Omschrijving

Word alsnog toegelaten tot een erkende MBO-opleiding

Wanneer je niet aan de vooropleidingseis voldoet van een volledige mbo-opleiding niveau 1, 2, of 4, kun je deelnemen aan de MBO toelatingstoets. Het doel van deze toets is om vast te stellen of je een reële kans hebt de MBO-opleiding succesvol af te ronden. Slaag je voor deze toets en ben je minimaal 18 jaar? Dan mag je starten met de MBO-opleiding van jouw keuze bij NTI! Op het inschrijfformulier plan je zelf jouw toets in. De toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Onderdelen en voorbereiding

Met de toets worden je taal-, reken- en leesvaardigheid getoetst. In deze blog geven we je meer informatie over de toelatingstoets. Daarnaast kun je je voorbereiden met onze proefles. 

Doe de gratis proefles

Inschrijven is geld terug!

De kosten voor de toelatingstoets bedragen € 84,95. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een MBO-opleiding, MBO Basisopleiding of MBO keuzedeel van NTI.

Uitslag

Naar aanleiding van de toets krijg je van de Toelatingscommissie van het NTI MBO-College een bindend advies of je wel of niet met de MBO-opleiding kunt starten. De nakijktermijn is drie weken. Krijg je een positief advies en ben je minimaal 18 jaar, dan mag jij starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Wanneer je niet slaagt voor de toelatingstoets, kun je starten met een basisopleiding van NTI MBO-College.

Deelnemen aan een MBO toelatingstoets is één jaar na datum van de uitslag weer mogelijk. Schrijf je je binnen 14 dagen na een positieve uitslag in voor een opleiding bij NTI, dan krijg je de kosten van de toets retour!

Voorwaarden MBO toelatingstoets

  • Je kunt slechts één keer deelnemen aan de toets.
  • Je aanmelding voor de toets kan geannuleerd worden tot 14 dagen voor de gekozen examendatum, na die termijn is volledige betaling verschuldigd. Annuleren kan via email (klantenservice@nti.nl) of telefonisch (071 - 750 10 10).
  • Het advies van de Toelatingscommissie is bindend.
  • Wanneer je slaagt voor de toets, moet je minimaal 18 jaar zijn om te mogen starten met een MBO-opleiding.
  • Slaag je voor de toets en schrijf je je binnen 14 dagen na de uitslag in voor een volledige MBO-opleiding van NTI, dan krijg je de kosten voor de toets retour.
  • Slaag je niet voor de toets en schrijf je je binnen 14 dagen na de uitslag in voor een MBObasisopleiding van NTI, dan krijg je de kosten voor de toets retour.

Extra begeleiding

Een nieuwe opleiding starten is spannend. Vooral als je lang niet meer naar school bent geweest. Heb je last van faalangst of tentamenstress? Je bent niet de enige. Als uitvinder van FlexibelStuderen® weten wij als geen ander hoe spannend studeren kan zijn. Onze studieadviseurs en mentoren zijn specialist in het bieden van ondersteuning hierin. We helpen je graag verder, zodat niets jouw toekomst in de weg staat.

Veelgestelde vragen

Wat is de MBO Toelatingstoets?

Wil je graag een erkende mbo-opleiding volgen, maar voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan kun je deelnemen aan een mbo toelatingstoets. Met deze toets wordt gekeken of je een goede kans hebt om de mbo-opleiding succesvol af te ronden. Slaag je voor de toets en ben je 18 jaar of ouder? Dan kan je je inschrijven voor een erkende mbo-opleiding! Hoe een toelatingstoets eruit ziet ontdek je in dit artikel.

Is de MBO Toelatingstoets moeilijk?

Of de MBO Toelatingstoets moeilijk is hangt natuurlijk af van meerdere dingen. Je kunt je gelukkig goed voorbereiden op de toets door te lezen over de toets en veel te oefenen. De toets bevat onderdelen als rekenen, lezen en taalvaardigheid. Om achter het niveau van de toets te komen kun je dit artikel lezen of de gratis proefles bij NTI maken.

Hoe ziet de MBO Toelatingstoets eruit?

De MBO Toelatingstoets duurt 90 minuten en bestaat uit meerkeuzevragen. Je wordt getest op de onderdelen rekenen, lezen en taalvaardigheid. Je maakt de toets in een testcentrum en je kunt zelf kiezen waar in Nederland je de toets maakt. Meer over de inhoud van de MBO Toelatingstoets vind je hier.

Hoe vaak mag je de MBO Toelatingstoets doen?

Het is mogelijk om meerdere keren de MBO Toelatingstoets te doen. Wel moet er minimaal één jaar zitten tussen de dag van de uitslag en de volgende toets. Heb je de toets niet gehaald en wil je wel graag beginnen met een opleiding? Dan kun je alvast starten met een mbo basisopleiding bij NTI. 

Hoe annuleer ik mijn toelatingstoets?

Aanmeldingen voor een toelatingstoets kunnen geannuleerd worden tot 14 dagen voor de gekozen examendatum, na die termijn is volledige betaling verschuldigd. Annuleren kan via email (klantenservice@nti.nl) of telefonisch (071 - 750 10 10).

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame