Daarom werkt NTI met het Blended Learning-leerconcept

Vroeger leerden we op school. In een klas. Uit een boek. Maar nu zijn er veel meer mogelijkheden om kennis tot je te nemen en je vaardigheden te ontwikkelen.

NTI maakt gebruik van het unieke Blended Learning-leerconcept. Blended Learning combineert de voordelen van zelfstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de online leeromgeving (e-learning). Ook Aleid Erbrink, programmamanager bij trainingsbureau Boertien Vergouwen Overduin, is overtuigd van de effectiviteit van Blended Learning als het gaat om leren op de werkvloer.

Diversiteit in werkvormen

nieuwsbericht blended learningMedewerkers, zo schrijft Erbrink, zijn meer dan ooit ‘eigen wijs’ als het gaat om leren en ontwikkelen. En dat moet ook. Als organisatie kan je daar het best mee omgaan door hun eigen wijsheid te helpen ontwikkelen en zoveel mogelijk diversiteit in werkvormen in te zetten in je ontwikkelprogramma’s.

Oud gedrag kun je pas veranderen wanneer je niet alleen het boek hebt gelezen, maar ook een filmpje hebt gezien met het verschil tussen jouw oude en nieuwe gedrag, met elkaar hebt kunnen nadenken over waarom dit nieuwe gedrag handig zou kunnen zijn en hebt kunnen experimenteren met dat nieuwe gedrag.

Ieder zijn eigen leerweg

Ieder persoon heeft zijn eigen manier van leren. Leren is dynamisch en de leervormen die we toepassen vragen steeds meer om wendbaarheid. De oude beproefde aanpak van one size fits all is niet altijd de beste. Als je alle medewerkers standaard een lokaal injaagt als je wil dat ze iets leren, motiveert dit misschien een deel, maar voor veel mensen heb je ook andere vormen van leren nodig, wil je ze gemotiveerd houden en effectief opleiden.

Daarom Blended Learning

De belangrijkste boodschap van Blended Learning is eigenlijk: kies een optimale mix van vormen, gericht op wat je in de praktijk wilt veranderen. Online waar het kan en offline als het moet. In die mix kun je aansluiten bij wat mensen zélf al geneigd zijn te doen, waardoor het aantrekkelijk voor ze wordt om in te stappen en leren sneller gaat, én bereiken wat het verschil gaat maken in de praktijk.

Bron: PW.