Un cerveza, por favor…, maar dat niet alleen!
Twijfel jij nog om een cursus Spaans te volgen? Lees dan deze blog om je twijfels te laten verdwijnen! Als je Spaans spreekt, is het niet alleen veel leuker om zelf bij je favoriete restaurant ‘tapas’ te bestellen, met een ‘cerveza’, een ‘vino tinto’ of gewoon een ‘agua mineral’: er zijn nog veel meer voordelen die wij voor je op een rijtje zetten.

Verblijf in een Spaanstalig land
Er gaat een nieuwe, grote wereld voor je open: na Chinees is Spaans de tweede wereldtaal. Als je in Spaanstalige landen rondreist, merk je pas echt hoe handig het is als je de taal spreekt. Je maakt gemakkelijker contact met de mensen en dat maakt alles een stuk leuker. Omdat je moeite doet om Spaans te spreken, merk je steeds duidelijker hoe enthousiast de mensen reageren op jouw woorden.   

Bovendien is het na een cursus Spaans ook gemakkelijker om eventueel mailadressen of telefoonnummers uit te wisselen met je nieuwe Spaanse vrienden en zo contact te onderhouden. Zo haal je een stuk meer beleving uit je verblijf in een Spaanstalig land.

Spaanse zakenwereld 
In de zakenwereld is de verwachting dat Spaans een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Zelfs het zakendoen in Amerika gebeurt voor 15% in het Spaans. Als er op je cv staat dat je deze taal geleerd hebt, ben je concurrenten een stap voor bij sollicitaties en vergroot je dus je kansen op de arbeidsmarkt.

Volg ons op Instagram

Klik hier

De meeste Nederlanders kunnen al een aardig woordje Engels. Als je daarbij ook nog Spaans leert, kan je in het overgrote deel van de wereld op zakelijk niveau communiceren zonder Google Translate!

Goed voor je gezondheid
Als laatste punt is het bewezen dat het leren van een nieuwe taal goed is voor je gezondheid. Doordat je je hersenen een extra taal bijbrengt, bevorder je creativiteit en stimuleer je jezelf om meer na te denken. Ook train je je geheugen en onderzoek heeft bewezen dat het spreken van meerdere talen de kans op dementie vermindert.

Spaans is een relatief makkelijke taal om te leren, omdat het een fonetische taal is. Dit betekent dat je de woorden uitspreekt zoals je ze schrijft.

Dus… niet alleen ‘un cerveza, por favor’, maar ook ‘la cuenta, por favor!’

Zijn dit voor jou ook redenen om een Spaanse cursus te volgen? Wij zeggen vamos! Je kunt zelfs al gratis via Spotify je eerste eenvoudige lessen Spaans van ons leren: een handig opstapje en zo kom jij erachter of de taal jou ligt.