Omschrijving

Maak het verschil in de zorg!

Ben je zorgzaam ingesteld? Ben je sociaal, ondernemend en wil je in een afwisselende functie zorg bieden aan diverse cliënten? Dan is de MBO Verpleegkunde Klassikaal opleiding jou op het lijf geschreven! Met de opleiding word je klaargestoomd voor alle uitdagingen die de gezondheidszorg te bieden heeft. Je ontwikkelt een brede kennis van het werkveld en leert verschillende verpleegtechnische handelingen uit te voeren. Daarbovenop verdiep jij je in een specifiek onderwerp binnen de verpleegkunde. Na afloop ontvang je het veelgevraagde, erkende mbo-diploma Verpleegkundige (niveau 4). Enthousiast? Lees dan snel verder!

Kickstart je groei met de NTI StudyBoost!

Bespaar maar liefst €250,- op jouw volledige MBO-opleiding met de NTI StudyBoost! Ontdek jouw studiedeal en lees meer.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (08:00-17:00)
ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Inhoud

Inclusief 10 praktijkdagen

Naast de klassikale lessen volg je tijdens de opleiding 10 praktijkdagen. Onder leiding van een topdocent uit de praktijk ontwikkel je allerlei vaardigheden en ga je bijvoorbeeld aan de slag met reanimatie, steunkousen aandoen en eerste hulp verlenen bij verwondingen en vergiftiging. De praktijkdagen vinden plaats in Rotterdam.

Keuzedelen

Als onderdeel van deze opleiding volg je een aantal keuzedelen. Je kiest zelf welke keuzedelen jij volgt. Hiermee onderscheid jij je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. Bekijk de studiegids voor meer informatie.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Verpleegkundige Klassikaal 4260

Jaar 1

 • Introductie Verpleegkunde
 • Anatomie, Fysiologie en Pathologie
 • Visie en inzicht op zorg
 • Ziekteleer I Basiszorg
 • Verpleegplan maken
 • Loopbaan en burgerschap

Jaar 2

 • Verpleegtechnische handelingen
 • Ziekteleer verdieping
 • COE Nederlands 3F
 • Rekenen niveau 4
 • COE Engels niv.4
 • Coördineren van zorg

Jaar 3/4

 • Professionele communicatie
 • Voorlichting, advies en instructie

Voordelen van MBO klassikaal

Tijdens een klassikale mbo-opleiding krijg je 1 keer per maand les van topdocenten op een locatie bij jou in de buurt. De voordelen van een klassikale mbo-opleiding:

 • Les van docenten uit het werkveld
 • Direct contact met je docent en medestudenten
 • Intensieve begeleiding in kleine klassen

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

In de online leeromgeving onderhoud je contact met je docenten en medestudenten. Je vindt er uitdagende oefeningen, video’s en lesmateriaal. Ook kun je er een actueel overzicht zien van je cijfers, examens en eventuele praktijkdagen.

Studeer flexibel: geen verplichtingen van BOL of BBL

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen halen, zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moeten zitten. Lees meer over flexibel studeren via de derde leerweg bij NTI.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding MBO Verpleegkundige, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Met FlexibelStuderen® heb je de regie zelf in handen.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Via jouw online leeromgeving of klassikaal studeren

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

FlexibelStuderen®

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding MBO Verpleegkundige dien je in het bezit te zijn van een van de volgende diploma's of bewijzen:

 • mbo-diploma niveau 2 of 3
 • vmbo-diploma kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg of theoretische leerweg
 • Diploma lbo of vbo met 3 vakken op B-niveau en 3 vakken op C-niveau waaronder Nederlands, mavo, mavo-vbo, havo, vwo
 • Een overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar

Niet de juiste diploma's? Doe de gratis toelatingstoets

Slaag je voor deze toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de mbo-opleiding van jouw keuze. Goed om te weten: als je binnen 14 dagen na ontvangst van de uitslag start met een mbo- of basisopleiding van NTI, krijg je de kosten van de toelatingstoets terug. Lees meer over de mbo-toelatingstoets.

Met vrijstelling studeer je sneller

Heb je al diploma’s of certificaten gehaald? Dan kom je misschien in aanmerking voor vrijstellingen en kun je sneller door de opleiding heen. Lees meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

De stage is een verplicht onderdeel van de klassikale opleiding MBO Verpleegkundige en duurt 2220 uur. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week.

Stageplaats

Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Heb je al een baan in dit werkveld? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding MBO Verpleegkundige past.

Verklaring Omtrent Gedrag

Voor het stagelopen in de verpleegkunde heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Deze verklaring is bedoeld is om kwetsbare groepen in de samenleving te bescherming. Wil je meer weten over een VOG? Kijk dan op www.rijksoverheid.nl of www.vgn.nl.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht. Lukt het niet om stage te lopen, kies dan niet voor de volledige mbo-opleiding maar voor een basisopleiding.

Examen

Examens

De opleiding MBO Verpleegkundige bevat theoretische examens en daarnaast examens die je tijdens de stage aflegt: de proeven van bekwaamheid.

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Alle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

ministerie OCW logo 250pxbmbo crebo erkend 250pxb

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. Bekijk alle examenlocaties.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 36,39 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College ben je een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Je profiteert namelijk van ons unieke all-in concept. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Daarnaast kun je jouw mbo-opleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Kosten Verpleegkundige 4260

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw felbegeerde diplomering

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier van welke subsidies jij eventueel gebruik van kunt maken. Zo start je flexibel én voordelig met je opleiding.

Veelgestelde vragen

Wat is een verpleegkundige in het ziekenhuis?

Als verpleegkundige in het ziekenhuis heb je veel contact met patiënten. Jij bent het eerste aanspreekpunt en voert verschillende medische en ondersteunende handelingen uit. Werken in de verpleegkunde is een dankbaar beroep waarbij je mensen echt kunt helpen. Binnen 3 jaar haal jij jouw wettelijk erkende diploma en kan je zelf aan de slag!

Wat zijn de belangrijkste taken van een verpleegkundige in het ziekenhuis?

Als verpleegkundige heb je een uitgebreid, afwisselend takenpakket. Je gaat aan de slag met verzorgende en verpleegtechnische taken. Denk aan het toedienen van medicijnen, wassen en verzorgen van patiënten, aanbrengen van een infuus of stoma en het observeren en eventueel ingrijpen als de toestand van een patiënt verandert. In de gratis proefles ontdek je nog meer over het vak van een verpleegkundige.

Wat doet een MBO verpleegkundige?

Als verpleegkundige heb je veel contact met patiënten. Jij bent het eerste aanspreekpunt en voert verschillende medische en ondersteunende handelingen uit. Werken in de verpleegkunde is een dankbaar beroep waarbij je mensen echt kunt helpen. Binnen 3 jaar haal jij jouw wettelijk erkende diploma en kan je zelf aan de slag!

Waar kan ik MBO verpleegkundige studeren?

Bij NTI volg je de erkende opleiding tot mbo verpleegkundige waar en wanneer jij wilt. De mbo-opleidingen van NTI volg je in de derde leerweg zodat jij niet aan een urennorm vastzit en minder in de schoolbanken zit. Ontdek nog meer voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI.

Kan ik de opleiding verpleegkundige in deeltijd volgen?

De verpleegkunde opleiding van NTI volg je flexibel, dus ook naast je baan of gezin. Bij NTI volg je een mbo-opleiding in de derde leerweg waardoor je niet aan een urennorm vastzit en kunt studeren waar en wanneer jij wilt. Naast het flexibel studeren volg je regelmatig klassikale lessen waarbij een docent extra uitleg geeft en vragen beantwoordt.

Kan ik deze opleiding sneller doorlopen?

Heb je al diploma's of certificaten? Of heb je relevante werkervaring in dit vakgebied? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen en kun je de opleiding sneller afronden. Lees meer over vrijstellingen.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.

Trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Ze zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Bekijk de Wall of Fame

Heleen - Doktersassistente niveau 4

Valerie - HBO Bachelor Voeding en diëtetiek