Omschrijving

Meer kliks, meer bestellingen!

Droom je er al jaren van om een webshop te beginnen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met de opleiding Webshop starten leer je in korte tijd hoe je jouw eigen webshop met succes kunt lanceren. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding verdiep je je in alle aspecten van ondernemerschap, waaronder het opstellen van een bedrijfs- en businessplan en belangrijke wet- en regelgeving. Je brengt de behoefte van jouw doelgroep in kaart, en leert hoe je jouw product of dienst effectief in de markt kunt positioneren. Daarnaast ontdek je hoe je jouw eigen WordPress-webshop kunt bouwen én hoe je deze optimaal kunt vormgeven, zodat jouw klanten de site makkelijk kunnen vinden. Na afloop kun jij vol vertrouwen als zzp’er aan de slag met jouw eigen online onderneming.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
Jeffrey Holshuijsen

Het NTI doet wat ze beloven. Als je een datum kiest wanneer je de opleiding wilt beginnen, zijn je spullen ook op tijd binnen. Met de handige instructiemappen kun je meteen aan je studie beginnen! Het NTI doet wat ze beloven. Als je een datum kiest wanneer je de opleiding wilt beginnen, zijn je spullen ook op tijd binnen. Met de handige instructiemappen kun je meteen aan je studie beginnen!

Inhoud

Inhoud

Wat leer je?

In deze opleiding leer je alles wat je moet weten om van jouw webshop een succes te maken. Je doet kennis op over onder andere branding, marketing, marktonderzoek, juridische zaken en huisstijlen en brengt deze in de praktijk met opdrachten. De beroepsopleiding bestaat uit twee modules: Een eigen bedrijf starten en WordPress.

Studieprogramma

In deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

Een eigen bedrijf starten

 • Ondernemerschap: wat is het, en waar ga je ondernemen?
 • Bedrijfsvoering
 • SWOT-analyse
 • Marktpositionering van jouw product of dienst
 • Marktonderzoek uitvoeren & de behoefte van de doelgroep
 • Business- en financieel plan opstellen
 • Reclame en promotiemogelijkheden
 • Klantcontact
 • Begroting, balans en resultatenrekening
 • Wet- en regelgeving


WordPress

 • Wat is WordPress?
 • WordPress installeren en instellingen aanpassen
 • Persoonlijk profiel maken
 • Widgets, thema’s en plug-ins
 • Berichten, pagina’s, afbeeldingen, audio en video toevoegen
 • Tips en tricks

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de opleiding Webshop starten maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw studiebegeleider. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Webshop starten. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit de opleiding af met meerdere eindopdrachten. Je maakt deze opdrachten in je eigen tijd en levert ze digitaal in wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 10,13 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Vraag een certificaat aan!

Heb je de opleiding Webshop starten afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Webshop starten 195

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Webshop starten

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Jeffrey Holshuijsen

Het NTI doet wat ze beloven. Als je een datum kiest wanneer je de opleiding wilt beginnen, zijn je spullen ook op tijd binnen. Met de handige instructiemappen kun je meteen aan je studie beginnen!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame