Omschrijving

Word alsnog toegelaten tot een erkende mbo-opleiding

Wanneer je niet aan de vooropleidingseis voldoet van een volledige mbo-opleiding niveau 1, 2, of 4, kun je deelnemen aan de mbo toelatingstoets. Het doel van deze toets is om vast te stellen of je een reële kans hebt de mbo-opleiding succesvol af te ronden. Slaag je voor deze toets en ben je minimaal 18 jaar? Dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze bij NTI! Op het inschrijfformulier plan je zelf jouw toets in. De toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Onderdelen en voorbereiding

Met de toets worden je taal-, reken- en leesvaardigheid getoetst. In deze blog geven we je meer informatie over de toelatingstoets. Daarnaast kun je je voorbereiden met onze proefles. 

Inschrijven is geld terug!

De kosten voor de toelatingstoets bedragen € 79,95. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een mbo-opleiding, mbo basisopleiding of mbo keuzedeel van het NTI MBO-College.

Aanmelden voor de MBO toelatingstoets

 

Uitslag

Naar aanleiding van de toets krijg je van de Toelatingscommissie van het NTI MBO-College een bindend advies of je wel of niet met de mbo-opleiding kunt starten. Krijg je een positief advies en ben je minimaal 18 jaar, dan mag jij starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Wanneer je niet slaagt voor de toelatingstoets, kun je starten met een basisopleiding van het NTI MBO-College. Deelnemen aan een mbo toelatingstoets is één jaar na datum van de uitslag weer mogelijk. Schrijf je je binnen 14 dagen na een positieve uitslag in voor een opleiding bij het NTI MBO-College, dan krijg je de kosten van de toets retour!

Extra begeleiding

Een nieuwe opleiding starten is spannend. Vooral als je lang niet meer naar school bent geweest. Heb je last van faalangst of tentamenstress? Je bent niet de enige. Als uitvinder van FlexibelStuderen® weten wij als geen ander hoe spannend studeren kan zijn. Onze studieadviseurs en mentoren zijn specialist in het bieden van ondersteuning hierin. We helpen je graag verder, zodat niets jouw toekomst in de weg staat.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame