Omschrijving

Indonesisch leren? Start met de basis!

Indonesië heeft veel te bieden: heerlijke gerechten, prachtige natuur en veel bezienswaardigheden. Wil jij je graag verstaanbaar maken tijdens een reis in Indonesië? Met deze online cursus leer je Indonesisch (Bahasa Indonesia) stap voor stap. Je ontwikkelt je taalvaardigheid en kunt deze toepassen in gewone dagelijkse situaties. Je gaat flink oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven. Na afloop kun je eenvoudige teksten schrijven, boeken en tijdschriften lezen en alledaagse gesprekken voeren. Start vandaag nog en spreek binnen no-time je eerste zinnetjes Indonesisch!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Goede ervaring. Het lesmateriaal is overzichtelijk; de stof wordt goed uitgelegd. Goede ervaring. Het lesmateriaal is overzichtelijk; de stof wordt goed uitgelegd; het contact met de docent is goed en het lesmateriaal is van goede kwaliteit.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je tijdens de cursus Indonesisch voor beginners?

In elke les leer je een aantal nieuwe woorden, ook wordt een bepaald onderdeel van de grammatica behandeld. Vervolgens maak je oefeningen waarmee je je spreek-, luister-, schrijf- en leesvaardigheden traint. De combinatie van leren en oefenen, zowel mondeling als schriftelijk, zorgt ervoor dat je de stof beter onthoudt.

Tijdens de cursus Indonesisch voor beginners komen de volgende onderwerpen aan bod: 

Studieprogramma

 • Familie
 • Informatie vragen
 • Eten
 • Naar de markt
 • Brieven
 • Naar het ziekenhuis
 • Het weer
 • Reizen
 • Cultuur
 • Voorwerpen
 • Literatuur
 • Klankenstelsel
 • Grammatica  

Leer de officiële taal: Bahasa Indonesia

Wist je dat Indonesië meer dan 700 talen kent? Gelukkig hebben ze ook een officiële taal: ‘Bahasa Indonesia’. Ongeveer 200 miljoen Indonesiërs spreken het, want ze leren het op school. Het is ook de voertaal in het bedrijfsleven. De taal is net als het Nederlands in het Latijnse schrift en relatief eenvoudig te leren. Het heeft veel leenwoorden uit het Engels en Nederlands en kent bijvoorbeeld geen lidwoorden.

Oefen je uitspraak

Al ken je nog zo veel woorden; als je ze verkeerd uitspreekt, begrijpen mensen je nog niet. Dat is zonde! Veel aandacht is er daarom voor uitspraak. In de online omgeving luister je naar teksten van mensen die Indonesisch als moedertaal hebben. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent. Je krijgt snel feedback.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de cursus Indonesisch voor beginners. Er zijn geen toelatingseisen.

Vragen?

Heb je vragen over de cursus Indonesisch voor beginners? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Indonesisch voor beginners afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Indonesisch voor beginners 1502

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Indonesisch voor beginners, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Indonesisch voor beginners

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Goede ervaring. Het lesmateriaal is overzichtelijk; de stof wordt goed uitgelegd; het contact met de docent is goed en het lesmateriaal is van goede kwaliteit.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Aukje - MBO Onderwijsassistent

Senaid – HBO Toegepaste Psychologie

Marien - Webdesign