Leonie is moeder van 2 kinderen en 2 bonuskinderen. Ruim 9 jaar geleden behaalde zij haar hbo-diploma Pedagogiek en sindsdien is zij werkzaam als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Onlangs volgde zij nog een cursus gedragswetenschappen maar daar bleef het niet bij. Leonie is vastbesloten om zich met hart en ziel in te zetten voor de ontwikkeling en veiligheid van kinderen. En dus besloot zij dat het tijd was voor de volgende studie: het hbo-programma Jeugd- en gezinsprofessional.

“Mijn motivatie was enorm!”

Een baan en een gezin combineren met een hbo-studie is een behoorlijke opgave, dat dacht ook Leonie voor ze begon: “Het leek een onmogelijke opgave om een studie naast mijn al drukke leven te gaan volgen, maar het is gelukt! En weet je waarom? Omdat de intrinsieke motivatie enorm is!”

Leonie wilde niets liever dan een baan in de jeugdhulpverlening. Ze koos daarom voor de hbo-module Jeugd- en gezinsprofessional. Tijdens deze opleiding verdiepte zij zich in de leefwerelden van jongeren, jeugdbeleid en leerde zij alles over gesprekstechnieken in de hulpverlening. Nu Leonie haar diploma heeft behaald kan zij van start met haar droombaan en haar grote passie: als jeugd- en gezinsprofessional jongeren ondersteunen met het opbouwen van een mooie toekomst.

De geleerde stof in de praktijk brengen: Leonie kan niet wachten!

De studie bij NTI is Leonie goed bevallen. Ze vond het belangrijk om zich persoonlijk te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. De opleiding bij NTI bleek een goede aanvulling op de kennis en ervaring die zij al had. Ze haalde dan ook mooie cijfers!: “Ik had zelfs een 9,4 op mijn portfolio. Dat zijn toch echt wel euforische momenten hoor, dan is het tijd voor een piepklein feestje in huis!”

Volg ons op Instagram

Klik hier

Onlangs leverde Leonie haar laatste module in en ze kan niet wachten om alle geleerde stof in de praktijk te brengen.

Trots!

"Ja, ik ben trots op het feit dat ik alle leuke dingen de afgelopen periode aan de kant heb gezet om mijn opleiding tot een goed en versneld einde te brengen. En ondanks het feit dat mijn gedrevenheid soms echt wel eens wegebde, ben ik super trots dat ik toch iedere module weer de motivatie vond om door te gaan!"

Leonie had daarbij ook veel aan de startmodule van de opleiding. Dit is de eerste module die je tijdens je opleiding activeert en hierin krijg je een totaaloverzicht van jouw studie en maak je voor jezelf een planning. Je kunt deze planning delen met je studiebegeleider zodat zij met je kunnen meedenken en feedback kunnen geven. De startmodule heeft Leonie bewuster laten nadenken over haar beweegredenen voor het volgen van haar opleiding en dit zorgde ervoor dat zij vol enthousiasme en motivatie haar studie in ging.

Waar een wil is, is een weg!

Het is Leonie gelukt! Hoe ze het toch allemaal heeft weten te combineren? “Ik heb gelukkig geweldige mensen om mij heen, die mij enorm steunen. Het was niet altijd makkelijk, maar ik heb wel geleerd dat als je iets echt wilt, alles mogelijk is! En neem het maar van mij aan: je bent nooit te oud om te leren!”


 

Naar de HBO Bachelor Jeugd- en gezinsprofessional