomering

Levenlanglerenkrediet: Nu studeren, straks betalen

Lenen via DUO mogelijk stickerWil jij deze opleiding graag volgen, maar heb je daar nu niet het geld voor? Dan hebben we goed nieuws, je kunt het les- en examengeld bij DUO tegen zeer gunstige voorwaarden lenen. Zo kun je toch direct starten. Na je opleiding heb je 15 jaar de tijd om het terug te betalen. 
Lees meer over de voorwaarden van Levenlanglerenkrediet.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Schoolleidersbeurs-VO

Ben je schoolleider in het voortgezet onderwijs? Voor deze NVAO-geaccrediteerde masteropleiding kan jij de Schoolleidersbeurs-VO aanvragen voor een tegemoetkoming tot €45.000 over maximaal 2 studiejaren. Lees meer op www.schoolleidersbeurs-vo.nl.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Vragen of advies?

Heb je nog vragen over de opleiding? Of wil je advies over welke studie het best bij jou past? Onze studieadviseurs helpen jou graag verder. Neem gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat is een MBA?

MBA staat voor Master of Business Administration. De MBA is ideaal voor mensen die al een hbo-opleiding op zak hebben en zich verder willen ontwikkelen op strategisch niveau. Deze master is praktijkgericht waarbij je casussen uit je eigen werkveld behandelt tijdens de opleiding. Lees meer over de inhoud van deze opleiding.

Wat is een MBA waard?

Als je de NTI opleiding met goed gevolg afrondt, ontvang je het wettelijk erkende getuigschrift ‘Master of Business Administration (MBA)’. Je mag dan de internationaal erkende titel MBA voeren.

Kan ik een MBA opleiding in deeltijd volgen?

Bij NTI kun je de MBA opleiding in deeltijd volgen. Wil jij een opleiding volgen naast je werk of gezinsleven? Met FlexibelStuderen® van NTI volg je een erkende opleiding op jouw manier. Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt, en je krijgt persoonlijke begeleiding via jouw digitale leeromgeving. Tijdens de deeltijd opleiding leer je hetzelfde als tijdens een voltijd opleiding, maar dan bepaal je zelf het studietempo en hoef je niet verplicht in de schoolbanken te zitten. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Ervaringen

Master of Business Administration (MBA)

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal
Examens

 

Met de opleiding veel (allround) managementkennis en ervaringen opgedaan zowel subset als werkgever. De begeleiding van docenten tijdens ALPén is nog voor verbetering vatbaar. De beoordelingen waren niet altijd in verhouding met het plan van aanpak en de input tijdens uitvoering. Veel geluk gehad met onze (grote)subset, dit blijft ook de zwakke kant van deze studiemethode (voldoende studenten om mee samen te werken) zelfde studietempo/motivatie/samenwerking etc.
Mijn begeleiding tijdens het afstuderen was perfect! (met dank aan dhr. Huckriede).
M.v.g. Paul van der Meij

Ondertussen heb ik alle vakken van de MBA-opleiding afgerond en werk ik aan de afstudeerscriptie. In het algemeen kan ik concluderen dat de studie tot dusver erg aangenaam is verlopen, grotendeels door de flexibiliteit van de opleiding.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame