Omschrijving

Masseren kun je leren

Met een goede massage kun je veel betekenen voor de ander. Een massage zorgt voor rust in het hoofd en lichaam en het is natuurlijk ontzettend genieten. Massage is ook goed voor de gezondheid. Je verbetert de bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen met als gevolg meer energie en een betere weerstand. Ook worden allemaal gelukshormonen aangemaakt. Het mooie is dat iedereen een ontspanningsmassage kan geven, hiervoor hoef je geen professional te zijn. Met de cursus Massage krijg je snel de benodigde technieken onder de knie. Het lesmateriaal bevat veel illustraties met duidelijke instructies. Tijdens de praktijkdag verbeter je onder begeleiding van een deskundige je massagetechnieken. Schrijf je in voor de cursus Massage en gun de ander de ultieme ontspanning!

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Het is een hele leuke cursus, leerzaam en goed te doen. De praktijkdag is leuk en docent is duidelijk, moet je zeker doen. Een aanrader deze gehele cursus Het is een hele leuke cursus, leerzaam en goed te doen. De praktijkdag is leuk en docent is duidelijk, moet je zeker doen. Een aanrader deze gehele cursus

Inhoud

Wat leer je

Voordat je aan de slag gaat, verdiep je je eerst in anatomie en masseertechnieken. Ook leer je wanneer je iemand juist niet moet masseren, bijvoorbeeld bij migraine of hartproblemen. Het cursusboek van de massagecursus bevat veel illustraties: duidelijke, fraaie kleurenfoto’s met een uitgebreide instructie, compleet met details, waarschuwingen en uitleg in aparte kadertjes. Je leert dankzij het theorieboek alles over de spieren, bewegingen en botten van het menselijk lichaam. Ook worden hierin de meest voorkomende letsels en algemene kennis van eerste hulp behandeld. Naast deze twee boeken krijg je ook massageolie, zodat je direct aan de slag kunt na je massagecursus.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Anatomie
 • Massagetechnieken
 • Lichaamshoudingen
 • Duur van massage
 • Kleding
 • Soorten massageolie
 • Zelfmassage

Inclusief praktijkdag

Tijdens de massagecursus kun je gratis deelnemen aan een praktijkdag. Je doet samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. Je gaat aan het masseren en zal ondertussen tips krijgen van een ervaren masseur. Zo word jij nog beter in het masseren!

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Massage. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Massage afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor €35,-. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg €10,- korting!

Studieduur & lesgeld

Kosten Massage 3666

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 110,50 4 maanden
Nu met 50% korting € 55,25 4 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 55,75 8 maanden
Nu met 50% korting € 27,88 8 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de cursus Massage. Vind je een vergelijkbare cursus elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nog 6 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Massage, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Massage

4,5 sterren - gebaseerd op 9 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Het is een hele leuke cursus, leerzaam en goed te doen. De praktijkdag is leuk en docent is duidelijk, moet je zeker doen. Een aanrader deze gehele cursus

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.