Van intensief tennissen op hoog niveau naar non-stop studeren - Marente barst van de energie en motivatie. Als gedreven topsporter staat ze maar liefst zes keer (!) per week op de tennisbaan. Desondanks slaagt ze erin haar studie goed bij te benen. Nieuwsgierig naar haar geheim? Je leest het hier!

Tennis als topsport

Dat Marente (19) ambitieus is, dat kun je wel zeggen. Het ene moment zit deze gedreven dame thuis in Oegstgeest te leren. Het andere moment tennist ze erop los als topsporter. 'Tennissen is mij eigenlijk met de paplepel ingegoten', lacht ze. 'Ik ben altijd met mijn ouders meegegaan naar de tennisbaan als zij gingen spelen, en vanaf mijn zevende ben ik zelf op les gegaan. Hoewel ik eerst ook voetbalde en genoot van andere sporten, koos ik er op een gegeven moment voor om me volledig te richten op tennis. Het is namelijk een hele leuke, maar ook spannende sport. Je bent volledig op jezelf aangewezen en moet goed kunnen omgaan met tegenslagen. Dit maakt het spel enorm dynamisch.'

Waarom studeren bij NTI?

Onlangs is Marente naast haar intensieve sportcarrière begonnen aan de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie bij NTI. Ze zit nu in haar eerste jaar en is enthousiast in de weer met de lesstof. De combinatie van topsport en FlexibelStuderen® is voor haar ideaal. Marente: 'Ik heb altijd al een interesse gehad in de psyche van de mens. In het verleden volgde ik een psychologieopleiding aan een Hogeschool, maar voor mijn tenniscarrière moet ik veel reizen naar het buitenland. 24 weken per jaar zit ik in een vreemd land, en dan is een fulltime Bachelor op locatie niet haalbaar. Daarom ben ik tijdens de coronatijd overgestapt naar NTI. Ik ontdekte toen dat ik online werken heel fijn vind. Nu ik online studeer, kan ik mijn tijd efficiënt indelen. Ik hoef niet te stoppen met sporten, dat is geweldig.'

Volg ons op Instagram

Klik hier

Marente's toekomstplannen

De combinatie van topsporten en een thuisstudie vergt een strakke planning. 'Ik houd met ontzettend goed aan dagplanningen', vertelt Marente. 'Gedurende dag plan ik alles in, van studiesessies tot korte pauzes.' Dit is ook mijn tip voor andere studenten: zorg dat je een studiestructuur creëert die voor jou werkt!'

Wat Marente precies wil worden? Op de eerste plaats proftennisser, maar het lijkt haar ook erg leuk om dieper in de psychologie te duiken. 'Tijdens mijn studie probeer ik te onderzoeken wat het leukst vindt aan de psychologie. Wel merk ik nu al dat ik onderwerpen over motivatie en stress erg interessant vindt. We gaan het zien!'


>> Check de Bachelor HBO Bachelor Toegepaste Psychologie