Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Sportmassage-opleiding: word professioneel masseur

Nederland behoort tot de landen in de wereld waar mensen het meest sporten. Met de Sportmassage-opleiding zorg jij dat al die sporters fit en gezond blijven. Tijdens de Sportmassage-opleiding staan voorlichting en begeleiding van de sporter centraal en leer je daarnaast meer over massage, het spierstelsel en letsel. Je oefent je vaardigheden tijdens 8 leuke praktijkdagen. Je kunt het officieel erkende diploma van Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) behalen, waarna je direct aan de slag kunt als sportmasseur. Sta je te trappelen om te beginnen? Lees snel verder of schrijf je gelijk in!

Wat doet een sportmasseur?

Na het volgen van de Sportmassage-opleiding ben je een erkend NGS-sportmasseur. Als sportmasseur houd jij je bijvoorbeeld bezig met de volgende werkzaamheden:

 • masseren van het lichaam;
 • voorlichting geven over blessures;
 • eerste hulp bieden tijdens het sporten.

Inclusief lesmateriaal

Bij de opleiding Vakopleiding Sportmasseur is al het lesmateriaal inbegrepen bij het lesgeld. Compleet en goed lesmateriaal maakt studeren leuker. Daarom besteden wij daar graag wat extra aandacht aan. Als je het lespakket opent, zie je het meteen: geen mappen met losbladig materiaal, maar mooie lesboeken. In de online leeromgeving vind je alle belangrijke informatie om aan de slag te gaan met jouw studie. Gemakkelijker kan niet!

NTI: Wat vind jij belangrijk?

Kies je voor NTI? Dan mag jij van ons het volgende verwachten:

 • Je ontvangt waardevolle en erkende diploma’s
 • Je krijgt de beste prijs-kwaliteitverhouding
 • Je krijgt les van docenten met ruime ervaring in het vakgebied
 • Je hebt alles binnen handbereik met onze online leeromgeving
 • Je studeert waar en wanneer jij wilt: op jouw moment

Inhoud

Wat leer ik?

In de Sportmassage-opleiding word jij klaargestoomd om als professioneel sportmasseur aan de slag te gaan. Voorlichting en begeleiding van de sporter staan centraal en daarnaast leer je meer over bijvoorbeeld massage, voeding en sport, overbelasting en het menselijk lichaam. De online leeromgeving leidt je stap voor stap door de opleiding. Hier vind je bijvoorbeeld handige video's die jou helpen de theorie in de praktijk te brengen. Je kunt het officieel erkende diploma van Het Nederlands Genootschap voor Sportmassage (NGS) behalen. Het diploma NGS Sportmassage is een zeer gewaardeerd diploma dat je mooie carrièrekansen geeft.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Blessurepreventie
 • Training
 • Voeding en sport
 • Overbelasting
 • Kneuzing
 • Letsel
 • Kramp
 • Bandages
 • Tapen
 • Massage
 • Mechanische en reflectoire effecten
 • Psychische aspecten van massage
 • Handgrepen
 • Medische nomenclatuur
 • Weefselleer
 • Spierstelsel
 • Celleer
 • Ademhaling
 • Kwaliteitszorg

Sportmassage-opleiding inclusief 8 praktijkdagen

Deze Sportmassage-opleiding bevat 8 praktijkdagen. Tijdens deze dagen doe je samen met je medestudenten de nodige praktijkervaring op. De praktijkdagen van de Sportmassage-opleiding behandelen onderwerpen als tapen, toelichting op het portfolio, massage, blessures, invullen cliënten dossiers en beoordeling van het complete portfolio.

Gratis verzorgingspakket bij de opleiding Sportmassage

Bij deze opleiding zit een gratis verzorgingspakket inbegrepen. Het verzorgingspakket ter waarde van € 80,- ontvang je na de eerste praktijkdag van de Sportmassage-opleiding.

Studeren op jouw moment

Starten wanneer je wilt. Studeren waar en wanneer het jou schikt. Even stoppen als dat nodig is, of harder gaan dan je dacht. Online, met inspirerende boeken, via E-colleges, of juist in een echte klas. Dat kan allemaal bij NTI. Deze NTI-studenten leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat.

Wij snappen als geen ander dat er meer is dan studeren. Dat je rekening wilt houden met je baan, met je kinderen, je sport, of met dat familielid dat aandacht nodig heeft. Of dat het even niet uitkomt met de feestdagen of tijdens die verbouwing. Maar als het dan zover is, zorgen we er ook voor dat elke seconde telt. Dat het helemaal jouw moment is.

Persoonlijke begeleiding

Zelfstandig studeren is leuk, maar soms heb je toch een aanspreekpunt nodig voor niet-inhoudelijke vragen over je studie. Jouw persoonlijke mentor kun je per e-mail en telefoon bereiken.

Lees meer

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Je kunt direct starten met de Sportmassage-opleiding. Voor de Sportmassage-opleiding is geen vooropleiding vereist.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Vakopleiding Sportmasseur? Neem contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Landelijk examen afgenomen door NGS

De Sportmasseur-opleiding leidt op tot het erkende examen NGS Sportmassage dat wordt afgenomen door het Nederlandse Genootschap voor Sportmassage (NGS). NTI is een CRKBO-geregistreerde opleider, wat betekent dat je korting krijgt op je examens bij het NGS. Als je het examen met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je het diploma ‘Sportmassage’ van het NGS. Je kunt dan bij het NGS een licentie aanvragen. Het examen bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Om aan het praktijkexamen te mogen deelnemen, moet je in het bezit zijn van een geldig reanimatiecertificaat en EHBSO-diploma. Ook moet je de 8 NTI-praktijktrainingen van de Sportmassage-opleiding hebben gevolgd. Voor meer informatie over het examen en de examenkosten verwijzen wij je naar www.ngsmassage.nl.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de opleiding Vakopleiding Sportmasseur hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 35 inclusief administratie- en portokosten.

Studieduur & lesgeld

Profiteer tijdelijk van 50% jubileumkorting en een cadeau naar keuze

Al 75 jaar profiteren onze studenten van betaalbaar, kwalitatief onderwijs en erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt tijdelijk 50% jubileumkorting én een cadeau naar keuze. Vind je een vergelijkbare opleiding elders goedkoper? NTI betaalt jou het verschil terug. Denk vooruit en schrijf je vandaag in.

Vakopleiding Sportmasseur 1588

Studietempo in maanden 12 Maanden 16 Maanden * 20 Maanden
Uren per week 6 5 4
Lesgeld per maand € 127,50 € 95,50 € 76,50
Nu met 50% korting € 63,75 € 47,75 € 38,25
 • De inschrijfkosten zijn € 35,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is aanbevolen studietempo

Nog 3 dagen cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij een Rituals cadeaubon, een leuk tijdschrift of liever kaartjes voor de bioscoop of een pretpark? 

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Ontvang tot 50% van je studiekosten terug van de Belastingdienst!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Vul dan hieronder je persoonlijke gegevens in en bereken jouw voordeel direct.

Jouw belastingvoordeel:

Over 2018 ontvang je € 286,00 aan studiekosten terug van de belasting!*

* Dit voorbeeld geldt als indicatie. Bekijk de uitgebreide informatie hier.

Ervaringen

Vakopleiding Sportmasseur
4 sterren - gebaseerd op 3 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Goede opleiding. Je wordt alleen een beetje verrast met wat er van je wordt verwacht, maar dat was voor mij geen probleem. Verder moet je goed je best doen om het bij te houden, ik ben toch wel minimaal 4 uur per week bezig met mijn opleiding.

Ik ben net begonnen met de opleiding. Duidelijke uitleg en voldoende materialen.

Bekijk alle ervaringen