Omschrijving

Chinees leren? Begin met deze basiscursus Mandarijn!

Op toeristisch en zakelijk vlak wordt China steeds interessanter voor het Westen. Of je nu Chinees wilt leren voor je plezier of voor het werk, met deze online cursus zit je goed! Chinees leren is minder moeilijk dan je denkt. Wist je dat Chinese woorden niet vervoegd worden? Er is bijvoorbeeld geen verschil tussen enkelvoud en meervoud en elk werkwoord kent maar één vorm. Het gaat er dus vooral om dat je de woorden goed onthoudt. Stap voor stap begeleiden we je door het Mandarijn. Na afloop ken je meer dan 340 karakters, wat overeenkomt met een woordenschat van 800 woorden. Hiermee kun je eenvoudige gesprekken voeren, brieven schrijven en algemene teksten lezen. Zet vandaag nog de eerste stap en start de cursus Chinees voor beginners!

 

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Het is een pittige, maar erg leuke cursus. Het valt natuurlijk niet mee om van 700 karakters de betekenis te leren, laat staan te onthouden en te schrijven. Maar als het je eenmaal lukt, dan geeft dat een heel trots gevoel! Afgelopen jaar ben ik begonnen met de cursus 'Chinees voor beginners' van NTI en sindsdien is er een hele nieuwe wereld voor me opengegaan vol met karakters, gekke woorden en verrassende gezichten.
Het is een pittige, maar erg leuke cursus. Het valt natuurlijk niet mee om van 700 karakters de betekenis te leren, laat staan te onthouden en te schrijven. Maar als het je eenmaal lukt, dan geeft dat een heel trots gevoel! Hoeveel Nederlanders kunnen nu zeggen dat ze Chinees kunnen praten?! Daarnaast krijg je uit je omgeving ook hele verbaasde en bewonderende reacties wanneer je ze over de cursus vertelt. De cursus is zeer gevarieerd; je leert iets over de Chinese cultuur, de grammatica en je moet Chinees kunnen luisteren en spreken. Vervolgens stuur je je gemaakte huiswerk op naar je docent, die je vervolgens feedback geeft waardoor je jezelf nog meer ontwikkelt. Als met al een hele leuke, leerzame en uitdagende cursus. Ik heet u alvast van harte welkom in de wondere wereld van het Chinees!

Inhoud

Inhoud

Aan de slag

Wij maken het studeren zo eenvoudig mogelijk, zodat jij al je energie kunt stoppen in de leerstof. Je krijgt mooie lesboeken, een overzichtelijke online leeromgeving en handige studietools. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de cursus. Hierin houd je ook contact met je docent. Je levert er opdrachten in en ontvangt feedback.

De volgende onderwerpen komen tijdens de cursus aan bod: 

Studieprogramma

 • Beleefdheden
 • Telefoonnummers
 • Familie
 • Werk
 • Klokkijken
 • Boodschappen doen
 • Gasten uitnodigen
 • Naar de dokter
 • Naar de film
 • Op reis
 • Het weer
 • Geld wisselen
 • Op het vliegveld
 • Een brief schrijven
 • De Chinese cultuur

 

Spreken en luisteren

Bij een toontaal als Chinees is een goede uitspraak essentieel. Een voorbeeldje: ‘xióng māo’ is Chinees voor ‘panda’, maar ‘xiōng máo’ betekent ‘borsthaar’. Om misverstanden te voorkomen, besteden we veel aandacht aan uitspraak. Je leert de klanken uitspreken via ‘Pinyin’,  een standaardmethode waarbij Chinese klanken zijn omgezet in het westerse alfabet (zoals in het panda/borsthaar-voorbeeld). In de online omgeving van NTI kun je luisteren naar teksten van moedertaalsprekers. Je spreekt zelf ook teksten in en stuurt deze naar je docent voor feedback.

Lezen en schrijven

Tijdens de cursus begint elke les met een overzicht van 20 karakters. Je leert de karakters in vier schrijfstijlen lezen en schrijven (kalligraferen). Vervolgens maak je karakter-, invul- en vertaaloefeningen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Lees meer over onze begeleiding.

Test jezelf met de MemoTrainer

De MemoTrainer is een slimme tool waarmee je nieuwe woorden leert, maar ook woorden uit eerdere lessen herhaalt. Bovendien houdt hij jouw voortgang in de gaten en stuurt bij waar nodig: woorden of termen waarmee je moeite hebt, komen vaker terug. De MemoTrainer is ook te downloaden als app.

NTI: Jouw voordelen

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Test je woordenschat met de MemoTrainer app

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Iedereen kan meedoen aan de cursus Chinees voor beginners. Er zijn geen toelatingseisen.

Vragen?

Heb je vragen over de cursus Chinees voor beginners? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Chinees voor beginners afgerond? Dan kun jij een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv en een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Start vandaag nog

Een van de grote voordelen van een cursus bij NTI is dat je meteen kunt starten. Je hoeft geen weken of misschien wel maanden te wachten totdat de lessen weer beginnen. Je kunt meteen aan de slag. Waarom zou je wachten?

Kosten Chinees voor beginners 1503

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Chinees voor beginners, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Chinees voor beginners

4 sterren - gebaseerd op 6 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Afgelopen jaar ben ik begonnen met de cursus 'Chinees voor beginners' van NTI en sindsdien is er een hele nieuwe wereld voor me opengegaan vol met karakters, gekke woorden en verrassende gezichten.
Het is een pittige, maar erg leuke cursus. Het valt natuurlijk niet mee om van 700 karakters de betekenis te leren, laat staan te onthouden en te schrijven. Maar als het je eenmaal lukt, dan geeft dat een heel trots gevoel! Hoeveel Nederlanders kunnen nu zeggen dat ze Chinees kunnen praten?! Daarnaast krijg je uit je omgeving ook hele verbaasde en bewonderende reacties wanneer je ze over de cursus vertelt. De cursus is zeer gevarieerd; je leert iets over de Chinese cultuur, de grammatica en je moet Chinees kunnen luisteren en spreken. Vervolgens stuur je je gemaakte huiswerk op naar je docent, die je vervolgens feedback geeft waardoor je jezelf nog meer ontwikkelt. Als met al een hele leuke, leerzame en uitdagende cursus. Ik heet u alvast van harte welkom in de wondere wereld van het Chinees!

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Mahayla - HBO Pedagogiek

Leon – HBO Bachelor Toegepaste Psychologie