Omschrijving

Zet de eerste stap in je carrière als sportmasseur

De sportmasseur zorgt ervoor dat sporters kunnen doen waar ze goed in zijn. Massages zijn nodig om fit te blijven, sneller te herstellen na zware inspanningen en blessures te voorkomen. Lijkt het je wat? Volg dan de opleiding sportmassage. Je ontwikkelt de nodige kennis en vaardigheden om dit mooie beroep uit te oefenen. Je leert veel over het menselijk lichaam en natuurlijk het masseren zelf. Tijdens de trainingen ga je zelf onder begeleiding aan de slag. Als je er klaar voor bent, doe je het examen waarmee je het officieel erkende diploma behaalt van Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Je bent dan een erkend NGS-sportmasseur! Je kunt direct aan de slag met masseren, voorlichting geven over blessures en het bieden van eerste hulp tijdens het sporten.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)
NTI Student, 26 jaar

Goede opleiding. Goede opleiding. Je wordt alleen een beetje verrast met wat er van je wordt verwacht, maar dat was voor mij geen probleem. Verder moet je goed je best doen om het bij te houden, ik ben toch wel minimaal 4 uur per week bezig met mijn opleiding.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je bij de opleiding sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, de afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor de spieren weer soepel worden. Tijdens de opleiding krijg je daarom veel kennis van het menselijke lichaam, met in bijzonder het spierstelsel. Je leert welke risico’s, klachten en blessures voorkomen bij sport en wat je als sportmasseur hier aan kunt doen. Voorlichting en begeleiding van de sporter staan daarbij centraal.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Blessurepreventie
 • Training
 • Voeding en sport
 • Overbelasting
 • Kneuzing
 • Letsel
 • Kramp
 • Bandages
 • Tapen
 • Massage
 • Mechanische en reflectoire effecten
 • Psychische aspecten van massage
 • Handgrepen
 • Medische nomenclatuur
 • Weefselleer
 • Spierstelsel
 • Celleer
 • Ademhaling
 • Kwaliteitszorg

Inclusief 10 praktijkdagen

Tijdens deze thuisstudie bestudeer je divers lesmateriaal en ga je aan de slag met oefenopdrachten. Ook volg je een aantal praktijkdagen, onder begeleiding van een ervaren docent. Samen met je medestudenten oefen je massagetechnieken, maar bijvoorbeeld ook tapen, omgaan met blessures en het invullen van cliëntendossiers.

Inclusief begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Gratis verzorgingspakket

Bij deze opleiding Sportmassage zit een gratis verzorgingspakket t.w.v. 80,- inbegrepen! Deze ontvang je na de eerste praktijkdag.

Alle voordelen van NTI op een rij

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Impressie van de praktijktraining

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Leren uit echte studieboeken

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt direct starten met de Sportmassage-opleiding, er zijn geen toelatingseisen. Houd er wel rekening mee dat je intensief met de lessen en theorie aan de slag gaat om de opleiding succesvol af te ronden. Verder is deelname aan het praktijkexamen alleen mogelijk als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de Sportmasseur opleiding? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

NGS-examen

Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Deze neem je af bij het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS). NTI is een CRKBO-geregistreerde opleider, waardoor jij korting krijgt op je examens bij het NGS! Voordat je deelneemt aan het praktijkexamen heb je alle tien praktijktrainingen gevolgd en heb je een geldig reanimatiecertificaat. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op www.ngsmassage.nl.

Officieel diploma

Als je slaagt voor het examen ontvang je het diploma ‘Sportmassage’ van het NGS. Je kunt dan bij het NGS een licentie aanvragen. Zowel klanten als werkgevers weten zo dat ze bij jou in goede handen zijn!

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Je kunt ook een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de Sportmassage opleiding hebt deelgenomen. Hiervoor betaal je € 35,75.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Sportmasseur 1588

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen

Vakopleiding Sportmasseur

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, 26 jaar

Goede opleiding. Je wordt alleen een beetje verrast met wat er van je wordt verwacht, maar dat was voor mij geen probleem. Verder moet je goed je best doen om het bij te houden, ik ben toch wel minimaal 4 uur per week bezig met mijn opleiding.

Annet Maas, 25 jaar, Emmeloord

Ik ben net begonnen met de opleiding. Duidelijke uitleg en voldoende materialen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Lindsey - HBO Bachelor MWD

Hosai – Apothekersassistent