MBO

Lees alles over het laatste nieuws over ons mbo-opleidingen aanbod

 • Nieuw! Erkende mbo-opleidingen in de commercie.

  datum: 5 mei 2023 Geplaatst in: MBO, Algemeen

  Zie jij jezelf wel werken in de commerciële sector? Met onze vier gloednieuwe mbo-opleidingen kun je in september al van start met jouw dromen! Word e-commerce specialist, ga aan de slag als junior accountmanager, laat je breed opleiden als commercieel medewerker of combineer het met hr als consulent commerciële arbeidsbemiddeling. De erkende opleidingen van het NTI MBO-College helpen jou naar een erkend mbo-diploma!

 • Vanaf 3 juli weer €1.000 STAP-subsidie voor jouw opleiding

  datum: 1 mei 2023 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  Op 3 juli start de eerstvolgende ronde van het STAP-budget. Hiermee kun je subsidie aanvragen ter waarde van €1.000 voor jouw opleiding. Ben jij toe aan iets nieuws? Wil je je misschien laten om- of bijscholen? Zorg dan dat jij op 3 juli klaar zit met je STAP-bewijs!

 • MBO Sociaal werker meest gezochte mbo-opleiding van dit jaar

  datum: 27 maart 2023 Geplaatst in: MBO, Algemeen

  In het afgelopen studiejaar zochten toekomstige mbo-studenten het vaakst op de opleiding MBO Sociaal werker. Dat blijkt uit de cijfers van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Vorig studiejaar stond MBO verpleegkundige nog bovenaan. Deze is een plaatsje gezakt naar de tweede plek. De populariteit van MBO Sociaal werker is in lijn met de alsmaar groeiende vraag naar hulpverleners in het sociale domein.

 • MBO Keuzedelen ook als losse cursus te volgen

  datum: 31 maart 2022 Geplaatst in: MBO

  Wie een volledige mbo-opleiding volgt, kan zich met een mbo keuzedeel verdiepen in een bepaalde beroepsvaardigheid. Bij NTI kun je deze keuzedelen ook los volgen!

 • Werkgevers staan te springen om mbo'ers

  datum: 12 november 2019 Geplaatst in: MBO

  Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. Uit cijfers van SBB en UWV blijkt dat het aantal vacatures in 2019 met ruim 10% steeg ten opzichte van het jaar ervoor.

 • Meer banen op mbo-niveau

  datum: 19 februari 2018 Geplaatst in: MBO

  Wil jij een MBO-opleiding volgen? Dan is dit je kans! Werkgevers staan te springen om mbo’ers en het aantal mbo-vacatures is dan ook sterk aan het toenemen.

 • Vernieuwde NTI mbo-opleidingen

  datum: 2 augustus 2016 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  NTI behaalt een belangrijke mijlpaal: al onze mbo-opleidingen zijn herzien volgens de nieuwe kwalificatie-eisen. Op 1 augustus ging een nieuwe wet in, die regelt dat erkende mbo-opleidingen voldoen aan de nieuwste eisen. Hierdoor sluiten onze mbo-opleidingen nu nog beter aan op het huidige werkveld!

 • MBO Doktersassistent goed beoordeeld

  datum: 27 oktober 2015 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  Twijfel je of je de opleiding MBO Doktersassistent gaat volgen bij het NTI? Misschien helpt deze informatie je over de streep: de Onderwijsinspectie heeft MBO Doktersassistent op meerdere punten als 'goed' beoordeeld.

 • Er komen meer banen vrij in de kinderopvang!

  datum: 10 september 2015 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  Dankzij de kabinetsplannen met de kinderopvangtoeslag gaat een gemiddeld gezin met twee jonge kinderen op de opvang er in 2016 al snel 100 euro per maand op vooruit. Dit betekent dat er meer vraag is naar kinderleidsters en medewerkers in de kinderopvang.

 • Als apothekersassistente heb je een grote kans op een baan!

  datum: 16 juli 2015 Geplaatst in: MBO

  Na de opleiding Apothekersassistente wil je natuurlijk zo snel mogelijk in de apothekerswereld aan de slag. Het aantal banen daalt al jaren, maar voor apothekersassistenten, tandartsen en elektrotechnici is de kans op een baan het grootst (bron: drogisterijmuseum.nl).

 • Past het beroep doktersassistente bij jou?

  datum: 8 juli 2015 Geplaatst in: MBO

  Als doktersassistent ben je de steun en toeverlaat van de huisarts of medisch specialist. Ben jij benieuwd wat het beroep inhoudt? Lees dan snel verder.

 • Welke mbo-opleidingen bieden de beste baankansen?

  datum: 13 april 2015 Geplaatst in: MBO, MBO

  Hoewel de economie aantrekt, liggen de banen nog steeds niet voor het oprapen. Welke NTI-opleidingen bieden je goede toekomstperspectieven? We hebben ze voor je op een rijtje gezet. 

 • Welke carrièrestappen zet jij in 2015?

  datum: 7 januari 2015 Geplaatst in: Algemeen, HBO, MBO

  Wist je dat een Nieuwe of andere baan zoeken in de top 5 staat van Goede voornemens? (bron: ING) Wij begrijpen dit wel! De economie wordt stap voor stap sterker en steeds meer banen komen vrij. Reden genoeg voor iemand om zijn of haar horizon te verbreden. Volg jij ook je ambities in 2015? Ter inspiratie hebben we een top 20 van populaire beroepen voor je gemaakt.

  Ben je ook vastberaden om 2015 écht goed te beginnen en je goede voornemen niet te laten sneuvelen?
  We helpen je hier graag bij!
  Een van de goede voornemens die altijd met stip op nummer 1 staat is: afvallen. De extra’s pondjes
  van de feestdagen wil iedereen eraf hebben en toch lukt het de meeste mensen niet om het vol te
  houden. Wij willen dit voornemen in e en positieve boodschap verpakken: gezond eten. Op deze
  manier kun jij wel je doel halen in 20
 • Gewichtsconsulent is het alternatief voor de sportschool

  datum: 21 oktober 2014 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  Jaarlijks zeggen meer dan 600.000 mensen hun abonnement bij de sportschool op. De helft daarvan doet dat al in de eerste drie maanden (Bron: Trendrapport Fitnessbranche). Gewichtsconsulenten bieden voor deze honderdduizenden Nederlanders een vangnet.

 • Meer werkgelegenheid voor Onderwijsassistenten!

  datum: 20 maart 2014 Geplaatst in: Algemeen, MBO

  De overheid stelt extra geld beschikbaar voor onderwijsassistenten op scholen in Nederland! Kortom: meer werkgelegenheid en stagemogelijkheden! Dit is voor jou hét moment om te starten met de opleiding mbo onderwijsassistent van het NTI!

 • NVAO keurt 5 Associate Degrees van Hogeschool NTI goed

  datum: 21 februari 2013 Geplaatst in: Algemeen, Algemeen, HBO, MBO

  Sinds kort bestaat in Nederland de Associate Degree (Ad). Deze opleidingen zijn door NVAO goedgekeurde opleidingen. Ad-opleidingen zijn opleidingen die tussen MBO-niveau 4 en het bachelor HBO-diploma inzitten. Ad-opleidingen zijn vooral bestemd voor MBO-niveau 4 -instromers die zich verder willen ontwikkelen, maar zich niet direct willen vastleggen aan een vierjarige opleiding.

 • Verbeter jouw kans op een baan met een MBO-opleiding

  datum: 6 juli 2012 Geplaatst in: MBO, MBO

  Een opleiding volg je niet alleen om jouw kennis te vergroten. Vaak wil je ook jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. De MBO-opleidingen van het NTI MBO-College bieden je daarvoor de perfecte mogelijkheid. Met een MBO-diploma op zak verbeter je jouw kans op een baan aanzienlijk.