Past het beroep doktersassistente bij jou?

Als doktersassistent ben je de steun en toeverlaat van de huisarts of medisch specialist. Ben jij benieuwd wat het beroep inhoudt? Lees dan snel verder.

Wat doet een doktersassistente?
Je bent als doktersassistente vaak het eerste aanspreekpunt van patiënten, aan de telefoon of achter de balie. Je staat patiënten vriendelijk en rustig te woord en stelt hen gerust als dat nodig is. Om je in anderen te kunnen verplaatsen, beschik je als doktersassistente over een flinke portie inlevingsvermogen. Je voelt je betrokken bij de patiënten. 

Lijkt jou het werk van een doktersassistent interessant? Schrijf je nu snel in voor de opleiding Doktersassistente, tijdelijk met 25% korting!

Meer over de opleiding Doktersassistente

Wat doe je nog meer?
Je hebt als doktersassistente te maken met uitgebreide voorschriften en protocollen. Op drukke momenten moet je veel dingen tegelijk doen en lang achter elkaar door kunnen werken zonder fouten te maken. Dat vergt concentratie, maar ook organisatietalent. Je moet snel kunnen schakelen van de ene (soms spoedeisende) situatie naar de andere. Ook moet je kunnen werken onder tijdsdruk en het niet erg vinden om soms wat langer door te werken. Kennis van behandelingen, ziekten en geneesmiddelen is belangrijk in een functie als doktersassistente. Om je deskundigheid op peil te houden en uit te breiden, lees je vakliteratuur en volg je cursussen. Je werkt vaak samen in een team van collega-doktersassistenten, artsen en andere zorgverleners.

Wil je meer informatie over de opleiding Doktersassistente? Vraag dan de gratis studiegids aan.