Omschrijving

Zet de eerste stap in je carrière als sportmasseur

De sportmasseur zorgt ervoor dat sporters kunnen doen waar ze goed in zijn. Massages zijn nodig om fit te blijven, sneller te herstellen na zware inspanningen en blessures te voorkomen. Lijkt het je wat? Volg dan de opleiding sportmassage. Je ontwikkelt de nodige kennis en vaardigheden om dit mooie beroep uit te oefenen. Je leert veel over het menselijk lichaam en natuurlijk het masseren zelf. Tijdens de trainingen ga je zelf onder begeleiding aan de slag. Als je er klaar voor bent, doe je het examen waarmee je het officieel erkende diploma behaalt van Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS). Je bent dan een erkend NGS-sportmasseur! Je kunt direct aan de slag met masseren, voorlichting geven over blessures en het bieden van eerste hulp tijdens het sporten.

50% korting + Cadeau naar keuze

Cadeau naar keuze: pak jouw moment

Je profiteert nu van een cadeau naar keuze bij jouw inschrijving. Kies uit ruim 70 producten en uitjes!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Goede opleiding. Goede opleiding. Je wordt alleen een beetje verrast met wat er van je wordt verwacht, maar dat was voor mij geen probleem. Verder moet je goed je best doen om het bij te houden, ik ben toch wel minimaal 4 uur per week bezig met mijn opleiding.

Inhoud

Wat leer je bij de opleiding sportmassage?

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, de afvalstoffen worden sneller afgevoerd waardoor de spieren weer soepel worden. Tijdens de opleiding krijg je daarom veel kennis van het menselijke lichaam, met in bijzonder het spierstelsel. Je leert welke risico’s, klachten en blessures voorkomen bij sport en wat je als sportmasseur hier aan kunt doen. Voorlichting en begeleiding van de sporter staan daarbij centraal.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Blessurepreventie
 • Training
 • Voeding en sport
 • Overbelasting
 • Kneuzing
 • Letsel
 • Kramp
 • Bandages
 • Tapen
 • Massage
 • Mechanische en reflectoire effecten
 • Psychische aspecten van massage
 • Handgrepen
 • Medische nomenclatuur
 • Weefselleer
 • Spierstelsel
 • Celleer
 • Ademhaling
 • Kwaliteitszorg

Inclusief 8 praktijkdagen

Tijdens de praktijkdagen breng je alles wat je geleerd hebt in de praktijk, onder begeleiding van een ervaren docent. Samen met je medestudenten oefen je massagetechnieken, maar bijvoorbeeld ook tapen, omgaan met blessures en het invullen van cliëntendossiers.

Inclusief begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of het inleveren van opdrachten. Lees meer over de begeleiding.

Gratis verzorgingspakket

Bij deze opleiding Sportmassage zit een gratis verzorgingspakket t.w.v. 80,- inbegrepen! Deze ontvang je na de eerste praktijkdag.

Alle voordelen van NTI op een rij

Kies je voor NTI? Dan kun je van ons het volgende verwachten:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen
 

Impressie van de praktijktraining

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt direct starten met de Sportmassage-opleiding, er zijn geen toelatingseisen. Houd er wel rekening mee dat je alleen mag deelnemen aan het praktijkexamen als je in het bezit bent van een geldig reanimatiecertificaat.

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

NGS-examen

Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Deze neem je af bij het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS). NTI is een CRKBO-geregistreerde opleider, waardoor jij korting krijgt op je examens bij het NGS! Voordat je deelneemt aan het praktijkexamen heb je alle acht praktijktrainingen gevolgd en heb je een geldig reanimatiecertificaat. Kijk voor meer informatie over het examen en de examenkosten op www.ngsmassage.nl.

Officieel diploma

Als je slaagt voor het examen ontvang je het diploma ‘Sportmassage’ van het NGS. Je kunt dan bij het NGS een licentie aanvragen. Zowel klanten als werkgevers weten zo dat ze bij jou in goede handen zijn!

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Je kunt ook een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de Sportmassage opleiding hebt deelgenomen. Hiervoor betaal je € 35,-.

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Sportmasseur 1588

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 141,65 12 maanden
Nu met 50% korting € 70,83 12 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig
Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 85,00 20 maanden
Nu met 50% korting € 42,50 20 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 35,00 Eenmalig

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze bij de opleiding Vakopleiding Sportmasseur. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Start vandaag nog en ontvang het lesmateriaal al binnen enkele dagen in huis.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld 80% korting op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger. 

 

Vraag een offerte aan

 

50% korting + Cadeau naar keuze

Nog 2 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of breid je liever je keukenset uit? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ervaringen

Vakopleiding Sportmasseur

4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Goede opleiding. Je wordt alleen een beetje verrast met wat er van je wordt verwacht, maar dat was voor mij geen probleem. Verder moet je goed je best doen om het bij te houden, ik ben toch wel minimaal 4 uur per week bezig met mijn opleiding.

Ik ben net begonnen met de opleiding. Duidelijke uitleg en voldoende materialen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.