Omschrijving

Behaal jouw MBO-certificaat in de zorg!

Wil jij snel aan de slag in de zorg? En wil jij graag mensen helpen het leven prettiger te maken? Volg dan de opleiding Individuele Basiszorg Verlenen Niveau 2! Deze opleiding bieden wij in samenwerking met de Nationale Zorgklas en levert jou binnen 4 maanden een erkend mbo-certificaat op. Tijdens de opleiding ga je aan de slag met het afwisselende werk van een basiszorg verlener. Je helpt actief mee bij ondersteunende taken in de zorg. Je begeleidt en verzorgt cliënten, schenkt koffie in en maakt een praatje, bereidt en serveert maaltijden en ondersteunt bij de persoonlijke verzorging. Dankzij jou blijft de zorgorganisatie draaien! Kies voor een dankbare baan die geen dag hetzelfde is.

INTRODUCTIE AANBOD

START NU EXTRA VOORDELIG

Schrijf je in vóór 1 december 2021 en betaal tijdelijk een speciale introductieprijs! Je bespaart hiermee 85 euro op het lesgeld. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Is deze opleiding iets voor mij?

Dit mbo-certificaat is interessant voor iedereen die snel aan de slag wilt in de zorg. Ook voor zij-instromers en doorstromers in de zorg is deze opleiding waardevol. Na de opleiding kan jij collega's ontlasten en ondersteuning bieden in zorginstanties. Heb je de examens succesvol afgerond? Dan ontvang je een officieel erkend mbo-certificaat.

Nationale Zorgklas

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met de Nationale Zorgklas. Nederland heeft dringend extra handen nodig in de zorgsector. Daarom heeft de Nationale Zorgklas speciale mbo-certificaten ontwikkeld die het makkelijker maken om in de zorg te werken. Binnen 4 maanden word jij opgeleid tot individuele basiszorg verlener.

Inhoud

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen. 

Studieprogramma

 • Persoonsgerichte zorg
 • Methodisch werken
 • Corona
 • Bewegen en mobiliteit
 • Uiterlijke en persoonlijke verzorging
 • Voeding en veiligheid
 • Reflecteren
 • Risico's signaleren en rapporteren

Doe veel praktijkervaring op tijdens de stage

De opleiding is erop gericht om zo snel mogelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Daarom staat de dagelijkse werkpraktijk in de zorg centraal en loop je tijdens de opleiding stage. Je kunt stagelopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week. Zo kan jij de geleerde stof direct toepassen in het echte leven!

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Individuele Basiszorg Verlenen niveau 2 dien je in het bezit te zijn van de volgende diploma's of bewijzen:

 • mbo niveau 2 of 3
 • vmbo (K, G, T)
 • diploma lbo, vbo met 3 vakken op b-niveau en 3 vakken op c-niveau waaronder Nederlands
 • mavo, mavo-vbo, havo of vwo
 • overgangsbewijs havo of vwo naar het 4e leerjaar

Voorwaarden werkgever

 • Je bent ten minste twee weken in dienst bij een werkgever in de zorg, of werkzaam als stagiair of vrijwilliger.
 • Tijdens de opleiding krijg je een werkbegeleider toegewezen vanuit jouw werkgever.
 • Jouw werkgever meldt je aan bij de Nationale Zorgklas.

Examen

Ontvang een officieel erkend mbo-certificaat

Deze opleiding is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel  erkend mbo-certificaat ontvangt als je de opleiding afrondt.

ministerie OCW logo 250pxbmbo crebo erkend 250pxb

Examens

Deze opleiding bevat één examen en de proeve van bekwaamheid. Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het erkende mbo-certificaat. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. De examenkosten bedragen € 85,00.

Studieduur & lesgeld

Word zorgverlener in 4 maanden

De opleiding duurt ca. 3 tot 4 maanden. Tijdens deze periode behandel je tien thema's. Daarnaast besteed je tijd aan huiswerkopdrachten en maak je drie praktijkopdrachten onder begeleiding van jouw werkbegeleider. Houd daarom rekening met een gemiddelde studiebelasting van 20 uur per week.

Kosten Individuele Basiszorg Verlenen 6612

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Eventuele praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Bereken dan hier zelf jouw belastingvoordeel.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.