Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leer diverse technieken met de cursus Massage

Wil je ontspannend en heilzaam leren masseren? Dan is de massagecursus van NTI geschikt voor jou! Veel mensen beschouwen massage als een exclusieve luxe en als iets dat alleen een fysiotherapeut of een andere professional kan geven. Toch is dat niet zo. Iedereen kan een eenvoudige ontspanningsmassage geven. Met de cursus Massage leer je hoe, van warming-up tot nazorg.

Is deze cursus iets voor mij?

Wie de cursus Massage van NTI volgt, heeft de benodigde technieken snel onder de knie om een ontspannende massage te kunnen geven. Wil je iemand verwennen? En gun je hem of haar de ultieme ontspanning? Met deze cursus leer je binnen no-time de vaardigheden om heerlijke massages te geven. 

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de massagecursus begin je met de rug, een gebied van het lichaam dat maximaal profiteert van massage. Ook is er speciale aandacht voor zelfmassage en leer je hoe lang een massage moet duren. Voel waar het lichaam gespannen is. Masseer de plekken die het lichaam tot ontspanning brengen. Zo bereik je volledige rust en kan iemand na de massage de hele wereld weer aan. Je gaat aan de slag met verschillende massagetechnieken en leert over anatomie. Verder wordt in de massagecursus duidelijk aangegeven wanneer je iemand juist niet moet masseren, bijvoorbeeld bij migraine of hartproblemen. 

Het cursusboek van de cursus Massage bevat veel illustraties: duidelijke, fraaie kleurenfoto’s met een uitgebreide instructie, compleet met details, waarschuwingen en uitleg in aparte kadertjes. Je leert dankzij het theorieboek alles over de spieren, bewegingen en botten van het menselijk lichaam. Ook worden hierin de meest voorkomende letsels en algemene kennis van eerste hulp behandeld. Naast deze 2 boeken krijg je ook massageolie, zodat je direct aan de slag kunt na je massagecursus.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Anatomie
  • Massagetechnieken
  • Lichaamshoudingen
  • Duur van massage
  • Kleding
  • Soorten massageolie
  • Zelfmassage

Inclusief gratis praktijkdag

Bij de cursus is ook een praktijkdag inbegrepen. Tijdens de praktijkdag oefen je de basistechnieken met je medestudenten, onder de deskundige begeleiding van een ervaren masseur. Op deze manier krijg je het masseren goed in de vingers en gaat de leerstof echt voor je leven. Je doet de nodige praktijkervaring op en krijgt tips.

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Als je de massagecursus wilt volgen bij het NTI is een bepaalde vooropleiding of speciale voorkennis niet noodzakelijk. Alles wat je moet weten is in het lesmateriaal opgenomen. Daarnaast word je begeleid door ervaren docenten. Bij je docent kun je terecht voor het corrigeren van je huiswerk en aanvullende vragen over de cursus.

Examen

Studieduur & lesgeld

Massage 3666

Studietempo in maanden 4 Maanden 6 Maanden * 8 Maanden
Uren per week 6 4 3
Lesgeld per maand € 107,15 € 71,65 € 53,95
Nu met 50% korting € 53,58 € 35,83 € 26,98
  • De inschrijfkosten zijn € 35,-
  • 5% korting bij betaling ineens
  • * is aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze t.w.v. minimaal € 35,- bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes met een minimale waarde van € 35,-. Kies jij Rituals producten, een blender, een handig gadget of liever vier bioscoopbonnen? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie


Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Massage, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,-    (eenmalig)

Ervaringen

Massage
4.5 sterren - gebaseerd op 8 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Het is een superleuke cursus om te volgen. De huiswerkopdrachten zijn goed omschreven en de boeken zijn duidelijk. Ik raad iedereen aan om deze leuke en eenvoudige cursus te gaan volgen! En bovendien, je leert ook heel makkelijk om jezelf te masseren zodat je zelf even lekker kan ontspannen!

Je kunt de opleiding zo snel volgen als jij wilt, ik heb nu bv. in 3 weken gedaan waar je volgens het lesprogramma 3 maanden over dient te doen. Dus als je 6 maanden te lang vindt, het is zeer haalbaar om hem sneller af te ronden. En ze kijken het huiswerk onwijs snel aan met aantekeningen van hun kant waar je ook echt wat aan hebt!

Bekijk alle ervaringen